Cezaevinden çıkanlar "yaralama, gasp, öldürme" gibi suçlar için ilan veriyor

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

Cezaevinden çıkanlar "yaralama, gasp, öldürme" gibi suçlar için ilan veriyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

11. Yargı Paketi tartışmaları sürerken Telegram gruplarında cezaevinden çıkan kişilerin "yaralama, gasp, öldürme" gibi suçlar için ilan verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar, infaz sisteminin çöktüğü uyarısında bulunuyor.

On binlerce hükümlünün tahliyesine yol açabilecek 11. yargı paketine yönelik tartışmalar sürerken Telegram gruplarında, "yaralama, öldürme, gasp" gibi ilanların yanı sıra cezaevinden çıkmış kişilerin ilan verdiği ortaya çıktı.

Bir kullanıcının "Cezaevinden çıktım her iş halledilir" yazdığı görüldü. Uzmanlar, asayiş sorununun derinleştiğini ve infaz sisteminde sorunlar olduğuna dikkat çekti. Cumhuriyet’e konuşan emekli polis İsa Altun, "Şu anki infaz sisteminin durumu içler acısı. Suç oranını düşürmek yerine yeni hapishaneler yapmayı çözüm zannettik" dedi.

Altun, "Cezaevine giren bir kişi hırsızsa içeride uyuşturucu torbacısı olarak çıkıyor. Yeni sistemleri öğrenerek çıkıyorlar. İki meslektaşım, 26 sabıkalı biri tarafından katledildi. 26 suç işlemiş bir kişinin dışarıda olması hayatın olağan akışına uygun değil" diye konuştu.

Mahkûmların eğitim ve ıslahını iyileştirme çalışmalarının infaz sistemine entegre olması gerektiğini söyleyen Altun, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Eğitim vermeye cezaevine gidiyorum. Orada çocuklar var. Çocuklar çıkıyor dışarıya, kimse iş vermiyor. Çocuk da diyor ki ‘kimse iş vermedi. Ben de Telegram’a ilan verip mekân kurşunlama, şahıs yaralama, yağma gibi suçlara bulaşıyorum’ 18 yaşından büyükler de öyle. Şu anda cezaevleri ağzına kadar dolu. 82. ilimiz cezaevleri oldu. Birçok ilimizin nüfusumuzdan fazla.”

SUÇ ALENİLEŞİYOR!

Güvenlik analisti Burak Yıldırım ise “Türkiye’de suç artık gizlice işlenmeye çalışılan bir eylem değil, bir ‘pazar’ mantığıyla aleni biçimde bir ‘hizmet’ arz ediliyor görüntüsü var” dedi.

"Caydırıcılığı zayıflatan yargı süreçleri ve sosyal politika boşlukları birbirini besliyor" diyen Yıldırım, "Yalnızca kolluk müdahalesiyle değil, platformlarla işbirliği içinde içerik tespiti, hızlı hukuki yaptırımlar, risk altındaki gençler için istihdam ve eğitim kanalları, yerel düzeyde önleyici sosyal hizmetler gerekiyor. Aksi halde suçun alenileşmesi kalıcılaşacak" diye konuştu.

Kaynak :
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/s ... na-2463763
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2773 kez

Re: Cezaevinden çıkanlar "yaralama, gasp, öldürme" gibi suçlar için ilan veriyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim
Tövbe-Bismillah...!!! Bu ne...!!!

Herhalde birisi yada birileri şaka yapıyor.... :?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 981 kez

Re: Cezaevinden çıkanlar "yaralama, gasp, öldürme" gibi suçlar için ilan veriyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Hapishaneden çıkıp da iş bulamayan gençler veya yetişkinlerin bu tarz ciddi ilanları olabiliyor. Ben bu ilanların şaka olduğunu zannetmiyorum fakat umarım şakadır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Normaldir. Şaşırmayın. Bunlar nasıl olsa 3 5 ay yatar çıkarım kafasındaki insanlar. Ayrıca telegrammıdır nedir şu saçmalığında yok edilmesi lazım.
Yalnız bildiğim kadarıyla ruslara aitti bu telegram. Ruslarla nasıl başa çıkılır onu pek bilemiyorum tabi. Zira bu ruslar çok kötüdür çookkkkk...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Türkiye düşen Iha'ların Ruslar'ın Türkiye'ye gizli bir tehdidi olduğu söyleniyor umarım aslı yoktur
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Öyle zaten. O ruslar yok mu o ruslar. Onlar tam bir namıssız.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Eğer Türkiye'nin savaş tehdidi altında olduğu bu gerçeğin bizlerden gizlendiği iddiaları gerçekse sığınak planları boşuna hazırlanmış olamaz mutlaka bir mantığı vardır