Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
- Karabigalı
- Byte3

- Teşekkür etti: 817 kez
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Re: Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
İşlemci sınırı kaldıran tweakler var. Evet biliyorum. Ama hem onları kendim kullanmadım. Hemde burak tweake eklemedim.TRWE_2012 yazdı: 28 Ara 2025, 21:35 Performans Modu (CPU_Performance_Mode.reg) = bu windows 11 uçuruyor...Defalarca bu kaydı her temiz kurulumda ve kullanıcı profil sıfırlamadan sonra kullandım...Ve bunu hiçbir forum/site'de de bulamazsınız.
Nedeni eski bir laptop kullanmam. Aslında ısı sorunum yok. Fakat ısı sorunu olan insanlarda ters tepebilir diye düşündüm.
Yoksa sağlam bi sıvı soğutmalı desktopu olan herkes kullanabilir tabi.
- burak35
- Zettabyte3

Featuresettingoverride tweakini windowsun 10 un kendi forumunda gördüm. Yapay zekadan alıntı değil.esatiz yazdı: 02 Oca 2026, 17:52Buna dikkat etmek lazım. FeatureSettingsOverride 0 değerinin anlamına bakmak lazım. Eğer kodu gpt yazdıysa aman dikkat...burak35 yazdı: 19 Eyl 2025, 23:15 FeatureSettingsOverride ve FeatureSettingsOverrideMask ta değerlerin 0 ve 3 şeklinde olmasından emin misiniz ?
Microsoftun kendi forumunda ikisininde 3 olması gerektiği yazıyor çünkü. Disable both 3 yazmış bir kullanıcı.Kod: Tümünü seç
https://www.tenforums.com/windows-10-news/103348-kb4078130-update-disable-mitigation-against-spectre-variant-2-a-2.html#post1281916
bkz.:
https://groups.google.com/g/ntsysadmin/ ... DkCdN-AQAJHowever, the FeatureSettingsOverride value is dependent on whether hyperthreading is enabled.
https://groups.google.com/g/ntsysadmin/c/mt6IrpM0U-A
https://support.microsoft.com/en-us/top ... 7f104f5b11
https://www.google.com/search?q=FeatureSettingsOverrideKod: Tümünü seç
https://success.qualys.com/discussions/s/question/0D52L00004dyqB1SAI
Zaten bulduğum konunun linkinide code içerisinde verdim. Bende bi soruna neden olmadı. Sizlerdede bi soruna neden olmaz umarım.
Varsayılan olarak o 2 değer sistemde ekli olmadığı için, O 2 değere 0 vermek nasıl bir etki yaratır bilemiyorum. Denemek gerek.
Ama benim sistemim windows 10 a geçtiğim ilk günlere nazaran artık çok daha iyi çalışıyor.
En azından ara sıra yaşanan donmaları yaşamıyorum. Eskiden film dizi maç izlerken bile donma oluyordu durduk yere.
Şimdi öyle şeyler hiç yok tabi. Olumsuz bi durum olursa hem değişikliği yapar hem konuya yazar, Hemde herkese bildiririm zaten.
O konuda içiniz rahat olsun yani.
- burak35
- Zettabyte3

Normalde varsayılan olarak hemen hemen tüm windowslarda bu ayar açıktır esatiz. Seninde belirttiğin gibi.esatiz yazdı: 02 Oca 2026, 18:31win11 24h2'de kurulum sonrası hemen "aygıt yükleme ayarları" penceresini aratıp açıp devre dışı bırakmıştım. windows update i de 5 hafta ertelemiştim. Ama sonra bir anda kullandığım mouse un sürücüsünün kurulum penceresi çıktı karşıma. Kurmama gerek yok. O an aklıma gelmedi ama şimdi baktım, aygıt yükleme ayarları'nda otomatik sürücü araması seçeneği tekrar açık konuma gelmiş. ben kapatmıştım halbuki. win11 23h2 de böyle sorun var mıydı hatırlamıyorum da 24h2 ye dikkat. onu söylemek istedim. bu sistemi adam edeceğiz... ben neler lazım bir liste çıkartacağım. burak tweakte varsa onları uygularım yoksa yeni bir şey bulursam paylaşırım.burak35 yazdı: 02 Haz 2025, 01:30 Çünkü kullandığım laptopta ekran kartı zaten bozuk. Updatede driver güncelleştirmeleri gelmemesi gerekiyor.
pencerenin adı cihaz yükleme ayarları ama arama yerine öyle yazarsanız çıkmıyor![]()
Ama bu ayarında birçok ayarlar gibi kapatılması gerekir. Çünkü düzgün çalışan sürücüyü driverı zaten güncellemeye gerek yok.
Ne demişler ? düzgün çalışıyorsa elleme. Fakat hintliler saçma sapan işletim sistemi yaptıkları için bu ayarı bozmuş olabilirler.
Normalde bu ayarda bende hem win 7 zamanlarında hemde windows 10 a ilk geçtiğimde açıktı.
Bende önce elle sonrada tweaklerle bu ayarı kapattım. Normalde sıfırdan kurulan bir sisteme burak tweak uygularsan,
Bu ayarın otomatikman kapanması gerekir. Çünkü burak tweaki bu şekilde ayarladım. Güncellemleri duraklattığını özellikle belirtmişsin.
Normalde bu ayarın kendi kendine açılmaması gerekirdi. Ama gözden kaçan birşey var. O da işletim sisteminin windows 10 değil windows 11 olması.
Muhtemelen hintliler arka planda hazırda bekleyen, bu ve bunun gibi birçok ayarı aktifleştirip etkinleştiren bazı hizmetler,
Yada zamanlanmış görevler sisteme eklemiş olabilirler. Bu konuda benim yapabileceğim pek birşey yok.
Eğer müsait bir zamanın olursa oturup sistemini baştan aşağı bir incelemeni öneririm. Muhtemelen hintliler servislere,
Yada zamanlanmış görevlere bu ayarı belli bir süre sonra açan ve kendi kendine tetiklenen bir servis yada zamanlanmış görev eklediler.
Arayıp tarayıp onu bi şekilde bulman ve kapatman lazım. Bende bir sorun var mı derseniz ? Bende elbette böyle bir sorun yok.
Burak Tweak ile neleri kapattıysam kalıcı olarak kapatıldı ve öylece kaldı. Birdahada kendi kendine hiç açılmadı.
Ben windows 10 un 1709 pro 64 bit türkçe sistemini kullanıyorum buarada. Windows 11 hiç kullanmadım.
O yüzden sorunun kaynağını bulma şansım pek yok malesef. Sistemim windows 11 e yetebilseydi arar tarar senin için bulmaya çalışırdım.
Sen yine ara sıra o ayarı açıp bi kontrol et. Güncellemeleri duraklatmak çokta işe yaramaz. Çünkü microsoft desteği olan işletim sistemlerine,
Malesef uzaktan erişiyor. VE kapalı olan bileşenler varsa onları bir şekilde açıp aktifleştiriyorlar. Bende böyle bir sorun yok tabi.
İlgili kısmı açıp arasıra kontrol etmen için script arşivimde buluna bir scripti buarada paylaşıyorum.
Kod: Tümünü seç
Set objShell = CreateObject("Shell.Application")
objShell.ShellExecute "SystemPropertiesHardware", "", "", "runas", 1Ltsc 2021 e hwid etkinleştirmesi yaparsan destek süreside 2032 ye kadar uzatılıyormuş. Bunları duymuşsundur zaten.
Buarada o ayarı aç kapa yapan reg kayıtlarını ve konuyuda 2 sene önce açıp windows 10 bölümüne eklemişim.
viewtopic.php?t=221457
Yazmayı unutmuşum, Görev yöneticisi başlangıç kısmında mouse ile ilgili birşeyler varsa onlarıda durdur.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Ben Windows 11 24H2'de en sondaki resimdeki bölümü verdiğim reg kaydını uygulayarak kalıcı olarak kapatmıştım daha sonra da bu reg kaydını iso'ya gömdüm Bir daha da ben açmadıkça açılmadı
- burak35
- Zettabyte3

Eski pil göstergesi tweaki "UseWin32BatteryFlyout" malesef sadece windows 10 sürümlerinde çalışıyor.esatiz yazdı: 02 Oca 2026, 18:47Sanırım ben bu reg kaydını Türkçe bir blogda görmüştüm yıllar önce, denemiştim ve çalışmıştı. Şimdi arşive baktım ve buldum 2022 baharında keşfetmişim. O zamanlar Win 10 kullanıyordum. Benim laptopun donanımı Win 10 a tam uyumlu olduğu için o pil menüsünde kaydırma çubuğu 3 değil 4 adımlıydı, Win 7 görünümüne alınca o seçenekleri kullanamıyordum o yüzden bu reg kaydını iptal etmiştim. Yine de saklamışımburak35 yazdı: 17 Haz 2025, 01:51 Pil göstergesini değiştiren bu tweaki windowsun forumunda tesadüfen buldum. Tweak çok eskiydi. Başlık 2015 yılında açılmıştı.
Ne gariptir ki bende biara bu pil göstergesini değiştirebilir miyim acaba diye düşünmüştüm ? Meğerse değiştirebilme imkanımız varmış tabi.
Ancak başlık 258 inci sayfada olduğu için görmemişim tabi. Gözümden kaçmış. Sizlere nacizane tavsiyem kullanmanız yönündedir.
Zira varsayılan yeni nesil windows 10 stili pil göstergesi kötü görünüyor. Ama windows 7 stili pil göstergesi daha güzel görünüyor.
Windows 7 stili pil göstergesi çok daha hızlı ve çok daha işlevsel, Ayrıca basit sade ve anlaşılabilir görünüyor.
Ayrıca tweaki diğer birkaç popüler forumda ve blogdada aradım. Malesef bu tweak yoktu. Benim şahsen çok işime yarıyor.
Umarım sizlerinde işinize yarar. Herkese iyi günler dilerim.![]()
![]()
![]()
Eski Pil Simgesi Gösterme.regYeni Pil Simgesi Gösterme.regKod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell] "UseWin32BatteryFlyout"=dword:000000002 tane daha reg buldumKod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell] "UseWin32BatteryFlyout"=dword:00000001
Pil Simgesi Kalan Süresini Etkinleştir.regPil Simgesi Kalan Süresini Devre Dışı Bırak.regKod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power] "EnergyEstimationDisabled"=- "UserBatteryDischargeEstimator"=- "EnergyEstimationEnabled"=dword:00000001alakasız olacak ama şu da ilgimi çekti:Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power] "EnergyEstimationDisabled"=dword:00000001 "UserBatteryDischargeEstimator"=dword:00000001 "EnergyEstimationEnabled"=-
DVDRW görmüyorsa.reg (2021 bahar)https://www.google.com/search?q=HKEY_LO ... ontroller0Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0] "EnumDevice1"=dword:00000001
windows 11 sürümlerinde çalışmıyormuş. Birçok insanda işe yaramamış. paylaştığın diğer tweakler zaten bende yok.
Ama dvd writer için olanda günümüzde pek kullanılmaz sanırım. Malum artık kimse pek cd dvd yazıcıda kullanmıyor.
Buarada pil için olan tweakide aşağıdaki konuya eklemişim.
Windowslar için faydalı olabilecek kaynaklar. konu adıda "Use Old or New Battery Flyout Power Indicator in Windows 10"
viewtopic.php?t=214486
https://www.tenforums.com/tutorials/157 ... -10-a.html
Windows 11 de çalışsaydı güzel olurdu sanırım. Ben hala bu tweaki kullanıyorum. Win 7 stili güç göstergesi daha kullanışlı bence.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben Windows 10'da eski ses ve batarya simgesini yaklaşık 2020 yılından beri kullanıyorum
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Evet teşekkürler, yapay zeka derken, sizin alıntı yaptığınız TRWE_2012 nin kodundan bahsetmiştim. Bu Windows 11 i adam etmemiz lazım. İlk fırsatta buna yönelik araştırmalar yapacağım. Şimdiden Windows Defender ı kapatma yolunu buldum. Bir tane servisini kapatamadım ama ona da bakacağızburak35 yazdı: 03 Oca 2026, 13:45 Featuresettingoverride tweakini windowsun 10 un kendi forumunda gördüm. Yapay zekadan alıntı değil.
Zaten bulduğum konunun linkinide code içerisinde verdim. Bende bi soruna neden olmadı. Sizlerdede bi soruna neden olmaz umarım.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben Windows adefender'i Windows 11 24H2'de tamamen kapatıyorum ama Windows Smartscreen koruması özelliği görev yöneticisinde yine çalışıyor onu bir türlü kapatamadım
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2538 kez
Kolayı var arkadaş...Hiç bana sormuyorsun vallahi alındım...(espiri yapıyorum ciddiye alma)Kayserilifatih yazdı: 03 Oca 2026, 15:07 Ben Windows adefender'i Windows 11 24H2'de tamamen kapatıyorum ama Windows Smartscreen koruması özelliği görev yöneticisinde yine çalışıyor onu bir türlü kapatamadım
Windows 11 Yapı 24H2 Sisteminde Durdurulacak İşlemler
"C:\Windows\SystemApps\MicrosoftWindows.Client.CBS_cw5n1h2txyewy\CrossDeviceResume.exe"
"C:\Windows\System32\LsaIso.exe"
"C:\Windows\System32\smartscreen.exe"
"C:\Windows\System32\NgcIso.exe"
"C:\Program Files\Intel\SUR\QUEENCREEK\x64\esrv.exe"
"C:\Windows\UUS\Packages\Preview\amd64\MoUsoCoreWorker.exe"
Sistemi Windows USB Yükleme Medyasından açıyorsun...
C:\Windows\System32\smartscreen.exe bu .exe dosyasının sonuna .BLOCKED ifadesini yazıyorsun.
Yani :
C:\Windows\System32\smartscreen.exe.BLOCKED şeklinde olacak...
Sistemi yeniden başlatıyorsun.Şimdi arkaplanda smartscreen diye bir işlem olmayacak
Bu yöntem benim kişisel yöntemlerimden biridir Windows'u terbiye etmek için...
Veya böylede yapabilirsin
"C:\Windows\System32\NgcIso.exe.XXX"
"C:\Windows\System32\smartscreen.exe.XXX"
"C:\Windows\System32\LsaIso.exe.XXX"
"C:\Windows\SystemApps\MicrosoftWindows.Client.CBS_cw5n1h2txyewy\CrossDeviceResume.exe.XXX"
SearchIndexer.exe.XXX
SearchProtocolHost.exe.XXX
- Temhem
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 120 kez
Hocam Ryzen 5 5500 GTX 1650 GDRR6 4 GB 16 GB RAM DRR4 512 GB NVME SSD Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 kullanıyorum,tweak önerebilir misiniz gerekli olan reg kaydı felan güvenli olsun masaüstü PC var zaten Bluetooth felanda yok bende.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Sana sadece bunu veriyorum.Temhem yazdı: 03 Oca 2026, 15:25 Hocam Ryzen 5 5500 GTX 1650 GDRR6 4 GB 16 GB RAM DRR4 512 GB NVME SSD Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 kullanıyorum,tweak önerebilir misiniz gerekli olan reg kaydı felan güvenli olsun masaüstü PC var zaten Bluetooth felanda yok bende.
Ultron Win11 Hızlandırma.reg
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control]
"WaitToKillServiceTimeout"="2500"
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"AutoEndTasks"=dword:00000001
"PaintDesktopVersion"=dword:00000001
"PowerOffActive"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"AlwaysUnloadDll"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
"NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001
"NtfsDisable8dot3NameCreation"=dword:00000001
"NtfsMftZoneReservation"=dword:00000003
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl]
"Win32PrioritySeparation"=dword:0000001a
"IRQ8Priority"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
"DisablePagingExecutive"=dword:00000001
"LargeSystemCache"=dword:00000001
"IOPageLockLimit"=dword:00009c40
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize]
"StartupDelayInMSec"=dword:00000000
;TRWE_2012 tarafından deneme-yanılma yönetimi ile risk alınarak oluşturulmuştur.
16GB RAM Miktarını Arkaplan İşlemler Bakımından Optimize Etme :
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control]
"SvcHostSplitThresholdInKB"=dword:16777216NOT :
Ryzen 5 5500 GTX 1650 GDRR6 4 GB 16 GB RAM DRR4 512 GB NVME SSD Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021
Bu sistem 100 üzerinden %79
Genel değerlendirme:
Günlük kullanım, ofis işleri, internet ve hafif-orta oyunlar için sistem yeterlidir.
AAA oyunlarda ultra ayarlar da zor olabilir, orta-yüksek ayarlar idealdir.
Multitasking ve SSD hızı ile sistem akıcı çalışır.
Bu sistemin Windows Deneyim Puanı yaklaşık 7.5/9.9 olur.(Tahmin)
Güncel standartlara göre orta-üst seviye oyun ve profesyonel kullanım için yeterli bir skor.
En son TRWE_2012 tarafından 03 Oca 2026, 15:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben ISO dosyasından kaldırmaktan bahsediyorum yoksa yüklendikten sonra kaldırması zor değil 
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Daha o kadar gelişemedik...Kayserilifatih yazdı: 03 Oca 2026, 15:49 Ben ISO dosyasından kaldırmaktan bahsediyorum yoksa yüklendikten sonra kaldırması zor değil![]()