Temhem yazdı: 03 Oca 2026, 15:58
"Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"SvcHostSplitThresholdInKB"=dword:16777216" Bunla alakası var mı o yazının?
Hayır alakası yok. Paylaştığın reg kaydı fazla ve ayrık olan svchost işlemlerini windows 7 deki gibi gruplamak içindir.
Bu sayede kaynak tüketimi bir miktar düşecektir. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki konuya bakabilirsin. https://www.sordum.net/41155/gorev-yone ... t-exe-var/
Windows kayıt defterinde bu değeri sıfır yapacaksın sonra sistemi yeniden başlatacaksın...
bu tweakteki değişimden sonra işletim sistemini yeniden başlatmaya gerek yok murat. Masaüstünde boş bir alanda sağ tuş yenile yapması,
Yada F5 yapmasıda yeterli olacaktır. Ayrıca kullanıcı giriş çıkışı yapmayada gerek yok. Tweak değişimi sonrası ayar hemen uygulanır,
Sağ tuş yenile ile yada F5 ile.
Temhem yazdı: 03 Oca 2026, 18:20
Hocam bende görev yöneticisi ağır şekilde kapanıyor normal mi donarak birkaç saniye?
Görev Yöneticisi’ni aç → “Performans” sekmesine geç ve CPU/RAM kullanımını kontrol et.
Eğer sürekli %80+ kullanım varsa, sistemi yeniden başlat ve temiz önyükleme yap.
Hocam bende görev yöneticisi ağır şekilde kapanıyor normal mi donarak birkaç saniye?
Görev Yöneticisi’ni aç → “Performans” sekmesine geç ve CPU/RAM kullanımını kontrol et.
Eğer sürekli %80+ kullanım varsa, sistemi yeniden başlat ve temiz önyükleme yap.
Windows ne sıkınıtlı sistemya 4.ayda bozmaya başladı.
Aynen sana katılıyorum bunlar yüzünden Windows oldu BETA
Her yazılım aslında biraz betadır. Her ne kadar yazılım doğru da kusursuz da olsa herhangi bir şekilde bilmeden program yükleme ya da reg kaydı ekleme ile sistem veya yazılım bozulabilir bu gayet normaldir
Normal olabilir. Bende windows 10 a ilk geçtiğimden beri, benimde görev yöneticim açılır kapanırken 1 saniyelik gecikme yapıyor.
Bu durum windows 10 a geçtiğimden beridir böyle bendede. O yüzden çok takılmamak gerek. Gecikme 1 saniyeden fazla değilse dert etme.
Senin yaptığın xml kaydı vardı onunla sistem kursan o bile fark edecektir. Sanalda denemiştim bir ara paylaşmıştın kuruluyor ama kurulum süreci biraz yavaş oluyor fakat buna değiyor demiştim o yöntem da güzel. Bir dahakine format atarken denemeni tavsiye ederim