Yukarıdaki ülkeler dışında kalan tüm dünya ülkeleri, örneğin Kanada, İtalya, İspanya, Rusya, Avustralya, Afrika ülkeleri, Orta Doğu, Güneydoğu Asya ülkeleri vb.Bu nedenle “Diğer Ülkeler” çubuğu tek tek ülkelerden büyük görünüyor, çünkü toplamda geri kalan yüzdeleri birleştiriyor (~%51.1).
Türkiye'deki GNU-Linux Dağıtım Yüzdeleri
NOT :
Bu yukarıdaki grafikte Diğer ile kast edilen dağıtımlar aşağıdadır.
openSUSE
Manjaro
Gentoo
Kali Linux
MX Linux
Zorin OS
Pop!_OS
Elementary OS
Endless OS
Bunlar keşke sübjektif değil de objektif test yapılabilse çünkü ben baktığım hiçbir demo bilgisayarda Linux olduğunu bu güne kadar görmedim hani Mac vardı gördüm de hayatımda magazalarda demo olarak bile kurulu Linux laptop ya da masaüstü görmedim
burak35 yazdı: 17 Oca 2026, 14:18
Ah canım. ne kadarda artmış. Helal olsun linuxe. dünyayı ele geçirirler artık. Eyvah eyvah eşeksoft ne yapacak şimdi.
Büyük adımlar, emekleyerek başlar.Yaklaşık 25–30 yıl önce Microsoft'ta böyleydi. O dönem IBM PC lider konumdaydı. Sonra Microsoft pazar payını ele geçirdi.Şimdilerde Microsoft, yozlaşmanın eşiğinde bocalıyor; bunlar adeta ölüm sancıları gibi.Yakında hepimiz Linux kullanıcıları olacağız, istersek de istemesek de.Çünkü günümüz Microsoft’u artık kar hırsına kapılmış bir yazılım şirketi. Tek derdi kâr, özgürlük değil.GNU/Linux’un dünyayı ele geçirmek gibi bir amacı yok; tek derdi özgür sistem kullanımı ve kullanıcıya kontrol sunmak.
Tekel oldukları için boyun eğiyoruz bu adi hintlilere. Şaka maka bi yana da bunlara ağır bi yaptırım uygulaması lazım artık.
Zira yeni laptop alıp windows 10 bile kuramayan arkadaşımız var yahu ? pes doğrusu vallahi billahi pes.