17.5 Milyon Kişinin Kişisel Bilgileri Çalındı!
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Re: 17.5 Milyon Kişinin Kişisel Bilgileri Çalındı!
Ben Hintlilere iyi demedim ki yani sadece Microsoft bu kadar küçük işlerle uğraşmaz Microsoft büyük işlerin adamıdır dedim orada sanırım yanlış anlaşıldık demek ki karşı çıksak kuru muhalefet oluyoruz kendi görüşüdür saygı duyarım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2531 kez
Kayserilifatih yazdı: 20 Oca 2026, 16:32 Ben Hintlilere iyi demedim ki yani sadece Microsoft bu kadar küçük işlerle uğraşmaz Microsoft büyük işlerin adamıdır dedim orada sanırım yanlış anlaşıldık demek ki karşı çıksak kuru muhalefet oluyoruz kendi görüşüdür saygı duyarım
NOT :
Bunu ben mi? söylüyorum? hayret...!!!
Bu forum'a ilk geldiğim/üye olduğum zamanları hatırlarım.Herkesle bir kavga/didişme/sataşma...
Hatta forum'un kurucusu/yöneticisi ile bile sataştım ama bu tamamen bir cahillik göstergesinden başka bir şeydi.Birisi görse şöyle derdi
"Sen ne yapıyon...!!! O sataştığın kim biliyormusun? Sordun forum'un kurucusu/yöneticisi, isterse seni bir OK butonu ile forum'dan banlar,şutlar"
Ama ben gene bildiğimi okudum.Bundan dolayı forumdan birçok kere şutlandım.Ben en son 4'e kadar sayabildim şutlanma sayısını...
Ama gene de geri geldik, o da bizden kaynaklanmadı.Admin hoşgörüsünün bir yansıması idi.Şimdi iyiyiz, sakiniz...!!!
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Böyle küçük işlerle uğraşmaz denilen microsoft defenderinin kaspersky bitdefender ve nortonla eş değer olduğunu yani eşit olduğunu ima ediyor.
Aynı defender her ne hikmetse nedense avirayla bile aynı seviyedeymiş. Buna kimse inanmaz.
Microsoft açık açık algı ve manipülasyon yapıp insanları kandırıp aldatmaya çalışıyor.
Defender kötü berbat demiyorum. Standart sade bi ev kullanıcısı için yetebilir. Ama kasper bitdefender ve nortonla aynı seviyede olamaz.
Niye ? çünkü defenderin içinde firewal güvenlik duvarı bile yok. kasper bitdefender ve nortonda bildiğim kadarıyla firewallda var.
Yani kısacası kandırmaca kuyruklu yalan.
Microsoft kendi sitesinden indirilmiş crystaldiskinfoya bile bu virüs dememeyi öğrensin önce. Başıma geldi çünkü buda.
Windows 10 a ilk geçtiğim zamanlarda defender birgün kendi sitesinden indirdiğim crystaldiskinfoyu bile virüs algıladı.
False positive olduğu çok net belli.
Tekrar yazayım crystaldiskinfoyu kendi sitesinde indirdim.
Aynı defender her ne hikmetse nedense avirayla bile aynı seviyedeymiş. Buna kimse inanmaz.
Microsoft açık açık algı ve manipülasyon yapıp insanları kandırıp aldatmaya çalışıyor.
Defender kötü berbat demiyorum. Standart sade bi ev kullanıcısı için yetebilir. Ama kasper bitdefender ve nortonla aynı seviyede olamaz.
Niye ? çünkü defenderin içinde firewal güvenlik duvarı bile yok. kasper bitdefender ve nortonda bildiğim kadarıyla firewallda var.
Yani kısacası kandırmaca kuyruklu yalan.
Microsoft kendi sitesinden indirilmiş crystaldiskinfoya bile bu virüs dememeyi öğrensin önce. Başıma geldi çünkü buda.
Windows 10 a ilk geçtiğim zamanlarda defender birgün kendi sitesinden indirdiğim crystaldiskinfoyu bile virüs algıladı.
False positive olduğu çok net belli.
Tekrar yazayım crystaldiskinfoyu kendi sitesinde indirdim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Windows güvenliği menüsünde Windows 11'de güvenlik duvarı seçenekleri var fakat hiç ihtiyaç duymadım. Windows 10'un ilk sürümleri biraz beta gibi olduğundan fazla gelişmiş değildi ama Windows 11'de yeniden gözden geçirildi ve geliştirildi o bölüm fakat elbette ki tercih meselesidir ben tarafsızım. Defender'i ya da başka hiçbir antivirüs şirketini veya sürümü övmüyorum sadece görüşümü söyledim.
- burak35
- Zettabyte3

Koskoca microsoft onunla mı uğraşacak ? diyorsun ya hani , Uğraşıyor işte. Onu anlatıyoruz kaç gündür.
Ayrıca sana herhangi birini övüyorsun falanda demedim ? adamlar açık açık algı ve manipülasyon yapıyor. Bunu görmemek için imkansız.
Ayrıca sana herhangi birini övüyorsun falanda demedim ? adamlar açık açık algı ve manipülasyon yapıyor. Bunu görmemek için imkansız.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Elbette koca şirket ben hatalıyım diyecek değildi ya elbette ben mükemmelim diyecek. Microsoft'un huyunu bilirsin Oemler den maddi sıkıntısı olmadı mı geri adım atmaz
- burak35
- Zettabyte3

İşte o yüzden o şekilde konuşmamak lazım. Aman koskoca şirket onlarla mı uğraşacak ? o kadar düşecekler mi ? evet yapıyorlar.
Bu zaten onların art niyetli olduğunu gösterir.
Ben şimdi zengin olsam, Bide abd de yaşasam, Onların şirketini basarım tek başına, tekme tokat hepsine dalarım.
Neden ? çünkü üç kuruş etmez kast sisteminin itleri yüzünden sorun sıkıntı yaşamak istemiyorum.
Sonuçta ben para verip hem sistem almışım hemde bilgisayar almışım. Kutusunda orjinal.
VE benim aldıklarım normalde 1500 tl iken ben gittim 200 tl ye aldım. Yani 500 tl de üstüne kazıkladılar.
Ama olsun. Bundan sonrada dikkat ettim tabi.
Ha yine imkanım olsa gider yine orj windows ve winrar keyi bile satın alırım. İnsanların benimle dalga geçeceğini bile bile.
Ama onlar yaptıkları algı ve manipülasyonlardan utanmazlar bile. Emin ol.
Bak meseal Trwe arkadaş yememiş içmemiş tarla bağ baçede çalışmış bilgisayar almış.
Ama adam kafasına göre eski sistem kuramıyor bile. Bu bile çok çok büyük bir sorundur bence.
Ben abd de falan olacam var ya, Ortalığı yıkar geçerim. Tv de görür herkes. Yeter artık insanların bi sabrı var dayanma gücü var.
Bu zaten onların art niyetli olduğunu gösterir.
Ben şimdi zengin olsam, Bide abd de yaşasam, Onların şirketini basarım tek başına, tekme tokat hepsine dalarım.
Neden ? çünkü üç kuruş etmez kast sisteminin itleri yüzünden sorun sıkıntı yaşamak istemiyorum.
Sonuçta ben para verip hem sistem almışım hemde bilgisayar almışım. Kutusunda orjinal.
VE benim aldıklarım normalde 1500 tl iken ben gittim 200 tl ye aldım. Yani 500 tl de üstüne kazıkladılar.
Ama olsun. Bundan sonrada dikkat ettim tabi.
Ha yine imkanım olsa gider yine orj windows ve winrar keyi bile satın alırım. İnsanların benimle dalga geçeceğini bile bile.
Ama onlar yaptıkları algı ve manipülasyonlardan utanmazlar bile. Emin ol.
Bak meseal Trwe arkadaş yememiş içmemiş tarla bağ baçede çalışmış bilgisayar almış.
Ama adam kafasına göre eski sistem kuramıyor bile. Bu bile çok çok büyük bir sorundur bence.
Ben abd de falan olacam var ya, Ortalığı yıkar geçerim. Tv de görür herkes. Yeter artık insanların bi sabrı var dayanma gücü var.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Evet ama Microsoft para ile seni beni suçlu çıkarır ortalığı yıkarsak bu iş para ile dönüyor yoksa iyi niyet faydalı olsaydı bu güne kadar Microsoft piyasada tekel olur muydu?
Evet bu maalesef ciddi bir sıkıntı eski makineler yeni sistem kuramaz yeni makineler eski sistem kuramaz yani düzen böyle kurulmuş kolay kolay nasıl yıkılır bilmiyorum kavga dövüşle yıkılsaydı eminim bugüne kadar yıkılırdı
Evet bu maalesef ciddi bir sıkıntı eski makineler yeni sistem kuramaz yeni makineler eski sistem kuramaz yani düzen böyle kurulmuş kolay kolay nasıl yıkılır bilmiyorum kavga dövüşle yıkılsaydı eminim bugüne kadar yıkılırdı
- burak35
- Zettabyte3

El altından rüşvet veriyo donanım üreticilerine. Yoksa biostan anakarttan kısıtlama neden koysunlar ki ? Hiç iyi niyetli değiller.
Bakınız yapay zeka copilot ve recall saçmalıkları. Başkada birşey demiyom artık.
Bakınız yapay zeka copilot ve recall saçmalıkları. Başkada birşey demiyom artık.