Youtube da dolaşırken tesadüfen aklıma geldi. ŞArkı sözlerini aratarak buldum. Dinleyin pişman olmazsın.
Pazara girmedik daha ama, şimdiden iyi pazarlar. :) keyifli dinlemeler.
Buarada bu şarkı nerede çalardı bilin bakalım ? Bence bulursunuz.
Yıllar önce sanırım 90 larda falandı. Bir kanalda star tv olabilir pazar geceleri sinema kuşağı gibi birşey vardı.
Gece bir film yayınlanmadan önce bu şarkı çalardı. İlk o zamanlarda orada dinlemiştim sanırım.
Ekranda bir şehir görünüyordu. Büyük büyük binalar, Yanan sönen ışıklar. Güzel ışıl ışıl bir şehir ve arkada çalan bu şarkı.
Geçen gün aklıma geldi. Sonra nette dolaşırkende çalmaya başladı bir sekmede. Sonra aratıp bulabildim.
İyikide bulabilmişim. ŞArkı çok çok güzel. Söyleyen kadının ismini bilmiyordum sadece. Onuda youtube ilk sırada verdi sağolsun.
Sonrada hemen albümünü indirdim. Ama youtube çıldırttı beni. Yahu hepi topu 10 parça şarkı olan bi albümü indirmek bu kadar mı zor olur?
Youtube google hizmetleri ve hintliler albüm indiremesinler diye ellerinden geleni yapmışlar. Daha önceden kullandığım bazı siteler vardı.
Mesela playlist download yapan siteler. Bunlardan bikaçı yine çalışmadı. Sonra başka bi playlist download eden site buldum.
Nihayet biraz uğraşsamda indirebildim. Ama yine sorun çıktı. Bu seferde inen şarkıları seçip sağtuş özellikler yapıp bilgilerini giremedim.
Hadi bakalım bu seferde tek tek engellemeyi kaldır işkencesi çıktı. Engellemeleri kaldırdım. Bu sefer yine aynı.
Yine parçalar sanatçı albüm tarz ve yıl bilgisi giremedim. Buarada eskiden böyle şeyler olmuyordu.
Hadi bakalım bu seferde mp3lerdeki öznitelikleri meta verileri silen online servis bul. Neyse bitane buldum. Parçaları uploadladım.
Bu seferde sınır varmış. 5 parçayı aldı, diğer 5 parçayı almadı. Hadi bakalım linki kopyala bi proxy sitesine yapıştır.
Böyle yaparak diğer 5 parçayıda uploadladım. Sonra indirdim. Sonrada albüm sanatçı tarz yıl gibi bilgileri girebildim.
Düşünün artık işler ne kadar zorlaştırmışlar. Yani gerçekten lanet olsun şu google hizmetlerine youtube a ve hintlilere.
Neden bu kadar zorlaştırırsın ki ya ? Yahu altı üstü bikaçtane şarkı açıp dinleme keyfimiz var ? onuda elimizden alıyorlar iyimi ?
Bu nasıl saçmalık böyle ? Eskiden eklentiler vardı. Tek tıkla youtube dan şakır şakır mp4 mp3 çeker geçerdik. Şimdi buda yok.
Ordan oraya gir, burdan şuraya gi. Bu ne böyle ya ? Hayır yani altı üstü hoşumuza giden bikaç şarkı albüm falan indirecez.
Sonrada ara sıra dinleriz diyip bilgisayarda bi köşeye atacaz ? ben bunları dinlemek için sürekli youtube mu açmak zorundayım arkadaş ?
Hala daha youtube saçma sapan ve sponsorlu reklamlar gösteriyor. O kadar rahatsız oldum ki anlatamamç Bıktım yeminle bıktım.
Üç kuruşluk müzik dinleme kafa dağıtma keyfimiz vardı, onuda elimizden almaya çalışıyorlar. Gerekçeleride çok saçma ve çok komik.
Neymiş efendim, işte telif hakları copyright vs. Yahu bana ne bu saçmalıktan? ben sonuçta bunları indirip indirip satmıyorum ki?
Pc de bi köşede duruyo ? arada açıp açıp izleyip dinliyorum. Geri bildirim feedback yapsanda faydası yok. cidden lanet olsun şu hint zihniyetine.