İstanbul'da 3+1 daire fiyatına Fransada Malikane veya ingilterede kale satın alınıyor

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 55085
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 21504 kez
Teşekkür edildi: 12614 kez

İstanbul'da 3+1 daire fiyatına Fransada Malikane veya ingilterede kale satın alınıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Türkiye’de yüksek faiz ve döviz dalgalanmaları, vatandaşı yurt dışından konut almaya yöneltti. İstanbul'da en pahalı 3+1 daire 250–280 milyon TL arasında değişirken Fransa'da Eyfel Kulesi'ne 4 kilometre uzaklıkta bir malikane veya İngiltere'de kale satın alınabiliyor.

Araştırmaya göre Türkiye’nin en pahalı 3+1 daireleri, 280 milyon lira değeriyle bir rezidansta yer alıyor. Brüt 350 metrekare büyüklüğündeki bu daireler, rezidansın üst katında konumlanıyor, eşsiz bir manzara sunuyor ve helikopter pisti, özel otopark ile havuz gibi lüks özelliklere sahip. Türkiye’deki en pahalı 3+1 dairelerden biri Bebek’te yer alıyor. 250 metrekarelik genişliği olan bu daire, yalı içinde konumlanarak ve boğaz manzarası sunuyor. Ancak daire en az 31 yıllık bir yalıda bulunması sebebiyle deprem riski taşıyor. Bir diğer daire ise brüt 300 metrekare büyüklüğe sahip çatı katı daire. Bina yaşı 11–15 yıl arasında olan bu 3+1 dairede 3 banyo bulunuyor ve boğaz manzarası imkanı sunuyor. Peki, Türkiye’deki bu tür bir daire için ödenen ortalama 250–280 milyon TL ile yurt dışında ne satın alabilirsiniz?

ABD’de, 2,75 dönümlük arazi üzerinde 2 katlı, 2 salonlu, 5 odalı ve 2 garajlı havuzlu bir evin fiyatı 3 milyon dolar yani yaklaşık 125,5 milyon TL.

Resim

İngiltere’de ise Galler’de bir ada üzerinde yer alan bir kaleyi 3 milyon pound yani 167 milyon TL’ye satın alabilirsiniz. Bu kalede en az 3 salon ve 5 yatak odasının yanı sıra bekleme odaları ve kilerler de bulunuyor.

Resim

Fransa’nın başkenti Paris’teki bir evin değeri ise 3 milyon euro yani yaklaşık 146 milyon TL. 11 odalı, 4 salonlu ve sinema odasına sahip bu evde 3 banyo ve tuvalet bulunuyor.

Resim

Yani Türkiye’de 250 milyon TL ile bir 3+1 daire almak yerine Paris’te Eyfel Kulesi’ne yalnızca 4 kilometre uzaklıkta bir malikanenin sahibi olabilirsiniz.

Kaynak :
https://www.odatv.com/guncel/turk-vatan ... -120119177
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 10502
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 979 kez
Teşekkür edildi: 7850 kez

Re: İstanbul'da 3+1 daire fiyatına Fransada Malikane veya ingilterede kale satın alınıyor

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Türkiye'de pahalılıkla ev almak bile orta ve alt kesim için hayal olmuş durumda, Toki komutları bile pahalıysa kesinlikle normal konut fiyatlarının düşeceğini pek zannetmiyorum
Cevapla