Bir sorunum var Windows'da gece ışığı iyi çalışmıyor monitörden ayarlamak istiyorum ama Windows 10'da Gece ışığı ayarı 0-100 arası güç var ben 50 değerini kullanıyordum fakat bazı şeylerde sorun çıkarıyor bunu Monitörden nasıl yapabilirim?
Renk Sıcaklığı :SIcak Normal Soğuk Kullanıcı Düşük Mavi Işık: Kapalı Güçsüz Orta Güçlü bu monitör ayarında farkı ne GB-2475 GameBooster Monitör ayarı bu ne işe yarar
Nasıl bir ayar yapmam gerek gece modu açık gibi olsun.
Yardım ederseniz sevinirim.
Gece ışığı hakkında.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2506 kez
Re: Gece ışığı hakkında.
Çözüm StratejisiTemhem yazdı: 22 Kas 2025, 17:22 Bir sorunum var Windows'da gece ışığı iyi çalışmıyor monitörden ayarlamak istiyorum ama Windows 10'da Gece ışığı ayarı 0-100 arası güç var ben 50 değerini kullanıyordum fakat bazı şeylerde sorun çıkarıyor bunu Monitörden nasıl yapabilirim?
Renk Sıcaklığı :SIcak Normal Soğuk Kullanıcı Düşük Mavi Işık: Kapalı Güçsüz Orta Güçlü bu monitör ayarında farkı ne GB-2475 GameBooster Monitör ayarı bu ne işe yarar
Nasıl bir ayar yapmam gerek gece modu açık gibi olsun.
Yardım ederseniz sevinirim.
Windows Gece Işığı kapalı olmalı
Monitörde Renk Sıcaklığı = Sıcak ve Düşük Mavi Işık = Orta.
Eğer göz yorgunluğu hâlâ var → “Düşük Mavi Işık = Güçlü” deneyebilirsin
Uzun süreli kullanım için Kullanıcı Modu ile RGB değerlerini manuel optimize etmek mümkün:
Mavi ışık azaltılır (mavi kanal düşürülür)
Kırmızı ve yeşil biraz artırılır → göz daha az yorulur
Monitör profili kaydedilirse, Windows veya oyunlar bu ayarı bozmaz.
Kullanıcı Modu seçilirse RGB kanalları manuel ayarlanabilir.
Örnek:
Kırmızı: +10
Yeşil: +5
Mavi: -20
Bu değerler monitör modeline ve kişisel göz konforuna göre değişebilir.
Avantaj: Windows veya oyunlar renkleri değiştirse bile monitör bu profili korur.
Ayrıca :
Parlaklık ve Kontrast Ayarı
Parlaklık çok yüksekse göz yorgunluğu artar → 60–70% civarı tavsiye edilir.
Kontrast varsayılan veya oyun moduna göre ayarlanabilir.
GameBooster’ın “Oyun Modu” açık değilken gece modu ayarlarını bozmaz.
Monitör menüsünde profili kaydet (varsa “User Profile 1” gibi).
Böylece Windows güncellemeleri, oyunlar veya video oynatımında renk ayarları değişmez.
Gerekirse bir gece kullanım profili, bir gündüz kullanım profili oluşturabilirsin.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 928 kez
Ben gece ışığı optimize etmek ve gözlerimi yormamak için CareUIEyes programını kullanıyorum. Eğer Windows'un gece ışığı modu gri olmazsa onu da kullanıyorum. Eskiden Flux programını kullanıyordum
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2506 kez
Evet güzelmiş şimdi kurdum sistem'e.Teşekkürler bunu bilmiyordum öğrendik sayende...Kayserilifatih yazdı: 22 Kas 2025, 18:43 Ben gece ışığı optimize etmek ve gözlerimi yormamak için CareUIEyes programını kullanıyorum. Eğer Windows'un gece ışığı modu gri olmazsa onu da kullanıyorum. Eskiden Flux programını kullanıyordum
Tam Lisanslı Sürüm Yasal :
https://notecoupon.com/careueyes-pro-fu ... -download/
SONUÇ :

KEKLİ .EXE DOSYASINDA, VİRÜS OLABİLİR.(ben, herhangi bir yazılımın .exe'sini/.dll dosyalarını asla taramadan kullanmam/çalıştırmam bu durum yılların Windows PC alışkanlığıdır.)

- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 928 kez
Pandaya özgü değil ki bunu en zayıf antivirüs bile yakalar çünkü ilaç dosyaları her antivirüs programında muhtemel zararlı olarak görünür