Eğer benim donanımım ölmeseydi yeni donanım almaya niyetim yoktu.Bunu özellikle belirtiyorum.Kayserilifatih yazdı: 25 Ara 2025, 16:21 Hele bir laptop alacak paramız olsun da gerisine Allah kerimdir![]()
Hp Victus pişmanlığı
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2539 kez
Re: Hp Victus pişmanlığı
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Epey zora girip almışsın kendini maddi açıdan zorlayarak seni tebrik ederim. Ben olsam yapabilir miydim tam emin değilim
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Hayır gerçekten 17 sene...Sana yalan borcumuz var.Önce ekran'da bir siyah nokta oluştu sonra bir sonra'da sistem bir daha açılmadı....burak35 yazdı: 25 Ara 2025, 16:23 Mümkünü yok o 17 seneyi geçemezsin. İddia ediyorum. Ama keşke tam tersi olsa ve geçebilsen. Zira biz zengin insanlar değiliz.
Sonuçta hepimizin hali vakti durumu ortada yani. Buna zaten en başta microsoftun başındaki Terörist nadella izin vermez.
Herif bilgisayar kullanıcılarını sağılacak inek gibi görüyor afedersin. Ekmek bulamadıysan git pasta ye kafasında bir adam.
Zaten kast sistemi gibi aşağılık adi bi düzenden gelen adamdan adalet beklemek çok çok saçma ve suya yazı yazmak gibidir bana göre.
Bende isterim bi ürün alayım en az 10 sene 0 sıkıntı kullanayım. Ama yok. Öyle olmuyor o işler işte.
Yahu ben bana bedavaya alınacak sıfır excalibur laptopu bile reddetim. Siz bana ne anlatıyosunuz arkadaşlar ? Allah aşkına ?
VErdiğin paraya hakedecek değecek kaç tane ürün var şu saçma sapan dünyada. E en iyi olanlarda zaten çok çok pahalı.
Biliyorsunuz ucuz etin yahniside yavan olur derler.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Evet zorlandım ama ben bilgisayarsız da yapamazdım.Kayserilifatih yazdı: 25 Ara 2025, 16:25 Epey zora girip almışsın kendini maddi açıdan zorlayarak seni tebrik ederim. Ben olsam yapabilir miydim tam emin değilim
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
17 sene aynı laptopu kullandığını biliyorum. Sen yanlış anlamışsın sanırım murat.
Benim demek istediğim günümüzde artık herşeyin eskisine göre, Daha zayıf daha kalitesiz yapılması.
Ben bundan bahsediyorum. Eskiden birşeyler alırdın. Uzun süre kullanırdın.
Şuan böyle bi durum yok. Bak ben laptopu ilk aldığımda mouse lu çanta aldım. Mouse 10 seneden fazla çalıştı ve sorunsuz kullandım.
Mouse logitech ti. Bu mouse bozulunca yine aynı markanın mouse unu aldım. Bu sefer 1 senede gümledi gitti.
Üstelik ilk mouseum kabloluyken sonraki aldığım aynı marka mouse kablosuzdu. Gördüğüm gibi daha yeni teknoloji ?
Fakat niye daha az dayandı ? işte asıl mesela burada zaten.
Benim demek istediğim günümüzde artık herşeyin eskisine göre, Daha zayıf daha kalitesiz yapılması.
Şuan böyle bi durum yok. Bak ben laptopu ilk aldığımda mouse lu çanta aldım. Mouse 10 seneden fazla çalıştı ve sorunsuz kullandım.
Mouse logitech ti. Bu mouse bozulunca yine aynı markanın mouse unu aldım. Bu sefer 1 senede gümledi gitti.
Üstelik ilk mouseum kabloluyken sonraki aldığım aynı marka mouse kablosuzdu. Gördüğüm gibi daha yeni teknoloji ?
- TRWE_2012
- Zettabyte1

O zaman ben yanlış anladım kusura bakma ve özür dilerim...burak35 yazdı: 25 Ara 2025, 16:30 17 sene aynı laptopu kullandığını biliyorum. Sen yanlış anlamışsın sanırım murat.
NOT:
Hatta eski sistemin fatura bilgilerine baktım...
2008 yılının Mayıs ayının 21'nin de alınmış.1500 YTL'ye
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Benim de dayandığı kadar 31 Aralık 2013'den beri sorunlarına rağmen pes etmeden kullandığım ilk ve tek laptopumdur ve beni zorlasa da tamamen bilgisayar iptal olmadan ne olursa olsun değiştirmemek gibi bir hedefim var sonuçta Windows 11 24H2 2026 yılının sonlarına kadar güncelleme alacak o zamana kadar kullanır sonra duruma göre en son yüklenebilir sürümle güncel Windows sistemi takıntım olmadan yola devam ederim.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3930 kez
Aynı yıl, aynı paraya aldığım beyaz casper hala zıpkın gibi.TRWE_2012 yazdı: 25 Ara 2025, 16:35O zaman ben yanlış anladım kusura bakma ve özür dilerim...burak35 yazdı: 25 Ara 2025, 16:30 17 sene aynı laptopu kullandığını biliyorum. Sen yanlış anlamışsın sanırım murat.
NOT:
t4200 işlemcisi idi, 4gb ddr2 ram vardı, 256mb harici nvidia 9300mgs ekran kartı..
elektronik biraz da şans işi
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3930 kez
Ben kimseyle atışmıyorum abi. Burağın keyfi bilir. Ne isterse onu alır. Ben elimizde kinden bahsettim. Kötü çıksa da kötü derdim. Bir laf var yiğidi öldür hakkını yeme.TRWE_2012 yazdı: 25 Ara 2025, 16:13Öncelikle destek mesajın için teşekkürler...Aranızdaki tatlı atışma çok hoşuma gitti...Allah(c.c) bozmasın...!!!root@localhost yazdı: 25 Ara 2025, 15:54Arkadaş parasının hakkından bahsediyor. Lenovo IdeaPad parasına var ise alienware,gigabyte bizde alalım.burak35 yazdı: 25 Ara 2025, 15:50 Lenovoyu o gruba dahil etmem. Daha Alienware ve Gigabyte Aero serileri var.
Kusura bakmada Alienware yada Gigabyte Aero serileri lenovoyu donunda sallar![]()
3.seneye girecek bizim cihazlar.
Murat abi içinden geçti cihazın Maşallah tank gibi hala. Çok şükür
Ne kadar ekmek o kadar köfte derler ya.
Lenovo da o cins. Parasının hakkı mallar. Ne eksik ne fazlası.
HP de kronik olan hiç bir şey Lenovo da yok. Birde Lenovo servisi bir mail ile şarj adaptörü değiştiren firma. Lenovo , HP ve muadili cinsleri donunda sallamayı bırak donuna almaz.![]()
Asıl burada önemli kişinin (bana göre) bizim adminin bu konuda ne düşündüğü....(eh bizim admin de don sallama modasına kapılırsa hiç şaşırmam)
Neyse uzamasın konu.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19838 kez
Genelde marka takıntım yoktur. HP nin laptopunu almam ama çevreme çok HP masaüstü aldırdım hepsi memnun. Zaten masaüstünde marka model pek farketmiyor neticede sorun çıkaran parça değiştirilir devam edilir. Ama Laptop olarak ele alırsak orada dikkatli olmak gerekiyor. Ben tercihen aşağıdaki Laptop markalarını alırım ve tavsiye ederim :TRWE_2012 yazdı: 25 Ara 2025, 16:13 Asıl burada önemli kişinin (bana göre) bizim adminin bu konuda ne düşündüğü....(eh bizim admin de don sallama modasına kapılırsa hiç şaşırmam)
- Asus
- Lenovo
- MSI
- Acer
Hem bazılarını ben kullandım hemde çevremde üstteki markaları çok kullanan var ve genelde sorun yaşatmaz. Lakin Dell markası bundan 12-15 sene öncesi çok iyi denebilirken, şu an çevreme aldırtmam (Uygun fiyatlı modellerinden bahsediyorum), Çevremde sorun yaşayanlar oldu hemde öyle böyle sorunlar değil. Kısacası ben aşağıdaki marka laptopları tavsiye etmem :
- HP
- Dell
- Ve Türk toplama markaları ( Casper, Monster....)
Lakin Bu tercih etmeme sebebim bunların sağlamlık olarak ilk markalardan biraz daha kırılgan olduklarını düşünmemden kaynaklanıyor. Elbette unuttuğum markalar olabilir mesela Gigabyte ı ne kendim kullandım nede çevremde gördüm. Apple'a kaliteli diyorlar ama kullanmadım. Lakin elbetteki elektronik cihazlar şans işidir. Benim tavsiye ettiğim markalardan birini alan kişinin cihazı 2 yıl veya 2 ay sonra bozulursa yada tavsiye etmediğim markalardan biri 15 yıl sapasağlam çalışırsa Şaşırmam. (Artık planlı eskitme sebebi ile 2-3 yıl sonra sorun çıkartacak şekilde yapıyorlar malesef)
- burak35
- Zettabyte3

Murat malesef o zamanlar o bilgisayarı o fiyata biraz pahalı almışsın.TRWE_2012 yazdı: 25 Ara 2025, 16:35O zaman ben yanlış anladım kusura bakma ve özür dilerim...burak35 yazdı: 25 Ara 2025, 16:30 17 sene aynı laptopu kullandığını biliyorum. Sen yanlış anlamışsın sanırım murat.
NOT:
Keza bende şuan kullabndığım laptopu o zamanlar bu fiyata almıştım. 1500 tl. Tabi biz kredi kartı kullandık.
Üstüne mouse hediyeli çanta aldık. Sonra vade farkıda artınca 1500 tl olan laptop toplamda bize 2000 e gelmiş oldu.
- burak35
- Zettabyte3

Sorun yaşamaman normal Fatih. Niye ? çünkü senin casperın içinde nvidia ekran kartı var. Ati ekran kartı yok o cihazda.root@localhost yazdı: 25 Ara 2025, 17:58Aynı yıl, aynı paraya aldığım beyaz casper hala zıpkın gibi.TRWE_2012 yazdı: 25 Ara 2025, 16:35O zaman ben yanlış anladım kusura bakma ve özür dilerim...burak35 yazdı: 25 Ara 2025, 16:30 17 sene aynı laptopu kullandığını biliyorum. Sen yanlış anlamışsın sanırım murat.
NOT:
t4200 işlemcisi idi, 4gb ddr2 ram vardı, 256mb harici nvidia 9300mgs ekran kartı..
elektronik biraz da şans işi
Şöyle bi örnek vereyim. Mesela ben laptop almadan önce ailesi çok zengin annesi müsteşar olan bi arkadaşımda casper aldı.
Aldı cihaz benimkinin bi alt modeli gibi birşeydi. Hatırladığım kadarıyla donanımları yazayım.
İşlemci i7 620 m olması lazım. Ram 4 Gb, Hdd 500 gb, Ekran kartıda Ati değil Nvidia idi.
Bu arkadaş benim bilgisayar sorunsuz sende al diyince, benim pederde bunu alalım diye ısrar edince aldık.
Zaten laptopu aldığım teknosa standında yanyana 2 tane laptop vardı. Soldaki Asusta gözüm kalmıştı. Çok güzeldi.
Ama herkes çevremdekiler ve benim pederde sağdaki casperı alalım, Hem taksiti fazla rahat öderim diyince aldık.
Buarada ben laptop alırken tamamen 0 bilgi ile aldım. Yani elimde bilgisayar telefon tablet internet hiçbirşey yoktu.
Dolayısıyla araştırma fırsatımda yoktu. Benim laptopun aynısından başka insanlardada gördüm.
Nvidia ekran kartı olanlar sorunsuz çalışıyordu. Ancak Ati radeon serisi ekran kartı olanlarda çok sorun sıkıntı vardı.
Mesela bi arkadaşımın mekanına giderdim hep. Adamın babasının parkı var. Koskocaman hemde.
Parkın içinde cafe vardı. Herkes bizi tanıdğı için diğer casper laptopu olan arkadaşlada giderdik orada takılırdık.
Bigün yalnızken arka masadan bi kız geldi. İşte pardon bakarmısınız benim laptopla sizinki aynı, Biraz sorunum var,
Yardım edermisiniz dedi. Peki buyrun dedim oturdu. Sorunu sıkıntıyı anlattı. Elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım.
Kızı tanımamama rağmen. Kızın bilgisayar benimkiyle benzer özelliklerdeydi. Ve ekran kartı ATi idi.
Neyse başka bi olay daha anlatayım. Benim teyzeoğlu iki kuzen var. Bunların cafeci arkadaşları var.
bigün arkadaşlarıyla beni çağırdılar. Tabi o zamanlar benim evde net yok telefonu bile yeni almışım anca.
Neyse gittim. Yine yukarda muhabbet gibi bi muhabbet oldu. Yanıma tanımadığım bi eleman geldi. Ben yaşlarda biriyidi.
Selam verdi kardeş şimdi gördüm, Bendeki laptopla sendeki aynı sanırım. Benim cihazda sorun var gibi bana yardım edermisin dedi.
Buyur dedim yanıma oturdu sorunu sıkıntıyı anlattı yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Tanımamama rağmen.
Bu çocuktaki laptopda benimkiyle benzer özelliklerdeydi. Ve yukarıda anlattığım kız muhabbeti gibi laptopunda Ati ekran kartı vardı.
Gördüğünüz gibi, benimki gibi ati ekran kartlı casper laptopu olan birden fazla kişiyle karşılaştım. Ve ikisininde laptou sorunluydu.
Hatta ikisininde laptopu çok ısnıyordu. Hatta erkek olan elemanın laptopnunda ekran kartı yanmıştı diye hatırlıyorum.
aynı marka model laptoplarda bile chip farkı yüzünden çok büyük farklılıklar var gördüğünüz gibi.
Kısmende olsa çoğunuzun yorumlarına katılıyorum. Tabikide benim tercihim olan markalarında sorunlu sıkıntılı modelleri var.
Teknoloji biraz şans işi evet doğru. Ama iyi araştırmak gerek. Buarada herhangi bir markaya düşman değilim.
ÖZelliklede lenovoya. Ama lenovoda sonuçta mükemmel sayılmaz. Kısa süreli izmire gidince benim pederdeki lenovo tableti kullandım.
Hem deli gibi ısınıyordu. Hemde şarjı çok çabuk bitiyordu. yaklaşık 1 buçuk saat gibi.
Bunun yanısıra benim pederde celelron 1007u işlemcili 4 gb ramli hddli onboard asus bi laptopta vardı.
Buz gibi soğuk çalışıyordu. Hiç ısınmada olmuyordu. Yere düşürmesine rağmen çalışmıştı birgün.
Hatta içinde windows 10 un ilk sürümlerinden biri vardı. Muhtemelen 1607 yada 1703 vardı diye tahmin ediyorum.
Özellikle bakmadım hangisi olduğuna ama gayet iyiydi. Ama elbette kusursuz değildi.
Bu laptopu çok beğenmeme rağmen en büyük eksisi yine şarjının çok çabuk bitmesiydi mesela. Yaklaşık 2 saat gibi.