Sizce gelecekte ne olmalıyım

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Re: Sizce gelecekte ne olmalıyım

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 11 Eki 2025, 23:16 Katılıyorum en mantıklısı senin için Kpss sınavına girip bilgisayar işletmeni olmak ya da teknik servis olmak olacaktır çünkü liseler zorunlu hale geldiğinden beri pek itibarları kalmadı hatta ileride üniversite okumak da zorunlu hale gelirse üniversitelerin de itibarının azalacağını tahmin ediyorum

Durumum buna benzer olacak gibi.
Çünkü şu var somut işler değerli artık.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 980 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yine de umutlu olmakta fayda var fazla karamsarlıkla da pek bir yere varamazsın hayat tamamen siyah beyaz değildir bazen gri yanlarıyla da görmek gerekir ki eninde sonunda doğru yola varabilelim
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3978 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Dostum ben gerçek hayattan örnekler verdim. Otomobile ilgin olmaya bilir fakat gelir getirisi yüksek aynı zamanda keyifli işler.

Bende senin geçtiğin yollardan geçtim. Anadolu meslek lisesi elektronik mezunuyum. SOnra elektronik haberleşme okudum fakat bitiremedim. Askere gidip geldim sonra da 12 yıldır Büyük Bir Dağıtım firmasında doğalgaz tesisat teknisyeni, acil müdahale personeli olarak görev yapıyorum.

Askerden geldiğimde ufak bir dükkan açsam bugün farklı olurdu. Ha şükür evim arabam var, borcum var, evlendim iki çocuğum var yuvarlanıp gidiyorum.

Keyifli ve gelir getirisi yüksek bir iş seç. Tabi ki işini sevmek çok önemli. Ama bulunduğun yer itibariyle bilgisayar programlama yazılım vb işlerde zorlanacaksın.

Bilgisayar ile ilgili isen hem youtube hem teknik servisliğe yönel. bknz: alperemakin, bkz çeşitli tamirci ve youtuberlar

Bak ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat vaktim kısıtlı. Yarın itibariyle yaş oldu 36.

https://www.youtube.com/@talhafatihpala/shorts
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Mesaj gönderen Temhem »

root@localhost yazdı: 12 Eki 2025, 13:09 Dostum ben gerçek hayattan örnekler verdim. Otomobile ilgin olmaya bilir fakat gelir getirisi yüksek aynı zamanda keyifli işler.

Bende senin geçtiğin yollardan geçtim. Anadolu meslek lisesi elektronik mezunuyum. SOnra elektronik haberleşme okudum fakat bitiremedim. Askere gidip geldim sonra da 12 yıldır Büyük Bir Dağıtım firmasında doğalgaz tesisat teknisyeni, acil müdahale personeli olarak görev yapıyorum.

Askerden geldiğimde ufak bir dükkan açsam bugün farklı olurdu. Ha şükür evim arabam var, borcum var, evlendim iki çocuğum var yuvarlanıp gidiyorum.

Keyifli ve gelir getirisi yüksek bir iş seç. Tabi ki işini sevmek çok önemli. Ama bulunduğun yer itibariyle bilgisayar programlama yazılım vb işlerde zorlanacaksın.

Bilgisayar ile ilgili isen hem youtube hem teknik servisliğe yönel. bknz: alperemakin, bkz çeşitli tamirci ve youtuberlar

Bak ben bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat vaktim kısıtlı. Yarın itibariyle yaş oldu 36.

https://www.youtube.com/@talhafatihpala/shorts
Evet hocam haklısınız.