Temhem yazdı: 03 Oca 2026, 15:50

Bu ne oluyor hocam,nereden çıktı bu sizce?
@Temhem merhaba. Burak Tweak enable sisteme eklediğinde şu konumdaki "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" altındaki
"PaintDesktopVersion" isimli dword anahtarı değiştirilir. ve masaüstünde sağ alt kısımda işletim sistemi sürüm bilgisi gösterilir.
bu zararsızdır. İstersen burak tweakteki kaynaklar klasörüne girip adı "PaintDesktopVersion" olan klasöre gir.
orada "PaintDesktopVersion_default" yazan reg kaydını sistemine ekle. sonrada masaüstünde herhangi bir boş alanda,
Sağ tuş yenile yap. Masaüstünde sağ alt kısımda o yazı kendi kendine kaybolur. Merak etme işletim sistemin etkinleşmemiş falan değildir.
bu tweak sadece masaüstünde sağ alt kısımda işletim sistemi sürüm bilgisi gösterir. Yani sorun sıkıntı yoktur.
Bu tweakin en güzel yanı, bu dword anahtarını değiştirdikten sonra işletim sistemini resetlemeye gerek yoktur.
Değişikliğin geçerli olabilmesi için masaüstünde F5 yapmanda yeterli olacaktır.
Ayrıca donanımların güzel. İşletim sisteminde burak tweak kullanman senin için bence yeterli olacaktır.
Hem registry tweakleri içinde mevcuttur. Hemde vbscriptleri içinde mevcuttur. İçeriğini istediğini gibi dilediğince değiştirebilirsin.
Kendine görede şekillendirebilirsin. Merak etme içerisinde işletim sistemine zarar verecek herhangi bir kombinasyon elbette yoktur.
Olabildiğince işletim sisteminin hız performans güvenlik kararlılık ve stabilitesini arttırma hedefi ile yapılmıştır.
Zaten burak tweak te kullandığım bütün tweakler güvenli kaynaklardan alınma olup,
içeriği ise aşağıdaki konuda bulunan tweakler ile doludur. konuyu açıp inceleyebilirsin.
viewtopic.php?t=214486