ABD büyükelçiliğinden vatandaşlarına Türkçe deprem uyarısı

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21689 kez

ABD büyükelçiliğinden vatandaşlarına Türkçe deprem uyarısı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Resim

ABD merkezli New York Times 13 Aralık’ta ‘Marmara Denizi’nin derinliklerinde endişe verici’ şeyler olduğunu yazmıştı. Gazeteye konuşan Britanyalı sismolog Stephen Hicks “İstanbul hedef tahtasında” demişti. Cornell Üniversitesi’nden deprem bilimci Judith Hubbard da “İstanbul yakınlarında meydana gelecek çok büyük bir deprem muhtemelen yakın tarihin en kötü insani felaketlerinden birine neden olacak” demişti.

ABD büyükelçiliği X hesabından vatandaşlarını “Deprem sırasında ne yapmalı?” başlığıyla şöyle bilgilendirdi:

Deprem sırasında eğer içerideyseniz:
Dışarı çıkmanın güvenli olduğundan kesinlikle emin olmadığınız sürece içeride kalın.

ÇÖK: Düşmemek için el ve dizlerinizin üstüne çökün.
KAPAN: Kollarınızla başınızı ve ensenizi koruyun. Mümkünse sağlam bir masanın altına girin.
TUTUN: Sağlam bir mobilyanın altına girdiyseniz, bir tarafına tutunun ve mobilyayla birlikte hareket etmeye hazır olun. Yaralanmamak için olabildiğince az hareket edin.

Asansör kullanmaktan kaçının.
Gaz kokusu alırsanız olduğunuz yeri hemen terk edin.
Deprem sırasında eğer dışarıdaysanız: Binalar, elektrik hatları, ağaçlar ve sokak lambalarından uzak, açık bir alana gidin.

Araç sürüyorsanız güvenli bir yerde sağa çekin, üst geçit ve köprülerden kaçının. Artçılara hazırlıklı olun – her artçıda ÇÖKÜN, KAPANIN ve TUTUNUN.

Yerel yetkililerin yayımladığı talimatlara uyun. Yollar kullanılamayacak durumda olabilir; bu da havalimanlarına erişimi zorlaştırabilir. Birkaç gün boyunca korunaklı bir yere sığınmaya hazırlıklı olun.

Beklenmedik masrafları karşılayabilmek için seyahat sigortası yaptırın. Güncel güvenlik bildirimlerini almak için Smart Traveler Enrollment Program’a kaydolun.

https://x.com/USEmbTurkiye/status/2005920409351241757
https://gazeteoksijen.com/turkiye/abd-b ... isi-261196
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 982 kez

Re: ABD büyükelçiliğinden vatandaşlarına Türkçe deprem uyarısı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Amerika'da anlaşılan bu deprem felaketi senaryosuna kapılmış ki halkını uyarmaya çalışıyor. Ben şahsen İstanbul'da 7.2 şiddetinden daha fazla bir büyüklükte deprem olacağını düşünmüyorum fakat yine de deprem tedbirlerini almakta fayda vardır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bu konuyu aynen salgın daki gibi araştırdım ve saygın üniversite veri tabanlarına da baktım. Yakın zamanda Suni bir deprem dışında istanbulda 6,5 üzeri bir deprem olasılığı çok zor görünüyor (Yanılmak elbette olası) , gerekli enerji belki 30 belki 50 belkide 100 yıl sonra ancak birikir. Bunu bildikleri halde bu şekilde davranmaları suni deprem yapacaklar manasına gelir. Aslında bilmeden kendi kendilerini ihbar ediyorlar. Bazı aklı kıtlar da suni deprem olmaz diyor , he canım olmaz az biraz araştırın.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2780 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 01 Oca 2026, 13:02 Bu konuyu aynen salgın daki gibi araştırdım ve saygın üniversite veri tabanlarına da baktım. Yakın zamanda Suni bir deprem dışında istanbulda 6,5 üzeri bir deprem olasılığı çok zor görünüyor (Yanılmak elbette olası) , gerekli enerji belki 30 belki 50 belkide 100 yıl sonra ancak birikir. Bunu bildikleri halde bu şekilde davranmaları suni deprem yapacaklar manasına gelir. Aslında bilmeden kendi kendilerini ihbar ediyorlar. Bazı aklı kıtlar da suni deprem olmaz diyor , he canım olmaz az biraz araştırın.
Öyle bir olur ki "Suni deprem" adamların elinde "HAARP" silahı var.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Aynen öyle , daha farklı yöntemlerde varmış malesef.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Benim anlamadığım dalga şu, diyelim suni depremi 6 Şubat 2023 depremlerini bir şehirde yaptılar peki 11 şehirde aynı anda aynı dakikada ve saniyede nasıl yaptılar onu anlamıyorum o yüzden bu suni deprem fikri bana mantıklı gelmiyor
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Kanada büyükelçiliği vatandaşlarına Maraş depreminden önce Türkiyede Şu illere gitmeyin diye uyarı yayımlıyor ve yaklaşık 1 hafta sonra o iller yerle bir oluyor , Bazı tesadüfler çok şeyi söyler. Haa nasıl yapıyorlar bilen yok , askeri sırdır herhalde. Bunla ilgili videolar var yayımlarım burada da
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2780 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

velociraptor yazdı: 01 Oca 2026, 15:13 Kanada büyükelçiliği vatandaşlarına Maraş depreminden önce Türkiyede Şu illere gitmeyin diye uyarı yayımlıyor ve yaklaşık 1 hafta sonra o iller yerle bir oluyor , Bazı tesadüfler çok şeyi söyler. Haa nasıl yapıyorlar bilen yok , askeri sırdır herhalde. Bunla ilgili videolar var yayımlarım burada da
Times Dergisinin kapağını hatırlamalısın...!!!
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10649 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bu coniler tam bir su katılmamış iyi aile çocuğu.
Birde geçenlerde youtubea girip haarp ı baya bi araştırdım. Her ne hikmetse nedense bütün kanallar haarp ile deprem yapılamaz diyordu.
Üstelik ısrarla ve inatla. Nedense bana baya bi şüpheli geldi.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3979 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

burak35 yazdı: 01 Oca 2026, 18:43 Bu coniler tam bir su katılmamış iyi aile çocuğu.
Birde geçenlerde youtubea girip haarp ı baya bi araştırdım. Her ne hikmetse nedense bütün kanallar haarp ile deprem yapılamaz diyordu.
Üstelik ısrarla ve inatla. Nedense bana baya bi şüpheli geldi.
Frekanslar ve elektrik ile şeytanlık birleşirse depremi bırak yeri delip aşağıya inersin. Frekanslar ( sinyaller) ile boyut değiştirmeye kadar gidebilecek çok tehlikeli bir şey.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Gariptir izlediğim kanalların hepside ağız birliği yapmış gibi "böyle birşey mümkün değil" tarzı söylemlerde bulunuyordu. Israrla ve inatla.
Not : düz dünyacı değilim :)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Öyle bir şey varsa eninde sonunda ispatlanmaya mahkumdur. :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Birileri ısrarla inatla mümkün değil derse şüphe uyandırır. Üstelik bu kanallar çok takipçili kanallar.