iki bilgisayarı birbirine bağlanmıyor - Çözüldü
- tasiyici
- Megabyte3

- Teşekkür etti: 27 kez
iki bilgisayarı birbirine bağlanmıyor - Çözüldü
ag üzerinden 2 bilgisayarı baglamak mümkünmüdür evde bilgisayarların 2 side aynı aga kablolu sekilde aynı modema baglı ama birbirlerini göremiyor
birini sitemi win 10 diğerini linux mint yüklü
2. sorum 1. pc win 11 2. pc win 10 olacak baska hddye win 10 yükleyebilirsem ventoy programını ilk defa kullanarak daha önce denedim win 10 isoları yükleyemedim sistem eski bu bilgisayarla multiplayer oyun oynamak mumkunmu oyunların özellikleri oldugu halde
birini sitemi win 10 diğerini linux mint yüklü
2. sorum 1. pc win 11 2. pc win 10 olacak baska hddye win 10 yükleyebilirsem ventoy programını ilk defa kullanarak daha önce denedim win 10 isoları yükleyemedim sistem eski bu bilgisayarla multiplayer oyun oynamak mumkunmu oyunların özellikleri oldugu halde
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19693 kez
Re: iki bilgisayarı birbirine bağlamak
Hiç denemedim ama oluyor diyorlar , aşağıdaki linkte yardımcı olabilir
https://forums.linuxmint.com/viewtopic. ... 0#p2200508
Kaynak :
https://www.reddit.com/r/linuxmint/comm ... er_with_a/
İkinci sorunu , Hiç oyun oynamadığım için cevaplayamıyorum Malesef.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 927 kez
Hiç Linux'te paylaşım özelliğini kullanmadığımdan bir fikrim yok açıkçası
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
Bildiğim kadarıyla, aynı ağa bağlı bilgisayar birbirini görüp bağlanabilir.
Bunun için gerekli hizmetlerin ve bileşenlerin açık ve çalışır durumda olması lazım.
Yalnız sistemler aynı olursa sorunsuz bağlanır diye biliyorum. Windows ve linux birbirine bağlanabilir mi ? pek bilgim yok.
çünkü Linux kullanmadım daha önce.
Bunun için gerekli hizmetlerin ve bileşenlerin açık ve çalışır durumda olması lazım.
Yalnız sistemler aynı olursa sorunsuz bağlanır diye biliyorum. Windows ve linux birbirine bağlanabilir mi ? pek bilgim yok.
çünkü Linux kullanmadım daha önce.
- tasiyici
- Megabyte3

hdd format atabilirsem win 10 yükleyecegim ama nafile diski biçimlendirip bölemiyorum 3 adet ssd denedim
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
Söz konusu diski GNU/Linux Mint 22.2 x64 Live USB'den açılan sistem'de GParted ile görebiliyor musun?tasiyici yazdı: 27 Oca 2026, 20:46 hdd format atabilirsem win 10 yükleyecegim ama nafile diski biçimlendirip bölemiyorum 3 adet ssd denedim
Eğer görüyorsan aşağıdaki adımları dene
1.Diski CleanRAW olarak SİL...Bu eski msdos tablosunu (Windows'taki adı MFT(Master File Table = Birincil Dosya Tablosu)) siler.Ve diski ham format durumuna sokar.
2.Bu raw haldeki diski önce FAT, sonra FAT32 olarak biçimlendir.
3.Sonra bu FAT32 biçimli diski biçimlendir (silme) ve ardından NTFS ile formatla
Ben bu kendi bulduğum yöntemle kaç diski, usb flash belleği kurtardım biliyor musun (en az 3 disk, 2 flash bellek)
En son Windows tarafında geçtiğinde diski MBR değil GPT yap.Şimdi diski istediğin kadar bölüp sistem kurabilirsin.
- burak35
- Zettabyte3

Ssd ler sistemde görünmüyor mu Anlamadım ? hiçbiryerde görünmese bile biosta görünmesi lazım. İlginç.
- tasiyici
- Megabyte3

hdd ler biosta gözüküyor burak35 ama partition hatası veriyor
3 ssd böyle oldu aynı anakartta birine linuxmint kurdum o calısıyor ama ssd win kuramıyorum garip
3 ssd böyle oldu aynı anakartta birine linuxmint kurdum o calısıyor ama ssd win kuramıyorum garip
- tasiyici
- Megabyte3

1 ssd mint lınux var tek ssd takınca sıkıntı olmuyor normal sistem baslıyorTRWE_2012 yazdı: 28 Oca 2026, 03:13Söz konusu diski GNU/Linux Mint 22.2 x64 Live USB'den açılan sistem'de GParted ile görebiliyor musun?tasiyici yazdı: 27 Oca 2026, 20:46 hdd format atabilirsem win 10 yükleyecegim ama nafile diski biçimlendirip bölemiyorum 3 adet ssd denedim
1.Diski CleanRAW olarak SİL...Bu eski msdos tablosunu (Windows'taki adı MFT(Master File Table = Birincil Dosya Tablosu)) siler.Ve diski ham format durumuna sokar.
3.Sonra bu FAT32 biçimli diski biçimlendir (silme) ve ardından NTFS ile formatla
Ben bu kendi bulduğum yöntemle kaç diski, usb flash belleği kurtardım biliyor musun (en az 3 disk, 2 flash bellek)
En son Windows tarafında geçtiğinde diski MBR değil GPT yap.Şimdi diski istediğin kadar bölüp sistem kurabilirsin.
ama 2 ssd takınca biostan falan görüyor boottanda kapalı olmasına ragmen pc bastan baslıyor acılmıyor bıosa bile giremiyorum
ssd win 10 usb ile cmd ekranına kadar gelıyorum disk listte gözüküyor clean falan yapıyorum ondan sonrası ssd neye convert etmem lazım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2505 kez
2.SSD diski harici bir SSD/HDD disk kutusuna yerleştirip USB ile Linux Mint yada WindowsOS sisteminde (açık çalışan canlı normal işletim sistemi) bağlayıp gerekli işlemleri yaparsın.Aklıma gelen hile bu ...tasiyici yazdı: 28 Oca 2026, 18:431 ssd mint lınux var tek ssd takınca sıkıntı olmuyor normal sistem baslıyorTRWE_2012 yazdı: 28 Oca 2026, 03:13Söz konusu diski GNU/Linux Mint 22.2 x64 Live USB'den açılan sistem'de GParted ile görebiliyor musun?tasiyici yazdı: 27 Oca 2026, 20:46 hdd format atabilirsem win 10 yükleyecegim ama nafile diski biçimlendirip bölemiyorum 3 adet ssd denedim
ama 2 ssd takınca biostan falan görüyor boottanda kapalı olmasına ragmen pc bastan baslıyor acılmıyor bıosa bile giremiyorum
ssd win 10 usb ile cmd ekranına kadar gelıyorum disk listte gözüküyor clean falan yapıyorum ondan sonrası ssd neye convert etmem lazım
Böylece diski biçimlendirir ve gpt yaparsın Windows üzerinden yada Linux Mint üzerinden
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Bu yöntemler de olmazsa başka aklıma gelen bir yöntem kalmıyor maalesef. Gerisi benim boyumu aşar
-
Ero35
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 44 kez
sergei iso sunu usb den başlatıp içinde birçok disk programı var denenebilir...
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Katılıyorum sergei strelec geniş bir Winpe sistem ben zorda kaldığımda kullanıyorum işimi görüyor
- burak35
- Zettabyte3

Partition tipi nedir acaba ? gpt ise mbr ye, yada mbr ise gpt ye çevirip denediniz mi ?