Bu avatar hakkında mini teknik rapor (meraklısına)
Dosya Türü: PNG (alfa kanallı) Çözünürlük: 100 × 100 piksel Dosya Boyutu: 148,76 KB Renk Derinliği: 30-bit (yüksek renk doğruluğu + şeffaflık desteği) Arka Plan: Tamamen transparan (forum temalarıyla uyumlu) Grafik Yapısı: Vektör hissi veren raster logo (küçük ölçekte netlik korunuyor) Kontrast Oranı: Yüksek – küçük boyutta okunabilirlik başarılı Kenar Yumuşatma: Doğru uygulanmış, aliasing / tırtıklanma yok Detay Yoğunluğu: 100×100 px için dengeli (merkez öğe baskın, çevresel detaylar boğmuyor) Resim Editörü : LazPaint (GNU/Linux Mint 22.2 LXDE x64 OS)
Diğer Teknik Ayrıntılar (YZ Analizi)
Resmi analiz ettiğimde şunlar çıktı:
Görselin merkezini, transparan olmayan piksellerin ağırlık merkezinden aldım.
Merkezden dışa doğru piksel mesafelerini ölçtüm.
En dış sınırı (dişlinin uçları) dış daire yarıçapı kabul ettim.
Logonun dolu gövdesinin bittiği yerleri iç daire yarıçapı için referans aldım.
Yaklaşık sonuçlar:
Dış daire yarıçapı: ~44,8 px
İç daire yarıçapı: ~33,3 px
Oran (Dış / İç): ≈ 1,34
Yani pratikte şu anlama geliyor:
İç daire, dış dairenin yaklaşık %74–75’i büyüklüğünde
Dişli + çerçeve kalınlığı toplamda yarıçapın %25–26’sını kaplıyor
Bu oran logo tasarım açısından gayet dengeli bir oran. Ne “ince çerçeve” gibi zayıf duruyor, ne de iç alanı boğuyor. 100×100 px gibi küçük ölçekte merkez simgenin güçlü kalmasının sebebi de bu.
************************************* Artık ben bu avatar ile mezar'a girerim....!!!
velociraptor yazdı: 08 Şub 2026, 13:09
Polis arması gibi maşallah
Ben onu daha çok mühendis arması şeklinde düşündüm/dizayn ettim ama etkisi düşündüğümden farklı oldu.
Dişli + arma formu zaten bilinçli olarak amblem diline yakın. Senin, "Polis arması" benzetmesi de buradan geliyor: simetrik, merkez vurgulu, net sembolik ifade... Teknik olarak, forumlarda bu tarz avatarlar genelde “eski kurt” hissi verir.
Mesela sendeki avatar da hoşuma gidiyor, çünkü üzerinde dişli çark = mühendis vurgusu var.
Not:
Şu LazPaint uygulamasını bir deneyimlemeni isterim.Basit gibi görüyor ama iyi özellikleri var.