Kendi SSD+HDD SMART Analizine Entropi Grafiği (Storage Fate: The Entropy Curve.py)
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Re: Kendi SSD+HDD SMART Analizine Entropi Grafiği (Storage Fate: The Entropy Curve.py)
İyi ama ben sisteme herhangi bir şekilde driver eklemiyorum ki sadece düz sistemi güncelliyorum o da her bilgisayara olur ama ben gidip de sisteme senin driverlerinle çakışacak driver veya driverler ekleseydim o zaman haklıydın bazı kullanıcılarda kurulmayabilirdi
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Re: Kendi SSD+HDD SMART Analizine Entropi Grafiği (Storage Fate: The Entropy Curve.py)
Nadirende olsa oynanmış sistemler sorun çıkarıyor. Bunu unutmamak lazım.
Güncelleme entegreli tek bir sistem kullandım bugüne kadar.
Ondada nadiren klasör görünümü değişiyordu arasıra. Neden böyle olduğuyla ilgili bi fikrim yok.
Ayrıca hiç bi hesabımda çalınmadı. Yıllardır hep merak ederim bu olayı.
Güncelleme entegreli tek bir sistem kullandım bugüne kadar.
Ondada nadiren klasör görünümü değişiyordu arasıra. Neden böyle olduğuyla ilgili bi fikrim yok.
Ayrıca hiç bi hesabımda çalınmadı. Yıllardır hep merak ederim bu olayı.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

O sistemin güncellemelerinden birinden kaynaklıdır eskiden güncellemeler dağınıktı şimdi hepsi bir arada yani bir sorun çıkacağını düşünmüyorum
- burak35
- Zettabyte3

olabilir. Sadece içinde güncellemeler vardı. Modifiye falan yoktu. Onuda mecburen indirip kullanmıştım.
Çünkü o zamanlar evimde internet yoktu. Ve evim çarşıya pazara heryere uzaktı. Park cafe gibi yerlerde nete girerdim.
Güncellemeler uzun sürerdi. Ondan bu sebeplerden ötürü mecburen güncelleme entegreli sistem bulup kurdum.
Genel olarakta işimi gördü zaten. Pek bi sıkıntı yaşamadım.
Zaten software distrubiton içindeki download klasörünü temizlersen, windows direk hızlanır.
Çünkü orada güncelleme kalıntıları bulunur. Bunları silmezsende sistemde ağırlık yapıyordu.
Silincede hızlanıyordu. bu bilgi acayip işime yarardı.
Ccleanerla burayı sürekli sildirirdim.
Çünkü o zamanlar evimde internet yoktu. Ve evim çarşıya pazara heryere uzaktı. Park cafe gibi yerlerde nete girerdim.
Güncellemeler uzun sürerdi. Ondan bu sebeplerden ötürü mecburen güncelleme entegreli sistem bulup kurdum.
Genel olarakta işimi gördü zaten. Pek bi sıkıntı yaşamadım.
Zaten software distrubiton içindeki download klasörünü temizlersen, windows direk hızlanır.
Çünkü orada güncelleme kalıntıları bulunur. Bunları silmezsende sistemde ağırlık yapıyordu.
Silincede hızlanıyordu. bu bilgi acayip işime yarardı.
Ccleanerla burayı sürekli sildirirdim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben de Ccleaner kullanırdım sistemi hızlandırırdı ama arka planda sürekli çalışırdı o yüzden sinir olur silerdim yanlış anlamazsan dediğin güncelleme klasörünü silerdim sistemde hiçbir şekilde hızlanma görmezdim Winsxs temizliği yapardım o zaman sistem biraz hızlanırdı
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2538 kez
Bunu deneKayserilifatih yazdı: 20 Oca 2026, 17:02 Ben de Ccleaner kullanırdım sistemi hızlandırırdı ama arka planda sürekli çalışırdı o yüzden sinir olur silerdim yanlış anlamazsan dediğin güncelleme klasörünü silerdim sistemde hiçbir şekilde hızlanma görmezdim Winsxs temizliği yapardım o zaman sistem biraz hızlanırdı

Resmi Web Sayfası : https://www.bleachbit.org
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Denerim bir ara öneri için teşekkürler
- burak35
- Zettabyte3

Yıllarca ccleaner kullandım. Bende neden arka planda hiç kafasına göre çalışmadı ?
Ayrıca arkadaşlarımda böyle bi sorun yaşamadı. İlginç. Kurulumlu kullandıysan bilemem tabi. Kurulumlu olduğu içindir belki.
Haaa birde unutmadan, ben başlatma kısmından herşeyi kapatır geçerdim ekran kartı haricinde.
Başlangıç kısmı win 7 de msconfig kısmındaydı, windows 8 den sonra bu başlangıç kısmı görev yöneticisine alındı sanırım.
Ayrıca arkadaşlarımda böyle bi sorun yaşamadı. İlginç. Kurulumlu kullandıysan bilemem tabi. Kurulumlu olduğu içindir belki.
Haaa birde unutmadan, ben başlatma kısmından herşeyi kapatır geçerdim ekran kartı haricinde.
Başlangıç kısmı win 7 de msconfig kısmındaydı, windows 8 den sonra bu başlangıç kısmı görev yöneticisine alındı sanırım.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben ilk bilgisayara Windows 8.1 ile başladığım ilk zamanları anlatıyorum o zaman portable nedir bilmezdim ayar da bilmezdim direkt kurar sorun yaşayınca silerdim o günleri anlatıyorum yoksa ben de portable kullansam ayarını kapatır kalıcı olarak kullanırım orada sorun yok
- burak35
- Zettabyte3

Kendi sitesindeki portable ı görmedin o zaman ? çünkü uzun zamandır kendi sitesinde portable ı da vardı. Direk kurup geçmişsin.
O da sistemde registry de kendini sistem başlangıcında çalışacak şekilde ayarlamış kurulumlu olduğu için.
Ben herkese portable kullandırırım çünkü. Biz o yüzden sorun yaşamadık belkide.
O da sistemde registry de kendini sistem başlangıcında çalışacak şekilde ayarlamış kurulumlu olduğu için.
Ben herkese portable kullandırırım çünkü. Biz o yüzden sorun yaşamadık belkide.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben o zaman tamindir gibi yerlerden indirirdim hiç kendi sitesine bakmadım dedim ya amatördüm daha önce internet kafe dışında bilgisayar kullanmamış biri sence nasıl bilebilir
- burak35
- Zettabyte3

Tamindir berbat. Eskiden tamindir çok kullanırdım. Sonra bırakıp vazgeçtim. Oranın programlarını kullanmamak lazım.