Ekran kartları devre dışı olarak oturum açılıyor - Çözüldü

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Ekran kartları devre dışı olarak oturum açılıyor - Çözüldü

Mesaj gönderen Email Bot »

Bazen haftada bir iki gün , laptopu açarken ekran kartları devre dışı olarak oturum açılıyor aygıt yöneticisinden aktif edioyurm yeniden başlatınca çözülüyor. Bu neden oluyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19973 kez

Re: Ekran kartları devre dışı olarak oturum açılıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Googlede biraz arama yaptığımda tuhaf şekilde birçok insanda aynı sorunun olduğunu ve çok azının çözüldüğünü gördüm.

https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... using-lost
https://forums.tomshardware.com/threads ... r.3760778/
https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... =1#answers

- Kullanıcının biri aynen şöyle yazmış : Görünüşe göre bu sadece Radeon kartlarda oluyor. Bunun gibi birçok durumla karşılaştım (10+) ve hepsi Radeon kartlardı.

- Bir kişi Ram lerden birini çıkartıp denediğinde sorunun olmadığını görmüş , ilginç gerçekten. ilaveten aşağıdakiler denenebilir :

1. Sürücü Güncellemesi : Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyerek başlayın.

2. Güç Yönetimi Ayarları : Başlat menüsünden "Güç Seçenekleri"ni açın. Plan ayarlarını değiştirin ve "Gelişmiş güç ayarları" kısmında "PCI Express" altındaki "Bağlantı Durumu Yönetimi"ni devre dışı bırakın.

3. Fiziksel Kontrol : Laptopunuzu açarak ekran kartının bağlantılarını kontrol edin. Eğer varsa, temizlenmesi veya yeniden bağlanması gerekebilir.

4. Yazılım Kontrolü : Son dönemde yüklediğiniz yazılımları gözden geçirip gereksiz olanları kaldırın. Bu adımları takip ederek sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Eğer entegre ekran kartları varsa onların sürücüleri ve donanımları çakışıyor olabilir ya da iki donanımın sürücüleri yüklenirken Windows birini tanımama eğiliminde olabilir fakat ben bu sorunun çoğunlukla sürücü yazılımlarından kaynaklandığını düşünüyorum ya da hizmetlerden veya Msconfig de falan açık bırakması için zorunlu olan bir ayar falan kapalıdır ya da yüklenmesi gereken güncel bir sürücü vardır ya da güncel sürücü yüklüyse hata belki de güncel sürücüden kaynaklanıyordur. Bir önceki sürümü yüklemek bir ihtimal sorunu çözebilir
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Mesaj gönderen Email Bot »

Ramleri çıkarıp taktım aynı sorun alakası yok yani donanımla. Ama çözüm galiba şöyle buldum amd ekran kartı driver recommend olan yüklüyordum hep onun yerine daha yenisi optimal olanı yükledim yani beta gibi galiba o sorun çözüldü gerçekten bir kere bile aynı sorunu yapmadı inş düzelmiştir hep optimal olanı yüklerim artık
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Ekran kartları devre dışı olarak oturum açılıyor - Çözüldü

Geri bildirim için teşekkürler. Microsoft un önerdiği bütün sürücüler 8-10 yıllık eski sürücüler , bende gider en yenisini indirip kurarım.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben de Amd'nin beta sürücüsünü kuruyorum normal yayınlanan sürümden daha stabil çalıştığını ilginç bir şekilde görüyorum. Sorunun büyük ihtimalle donanımsal değil sürücü çakışmasından olduğunu yani yazılımsal olduğunu söylemiştim daha önceki mesajımda ve yanılmamışım çünkü aynı sorun bende de var oradan biliyorum bende de iki tane ekran kartı var entegre ikisi de sürekli çakışır yani birim ünlem verirse mutlaka diğeri de mutlaka ünlem verir, biri düzelirse diğeri de duzelir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Aynen , o nedenle ilk önerimiz sürücü güncellemesiydi
velociraptor yazdı: 04 Eki 2025, 11:37 1. Sürücü Güncellemesi : Ekran kartınızın sürücülerini güncelleyerek başlayın.