Ben olsam Bilgisayar marka ve modelini üreticinin sitesinde bulur oradaki driver güncellemelerinin arasında BIOS sürümünü hangi tarihte çıkartmışlar kontrol ederdim. Zaten çoğu üretici BIOS güncelleme araçlarını ve nasıl yapılacağını anlatan makaleleri sunuyorlar.
Katılıyorum makineyi son bios sürümüne güncellemen faydalı olabilir. Marka ve modelini internete ya da yapay zekaya yazarsan ve sitesini vermesini istersen yüksek ihtimalle verecektir diye tahmin ediyorum
Bios sıfırlama veya bios update de sorunu çözebilir. Ama bence rufusa yazdırırken biryerde hata yaptınız gibi geliyor.
Sanki rufus ayarlarında birşeyle gözden kaçtı gibi. Ss atmadığınız için bilemiyorum tabi.
burak35 yazdı: 28 Oca 2026, 15:30
Bios sıfırlama veya bios update de sorunu çözebilir. Ama bence rufusa yazdırırken biryerde hata yaptınız gibi geliyor.
Sanki rufus ayarlarında birşeyle gözden kaçtı gibi. Ss atmadığınız için bilemiyorum tabi.
Tehlikeli işler bunlar, ama en tehlikelisi de işlem yaparken, elektriğin kesilmesi... = Donanım çöp
En son TRWE_2012 tarafından 29 Oca 2026, 14:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ben bios update önermiyorum zaten. Ama tanınmayan donanımlar varsa son çare olarak denesin arkadaş.
Bende hiç bios update yapmadım mesela. Onun riskini alamam. Laptopta batarya bile yok.
Zaten buaralar benim laptop açılmamazlık bile yapıyor. Ekrandaki kararma sistem başlarken bile çıkıyor.
Ne yapabilirim bilmiyorum artık.
Kayserilifatih yazdı: 29 Oca 2026, 15:10
Yeni bir bilgisayar bakma zamanı geliyor bizlere eğer imkan yoksa benim gibi sonu bilgisayara biraz ara vermek gibi duruyor
Senin gibi benim gibiler, pc'siz yapamaz...! Bir şekilde ilk fırsatta yeni donanımı alır koyarız evimize...
En son TRWE_2012 tarafından 30 Oca 2026, 00:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Ben de aynı fikirdeyim alabildiğim ilk fırsatta laptop olarak bilgisayar alırım. Sadece belli bir süre beklerim malum teknoloji olgunlaştı artık gelecek çok da heyecan verici bir yenilik kalmadı.