Ssdler için Veritabanı (Database For Ssd Drives)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19834 kez
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2535 kez
Re: Ssdler için Veritabanı
Senin SSD gitti kardeş, şimdiden Allah(c.c) rahmet eylesin.Kendisini çok iyi bilirdik ama kader işte....!!!burak35 yazdı: 15 Oca 2026, 18:17 Hahhaaa millet kafayı takmış benim ssd ye yavformat atmıcamda atmıcam işte.
Yalnız bu vermicemde vermicem gibi oldu biraz.![]()
https://chatgpt.com/share/69690ed7-0c98 ... f8d57d7522
Not :
Sohbet kaydını souna kadar oku..Sonlar'da senin SSD için baya hükümsel tanı koydu...
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Ssd zaten Oem tarzı sıradan bir ssd ki bana bedava verseler almam diyeceğim cinstendir
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Sohbeti okumadım murat. gerek yokTRWE_2012 yazdı: 15 Oca 2026, 19:01Senin SSD gitti kardeş, şimdiden Allah(c.c) rahmet eylesin.Kendisini çok iyi bilirdik ama kader işte....!!!burak35 yazdı: 15 Oca 2026, 18:17 Hahhaaa millet kafayı takmış benim ssd ye yavformat atmıcamda atmıcam işte.
![]()
Not :
Sohbet kaydını souna kadar oku..Sonlar'da senin SSD için baya hükümsel tanı koydu...
- burak35
- Zettabyte3

Ssd oem değil tabi. oem olsa şimdiye sağlığı 80 e falan düşerdi. sen almazsan alma.Kayserilifatih yazdı: 15 Oca 2026, 19:05 Ssd zaten Oem tarzı sıradan bir ssd ki bana bedava verseler almam diyeceğim cinstendir
o kadarına paramız yetti. işe yarayacak başka ssd de yoktu zaten servisçilerin elinde.
Adamlar kingston a400, adata su600 serisi ve wd green önerdi. onları zaten sadece ben deği hiç kimse almaz.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben biraz daha sabredip Samsung aldım yoksa bana da zamanında ucuz ssd öneriyorlardı pek güvenemediğimden bir 6 ay civarı daha bekleyerek aldım. Güle güle kullan da gerisi hikaye tabii
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3929 kez
Burak senin kullandığın tarzda kullanılsa emin ol turbox ssd ye de bir şey olmaz.burak35 yazdı: 16 Oca 2026, 15:32Ssd oem değil tabi. oem olsa şimdiye sağlığı 80 e falan düşerdi. sen almazsan alma.Kayserilifatih yazdı: 15 Oca 2026, 19:05 Ssd zaten Oem tarzı sıradan bir ssd ki bana bedava verseler almam diyeceğim cinstendir
o kadarına paramız yetti. işe yarayacak başka ssd de yoktu zaten servisçilerin elinde.
Adamlar kingston a400, adata su600 serisi ve wd green önerdi. onları zaten sadece ben deği hiç kimse almaz.
SSD nin canı uzun süre kesintisiz dosya kopyaladıkça, uzun süre oyun oynadıkça yine aynı şekilde veri okumalar yazmalar artıp azaldıkça , kısaca ısı seviyeleri arttıkça düşüyor. Sen bu tarz şeyler yapmıyorsun.
Yani burada maharet ssd marka ve modelinden çok ssd ye yük bindirecek bir şey yapmamakta.
Benim leno laptopta ki ssd Samsung OEM biliyorsunuz. Sağlığı en son 97 di sanırım. Seninkinden en az 2x fazla veri yazılıp okunmuştu.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

burak35 yazdı: 16 Oca 2026, 15:28Sohbeti okumadım murat. gerek yokTRWE_2012 yazdı: 15 Oca 2026, 19:01Senin SSD gitti kardeş, şimdiden Allah(c.c) rahmet eylesin.Kendisini çok iyi bilirdik ama kader işte....!!!burak35 yazdı: 15 Oca 2026, 18:17 Hahhaaa millet kafayı takmış benim ssd ye yavformat atmıcamda atmıcam işte.
![]()
Not :
Sohbet kaydını souna kadar oku..Sonlar'da senin SSD için baya hükümsel tanı koydu...Entropi falan sökmez bana. boşver gittiği yere kadar gitsin.
Vay arkadaş, adam doğa yasaları da tanımıyor iyi mi...??!
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Rekor bende, beni geçemezsin...!!!root@localhost yazdı: 16 Oca 2026, 16:10Burak senin kullandığın tarzda kullanılsa emin ol turbox ssd ye de bir şey olmaz.burak35 yazdı: 16 Oca 2026, 15:32Ssd oem değil tabi. oem olsa şimdiye sağlığı 80 e falan düşerdi. sen almazsan alma.Kayserilifatih yazdı: 15 Oca 2026, 19:05 Ssd zaten Oem tarzı sıradan bir ssd ki bana bedava verseler almam diyeceğim cinstendir
SSD nin canı uzun süre kesintisiz dosya kopyaladıkça, uzun süre oyun oynadıkça yine aynı şekilde veri okumalar yazmalar artıp azaldıkça , kısaca ısı seviyeleri arttıkça düşüyor. Sen bu tarz şeyler yapmıyorsun.
Yani burada maharet ssd marka ve modelinden çok ssd ye yük bindirecek bir şey yapmamakta.
Benim leno laptopta ki ssd Samsung OEM biliyorsunuz. Sağlığı en son 97 di sanırım. Seninkinden en az 2x fazla veri yazılıp okunmuştu.
- burak35
- Zettabyte3

Fatih benim kullandığım tarzda turboxda kullansan emin ol kısa sürede yine bozulur.root@localhost yazdı: 16 Oca 2026, 16:10Burak senin kullandığın tarzda kullanılsa emin ol turbox ssd ye de bir şey olmaz.burak35 yazdı: 16 Oca 2026, 15:32Ssd oem değil tabi. oem olsa şimdiye sağlığı 80 e falan düşerdi. sen almazsan alma.Kayserilifatih yazdı: 15 Oca 2026, 19:05 Ssd zaten Oem tarzı sıradan bir ssd ki bana bedava verseler almam diyeceğim cinstendir
Çünkü turbox adı sanı belli olmayan dandik kıytırık uyduruk bir markadır.
Turbox ssd aldığında muhtemelen kısa bir süre sonra satafirm hatası alırsın. Ve ssd kullanılamaz olur.
Bunun nedeni içindeki bileşenlerin aşırı adi olmasıdır. Araştırmadığım ssd kalmadı zaten.
Belki ilerde birgün alır takar kullanırım diye amazon ve newegg de dahil olmak üzere zibilyon tane ssd araştırdım.
Emin ol james eşşek alsan bile o bile bozulur zaten. Çünkü içindeki donanımlar belli.
Ayrıca ben ssd yi baya baya kullanıyorum. İçine oyun program yazılım birçok şey atıp çalıştırdım. Hız arttı mı ? evet.
Ama o kadar hıza ihtiyacım varmı? tabikie yok.
İndirmeye gelince koskoca 1 tb alanı olan sata 3 hdd varken neden hepi topu 120 gb alanı olan ssd yi kullanayım ?
Ne gerek var ki ? büyük alan her zaman çok daha iyi.
Sen kendi ssd ni muratınkiyle karşılaştırman lazım. Çünkü ikinizin ssd side pm kodu ile başlayan oem diskler.
Yalnız senin ssd muratın ssd ye göre daha yavaş sağlık düşürür. muratın ssd de seninkine göre daha hızlı sağlık düşürür.
Bunun nedeni senin ssd in 512 gb olması, onun ssdsinin ise 256 gb olmasından kaynaklı.
Oem gibi ssd lerde yada kronik sorunlu ssd lerde kapasitesi daha az olanın sağlığı daha çabuk düşer.
Kapasitesi daha büyük olanında sağlığı daha yavaş düşer.
Buna en güzel örnek kronik sorunlu ssd serilerinde Crucial bx500 dür mesela. İsterseniz 240 gb ve 480 gb olan modelleri nette aratın.
Sonrada kullanıldıkları zamana göre sağlık düşmelerini kıyaslayın. İşte o zaman ne demek istediğimi anlarsınız.
- burak35
- Zettabyte3

Re: Ssdler için Veritabanı (Database For Ssd Drives)
Yazmayı unutmuşum. Küçük bir detaydanda bahsetmek istiyorum. Mesela benim ssdnin bilgilerinin verildiği sayfaya girdiğimde,
sayfanın alt kısımlarında "same drives" yazan bir yer var. burada "Adata SU650" serisi ssd nin benim ssd ile aynı donanımları kullandığı yazıyo.
Evet bu doğru. Benim ssd ve adatanın bu ssd si aynı olan birkaç bileşen kullanıyor.
Ancak bende iki ssd nin birebir aynı olduğuna katılmıyorum. Neden diyecek olursanız bunun birkaç nedeni var.
Mesela benim hp ssd adata ssd ye göre okuma ve yazma değerlerinde daha iyi.
Ayrıca yine benim ssd iops değerlerinde adata ssd ye göre daha iyi.
Yani adata ssd benim ssd deki birkaç donanıma sahip olsa bile,
özellikle performans ve güvenilirlik olarak benim ssd ye göre biraz daha geride kalıyor.
Aşağıdaki linkten her iki ssd ninde önce okuma yazma değerlerine, sonrada iops değerlerine dikkatlice bakın.
Ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/h ... 20-gb.d424
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/a ... 20-gb.d235
Çünkü okuma / yazma değerleri ve iops değerleri günlük kullanımda ve uzun vadeli kullanımlarda çok şey farkettirebiliyor.
hangi siteydi hatırlamıyorum, ama bir sitede gördüm. Adamın biri adata su 600 serisi bi ssd alıyor. normal bir şekilde kullanıyor.
ve ssd daha 3 üncü senesindeyken sapıtmaya başlıyor. Sonrada okuma yazma hızlarının hdd seviyelerine geldiğini görüyor.
Konunun linkini bulabilirsem daha sonra belki eklerim. O yüzden ssd o konusunda çok çok dikkatli olun. Unutmayın Her ssd alınmaz.
Ve Her ssd ye de işletim sistemi kurulmaz.
sayfanın alt kısımlarında "same drives" yazan bir yer var. burada "Adata SU650" serisi ssd nin benim ssd ile aynı donanımları kullandığı yazıyo.
Evet bu doğru. Benim ssd ve adatanın bu ssd si aynı olan birkaç bileşen kullanıyor.
Ancak bende iki ssd nin birebir aynı olduğuna katılmıyorum. Neden diyecek olursanız bunun birkaç nedeni var.
Mesela benim hp ssd adata ssd ye göre okuma ve yazma değerlerinde daha iyi.
Ayrıca yine benim ssd iops değerlerinde adata ssd ye göre daha iyi.
Yani adata ssd benim ssd deki birkaç donanıma sahip olsa bile,
özellikle performans ve güvenilirlik olarak benim ssd ye göre biraz daha geride kalıyor.
Aşağıdaki linkten her iki ssd ninde önce okuma yazma değerlerine, sonrada iops değerlerine dikkatlice bakın.
Ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/h ... 20-gb.d424
https://www.techpowerup.com/ssd-specs/a ... 20-gb.d235
Çünkü okuma / yazma değerleri ve iops değerleri günlük kullanımda ve uzun vadeli kullanımlarda çok şey farkettirebiliyor.
hangi siteydi hatırlamıyorum, ama bir sitede gördüm. Adamın biri adata su 600 serisi bi ssd alıyor. normal bir şekilde kullanıyor.
ve ssd daha 3 üncü senesindeyken sapıtmaya başlıyor. Sonrada okuma yazma hızlarının hdd seviyelerine geldiğini görüyor.
Konunun linkini bulabilirsem daha sonra belki eklerim. O yüzden ssd o konusunda çok çok dikkatli olun. Unutmayın Her ssd alınmaz.
Ve Her ssd ye de işletim sistemi kurulmaz.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Benim ssd modelim sayfada birebir aynı özelliklerle yazıyordu onda yanılmamış
- burak35
- Zettabyte3

Eskiden bazı ssdler samsung seviyesindeymiş. Dayanıklılık olarak tabi. Mesela kingston kc400.
Sağlık düşürmemiş ama çok veri yazılmış bir modelini görmüştüm ben. Görünce çok şaşırdım. Durun konusunu bulayım sizlere.
Ahanda buldum. Adam ssd yi 5 sene kullanmış. 33 tb veri yazmış. Ama sağlık bile düşmemiş. Çok ilginç gerçekten.
Sağlık düşürmemiş ama çok veri yazılmış bir modelini görmüştüm ben. Görünce çok şaşırdım. Durun konusunu bulayım sizlere.
Ahanda buldum. Adam ssd yi 5 sene kullanmış. 33 tb veri yazmış. Ama sağlık bile düşmemiş. Çok ilginç gerçekten.
Kod: Tümünü seç
https://www.technopat.net/sosyal/konu/5-yillik-kingston-ssdnin-saglik-degerleri-nasil.1760017/- TRWE_2012
- Zettabyte1

Espiri : Bu SSD bozuk kardeş...!burak35 yazdı: 17 Oca 2026, 17:51 Eskiden bazı ssdler samsung seviyesindeymiş. Dayanıklılık olarak tabi. Mesela kingston kc400.
Ahanda buldum. Adam ssd yi 5 sene kullanmış. 33 tb veri yazmış. Ama sağlık bile düşmemiş. Çok ilginç gerçekten.Kod: Tümünü seç
https://www.technopat.net/sosyal/konu/5-yillik-kingston-ssdnin-saglik-degerleri-nasil.1760017/
Öyle şey mi olur ? Yazma >Okuma olacak ve sağlık %100 olacak...
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben sokakta ssd buldum 128 gb zamanında ve fazla yazılmamış olmasına rağmen ssd diskin yazma koruması vardı sanırım ani elektrik kesintisinden hasar görmüştür