Tarayıcı önerisi?

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 84 kez

Tarayıcı önerisi?

Mesaj gönderen yusufdj »

Merhabalar, konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın lütfen. Uzun zamandır Chrome tarayıcı kullanıyorum son zamanlarda saçma sapan kasmalar :?: özellikle youtube da vs. aşırı sekilde kasmalar yaşıyorum. Sistemim okadar eski bir sistemde değil ama bu kasma durumunu çözemedim. Sizlerin kullandığı, memnun kaldığı önereceği tarayıcı var mıdır acaba?
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: Tarayıcı önerisi?

Mesaj gönderen burak35 »

Yıllardır bu tarayıcıyı kullanıyorum. Yaklaşık 10 sene falan oldu sanırım. Memnunum. Hem 64 bit hemde portable. Srware iron.
Üstelik hem chrome a çok benziyor, hemde chrome store u ve chrome store daki uzantıları eklentileride destekliyor.
https://www.srware.net/iron/
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben Opera Ve Firefox kullanıyorum kendi içlerinde reklam engelleyicisi var Opera'nın acayip hoşuma gidiyor ve Firefox'a da Ublock Origin eklentisini kurarsan sorunsuz şekilde reklamsız tarayıcı deneyimi yaşarsın diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

yusufdj yazdı: 18 Şub 2026, 17:31 Merhabalar, konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın lütfen. Uzun zamandır Chrome tarayıcı kullanıyorum son zamanlarda saçma sapan kasmalar :?: özellikle youtube da vs. aşırı sekilde kasmalar yaşıyorum. Sistemim okadar eski bir sistemde değil ama bu kasma durumunu çözemedim. Sizlerin kullandığı, memnun kaldığı önereceği tarayıcı var mıdır acaba?
Bana buraya donanım özeliklerini yaz , sana en uygun web tarayıcısını önereyim...
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

TRWE_2012 yazdı: 18 Şub 2026, 18:03 Bana buraya donanım özeliklerini yaz , sana en uygun web tarayıcısını önereyim...
Buyur hocam;

İşlemcim: AMD Ryzen 5 5500
Ram: 16GB
Hdd: 1TB M2
Ekran Kartı: Intel Arc B580 12GB
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Chrome gitgide bozuldu malesef , mesela gmaile giriş yapacağım resmen dönüp duruyor, farklı bir tarayıcıda anında giriş yapıyor. Bir süredir durum bu şekilde bende.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Katılıyorum ben de Chrome'da yavaşlık sorunu yaşadığımdan kullanmıyorum
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

velociraptor yazdı: 18 Şub 2026, 22:03 Chrome gitgide bozuldu malesef , mesela gmaile giriş yapacağım resmen dönüp duruyor, farklı bir tarayıcıda anında giriş yapıyor. Bir süredir durum bu şekilde bende.
Evet hocam, baya zamandır kullanıyorum chrome u fakat artık bıktım.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 285 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Eeee veri toplayacam diye arka planda yardırıyorlar normaldir :-D

Ama Chrome ve Firefox dışında tarayıcı hiç denemedim güvenli gelmiyor.

Gerçi opera olabilir veya Yandex onlarda aynısının laciverti ama şimdilik uslu gibiler :-)
London
Bit
Bit
Teşekkür etti: 63 kez

Mesaj gönderen London »

Brave herkes için iyi olur, hız en üst düzeyde.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Chrome çöpünün bozacağını yıllar önceden öngörüp bırakmıştım. Tabi o zamanlar softwarereportertool.exe vakasıda yaşadık :)
eskiden win 7 zamanları 40 50 ye yakın tarayıcı denedim belki. Kurulumlu kurulumsuz. Birçoğunun kendine göre artısı eksisi vardı.
Ama en fazla gördüklerim malesef eksi yönlerdi. Firefox tabanlı tarayıcılar çok öneriliyor. Ama onlarıda ben sevmiyorum işte.
Bana kullanımı hiçbir şekilde konforlu gelmiyor. Kullanırken rahat değilim. Portable diye indirdiğim opera kendi kendine sisteme kuruldu.
Kaldıramadım. Sistemi resetleyince anca kurtulabildim. Tabi sistemde bi ton kalıntıda bıraktı. Zaten beklediğim birşeydi çöp bi tarayıcı olduğu için.
Firefox yine biraz ağır. ARayüz pek rahat değil. Kurulumsuz fakat o da çok kalıntı bıraktı. Chromium chromeun bi tık altı zaten.
Kullanılabilir. Ama kaynak tüketimi bi tık yüksek gibiydi. Brave fena değil. Ama o da çok kalıntı bırakıyor. Maxthonda denedim.
Bu da pek sarmadı. ARayüz traş. Vivaldi denedim. Buda sarmadı. Buda konforlu değil. Yine arayüz rahat değil.
Cyberfox waterfox fena değildi. Firefox arayüzü sevmediğim halde fena gelmedi. Kullanılabilir gibiydi.
Ama bunuda kullanınca laptopun sesinde kendiliğinden azalma farkettim. Sanırım yazılımsal bi sorunu vardı.
Comodo dragon comodo ice dragon denedim. Tam bunlar iyi diyecektim. İşlemciyi rahat bırakmadığını gördüm. Habire kullanıyorda kullanıyor.
Adı sanı belli olmayan kullanıcı kitlesi az olan tarayıcılarda denedim. Mesela falkon du galiba. Of of buda berbat. Açılış bile yavaş.
Açılıp hazır olana kadar git çay iç gel. çaresiz kalıp tor bile denedim. Ama buda balon. Zira internete bağlanması bi zulüm adeta.
Yani sözün kısacası çok tarayıcı denedim. Bana göre 2 tarayıcı kusursuza yakın. Biri srware iron. Diğeride simjet.
Ssd lere veri yazma çok olmamalı. Ssd kullananlar slimjet kullanmasın. Çünkü ayarı kapalı olmasına rağmen ramden alıp ssd ye yazıyor.
Bu rami az olan hard diskli sistemlerde işe yarar. Ram çok dolmaz. O yüzden hddli sistemlerde kesinlikle slimjet kullanılmalı.
hele birde rami azsa, mesela 3 4 6 gb gibi. Ama ssd im var o zaman ne kullanayım derseniz tartışması srware iron derim.
Hem arayüzü birebir chrome kopyası, Hem kullanımı rahat konforlu, Hemde chrome storeu ve eklentilerini destekliyor.
Geçen gün en son sürüm iron indirdim. Sorunsuz çalışıyor. Yalnız içinde reklam engelleyicisi yok. O yüzden indirir indirmez hemen,
Chrome store a girin ve ublock origin lite kurun. Gerisi zaten kolay. Ublock origin lite ta ilk kullandığımda pek iyi değildi.
Şuıan ublock origin lite eskisine nazaran biraz daha iyi. Varsayılan filtrelerin pek azı aktif durumda. İsterseniz diğerlerini açabilirsiniz.
Tabi teker teker filtreleri açar denerseniz sizin için çok daha iyi olur. Yalnız ironda dikkat ettiğim birşey var.
ARama motorunu değiştirmişler. Eskisi gibi google ile gelmiyor artık. Herhangi bir sitede bir yazıyı seçip sağ tuş ara derseniz,
Direk bing üzerinden arama yapıyor. Bu çok iyi değil. Ben şahsen bunu beğenmedim. Bunun yerine arama motoru olarak ducduckgo kullanın.
Duckduckgo biraz daha iyi. Bing zaten microsoftun elindeydi sanırım. O yüzden bing kullanmaya gerek yok.
Diğer arama motorlarındada yandex var. Yandex te iyi değil. Rusların hiçbirşeyini genelde kullanmam.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Windows 'ta tarayıcılar eski sistemlerde ağırken yeni sistemlerde ağırlık o kadar göze çarpmaz mesela i5 H serisi makinede Chrome açılışı ile i5 U serisindeki işlemcilerde Chrome açılışı arasında dağlar kadar fark oluyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

yusufdj yazdı: 18 Şub 2026, 20:53
TRWE_2012 yazdı: 18 Şub 2026, 18:03 Bana buraya donanım özeliklerini yaz , sana en uygun web tarayıcısını önereyim...
Buyur hocam;

Önerim (Senin İçin)

Vivaldi + Chrome Web Store → En geniş özellik / özelleştirme
Brave + uBlock Origin → Hız + gizlilik

İlave Testler (Tarayıcı performans test aşamaları)

Donanım hızlandırmayı kapatıp test
Tüm eklentileri devre dışı bırakıp test
Intel Arc sürücüsünü güncelleme
Temiz kullanıcı profili ile test
GNU/Linux Mint x64 Sistemi kur (en güzeli USB FLASH belleğe kaıcı kurulum yap, işletim sistemini cebinde taşı, )

Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

TRWE_2012 yazdı: 19 Şub 2026, 16:20
Buyur hocam;

Önerim (Senin İçin)

GNU/Linux Mint x64 Sistemi kur (en güzeli USB FLASH belleğe kaıcı kurulum yap, işletim sistemini cebinde taşı, )

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim.Flash belleğe taşınabilir linux nasıl kurabilirim? En stabil sürüm vs. hangisi? bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun kalırım.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

yusufdj yazdı: 19 Şub 2026, 16:50
TRWE_2012 yazdı: 19 Şub 2026, 16:20
Buyur hocam;

Önerim (Senin İçin)

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim.Flash belleğe taşınabilir linux nasıl kurabilirim? En stabil sürüm vs. hangisi? bu konuda yardımcı olabilirseniz memnun kalırım.
Valla bu forum'u hiç içini karıştırmıyorsun (espiri)

Buna bakabilirsin.

viewtopic.php?t=229592

En iyi GNU/Linux OS sorusunun cevabı da video'da...