Amazon un sattığı Corsair DDR5 RAM kitinin aslında DDR4 olduğu ortaya çıktı

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21690 kez

Amazon un sattığı Corsair DDR5 RAM kitinin aslında DDR4 olduğu ortaya çıktı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Amazon'dan alışveriş yapmanın, ürün şirketin kendisi tarafından satılsa bile, her zaman güvenli olmadığını bir kez daha kanıtlayan bir olay daha yaşandı. Corsair Vengeance DDR5 bellek kiti satın alan bir müşteri, kutuda bulunan modüllerin aslında DDR5 gibi görünmesi için gizlenmiş DDR4 bellek olduğunu keşfetti.

Reddit kullanıcısı Leading-Growth-8361, r/pcmasterrace subredditinde bilgisayarı için Corsair Vengeance DDR5 bellek satın aldığını ancak bunun yerine hoş olmayan bir sürprizle karşılaştığını paylaştı.

Paylaşıma göre, alıcı RAM çubuğunun soğutucu muhafazasının çok gevşek olduğunu fark etti. RAM'i anakartına takmaya çalıştığında ve uymadığını gördüğünde en kötü şüpheleri doğrulandı.

Resim

Fotoğraflarda da görüldüğü gibi, altın kaplamalı kontaklardaki çentik, bir DDR5 modülünde olması gerektiği kadar merkeze yakın değil. Çubuğun ortasından biraz daha uzakta, bu da onu DDR4 olarak tanımlıyor. Bu nedenle, RAM yuvasına sığmadı.

Resim

Görünüşe göre biri modülleri açıp, bazı DDR5 belleklerin dış kasasını DDR4 RAM'lere yapıştırmış. Leading-Growth-8361 adlı kullanıcı, aynı dolandırıcılığın kurbanı olan başka birinin yer aldığı eski bir Reddit gönderisi bulduğunu yazıyor.

Resim

Ayrıca sahte RAM'in üçüncü taraf bir satıcı yerine Amazon tarafından satılıp gönderildiği de belirtiliyor. Ancak bu, Amazon'un kendisi tarafından satılan sahte bir Amazon ürününü ilk kez görmemiz değil.

Ürün özellikle Amazon Warehouse'tan geldi; burada indirimli, kutusu açılmış, iade edilmiş veya az kullanılmış ürünler satın alabilirsiniz. Ürünlerin Amazon tarafından kontrol edildiği söyleniyor, ancak birinin gerçek ürünü saklayıp sahtesini iade ettiği bu gibi durumlar kolayca gözden kaçabiliyor.

İyi haber şu ki, alıcı RAM için tam para iadesi aldı.

DDR5 fiyatlarının aşırı yüksek seviyelere ulaşmasıyla birlikte , bu bellek kitleriyle ilgili dolandırıcılık vakalarında da artış görüyoruz. Daha geçen hafta bir kişi Amazon'dan iki adet XPG Caster 16GB DDR5-6000 CL40 RAM modülü satın aldı, ancak aldığı paketin içinde metal ağırlıklara yapıştırılmış DDR2 modülleri olduğunu fark etti.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/110680-am ... urned.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 982 kez

Re: Amazon un sattığı Corsair DDR5 RAM kitinin aslında DDR4 olduğu ortaya çıktı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Allah'tan Amazon, Trendyol, N11 gibi yerler güvenilir oluyor genelde ürün iadesi yaptığında 2 hafta içinde geri alıyorlar o anlamda bu platformlar bende güven oluşturdu fakat Amazon'dan hiç alışveriş yapmadım nasıl bir yerdir o konuda herhangi bir fikrim yok.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10649 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Sahtekar amazon. Muhtemelen açıp bakmadılar denetlemediler ürünleri. Ayrıca n11 trendyolda güvenli değil.
Millet daha bikaç sene öncesine kadar bir sürü kingston kc600 serisi sahte ürün satın aldı bilmeden.

https://www.hepsiburada.com/kingston-25 ... 00000OYWU3
https://forum.donanimarsivi.com/konu/n1 ... si.721999/
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Ben sadece olumlu şeyler yaşadım onu yazdım elbette olumsuz şeyler yaşayanlar da olabilir normaldir
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Müşteriyi kullanıcıyı vatandaşı düşünen yok. Ondan böyle bu işler. Koy bakalım benim gibi zehir gibi adamları denetleme yapan yerlere.
Kimse kazıklanmaz. Kimse ketenpereye taklaya gelmez. Herkes ödediği paranın hakkını sonuna kadar kalır.
Ama çok değerli sayın yöneticilerimizde nerde bunu düşünecek zihin ?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Fazla baskın karakterleri işverenler sevmez direkt kovarlar bazen kavga yerine uzlaşmada olur çözüm yoksa beğenmiyorsan kapı orada derler. Bizim Türkiye'de böyledir fakat başka ülkede nasıldır bilemiyorum
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Türkiyede işverenler çalışacak insan değil düdükleyecek dişi arıyor. Bunun başka bi açıklaması izahı yok. Erkeksen hemen anında burun kıvırırlar.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Bunu çok yaşadım maalesef hakkını ararsan ve eğer güçlü bir konumun da yoksa hemen dışlar ya da kapı dışarı ederler
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Olay o işverenlerde bitiyor zaten. Adam ilkokul ortaokul mezunu helmiş senin okuduğun liseye üniversiteye bölüme laf ediyor.
Kendinde olmayan bişeyi başkasında sorgulamak ne kadar adaletli acaba ? dövsen dövdüğüne değmez, Sövsen sövdüğüne.
Türkiye işte böyle sığ dar görüşlü geri kafalı çağdışı bağnaz insanlar yüzünden gelişmiyor.

Sırf güzel bakımlı alımlı fıstık gibi diye bilgisayar servisinde çalıştırılan hatun kişisi bile gördüm ben.
Ram soruyorum, Kadın aradığım ramin o olduğunu söylüyo ? eminmisiniz 1066 mhz değilde 1333 mhz olmasın diyorum? hayır diyo 1066 mhz diyor.
1 saat sonra servisin sahibi arayıp bilmem ne hanım size yanlış ürün göstermiş ? o ram 1066 mhz değil 1333 mhz diyor.
Sizin cihazla uyumlu değil diyor. Siz nasıl uzaktan bakıp anladınız diyor ? Ben anlarım arkadaşım. Bakarak bile anlarım.
Üzerindeki koddandan markadanda anlarım. Ama siz ona KADIN olduğu için iş verirsinizde, banada erkek olduğum için iş vermezsiniz işte.
Sonra kızınca kızdı diyorlar. Yalan mı ?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Kadınların iş bulması daha kolay ince ve narin yapıları olduğundan fakat erkekler güçlü kuvvetli görüldüğü için güç ve beden işleri veriliyor o yüzden iş bulmak zorlaşıyor
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Hayır. Olay tamamen ayrımcılık. Başkada bi izahı yok. Ben en son 3 katlı bi mağazada yaklaşık 12 13 saat çalıştım.
Bana bi bardak su bile veren olmadı. O sırada işyerinde çalışan genç kadınlar müşterilerle patronlarla sohbet muhabbet ediyordu.
Banada o süre zarfında yaklaşık bi kamyon yük taşıtıldı. Şuan belimde hala daha ağrı sızı var. Üstelik tamda o sıralar ev taşımıştım.
Bizede yazık günah. Mikerler öyle aşkın ızdırabını.