Ben kendim (not: bu aralar hep "ben" kelimesi ile yazmaya başladım hadi hayırlısı bakalım) @Kayserili Fatih'in modifiyesi olan Windows 11 Yapı 24H2 ISO'sunu kullanmaktayım.
Bu iso'da bazı ek özellikler açık halde geliyor.(Sağ olsun bunları kendisi ISO'yu N-Lite ile editlerken (düzenlerken) etkinleştirmiş.
Ben de bunlara ilaveler ekledim, güzel oldu.Home sürüme işlevselik kattı diyebilirim.

Grafik Araçları :
DirectX 12'e yeni özelliklerle beraber eski grafik uygulamaları (örnek : AutoCAD 2005) ve oyunları (örnek : Sniper Elite I) çalıştırabilmek için geriye uyumluluk mod özellikleri eklendi.
Yani kısaca DX12 güncellendi diyebilirim.
Legacy Console Host ( Eski MS-DOS dış komut paketi) :
Windows'un en son MS-DOS komut sürümü (çekirdek sürüm) v6.22...İşte bu sürüme bir sürü ek yeni özellikli dış komutlar ilave edildi.Şimdi bir MS-DOS komut istemi açın ve komut satırına "help" yazın.Yeni özellikler anında karşınızda
MSIX Paketleme Aracı Sürücüsü :
Yeni nesil MSI paketleme sistemi.Odak noktası Win32 uygulamaları (32bit).Windows Store uyumlu....Yani olmazsa olmaz.Win32 uygulamaları ister .exe olsun, ister daha önce sistem kurulmuş kurulum dizini olsun fark etmez, hemen MSIX paketine dönüştürebiliyor.(paketleme esnasında netiniz varsa gerekli bağlımlılıkları indirip pakete dahil ediyor.Netiniz yoksa sisteminizdeki bağımlılık .dll dosyalarını da kullanabiliyor.
TPM Tanılama :
Donanımın TPM Düzeyini ölçüyor.Varsa sorun çözüm yollarını gösteriyor.Ayrıca bilgilendirme de yapıyor.
WMIC (Eski Windows 2000 Yönetim Konsolu Yardımcı MS-DOS Komut Paketi) :
Eğer bir .bat/.vbs/.vbe/.cmd betik dosyasının içinde wmic komutları varsa ve özellik yoksa betik çalışmayacaktır.(bende böyle olmuştu.) Bu özelliği yükledikten sonra betikler çalışır oldu.
Windows Depolama Yönetimi [YENİ...!] :
Standart Depolama Yönetiminden daha gelişik özelliklere sahip yeni depolama yönetim...
Özellikleri yükledikten sonra sistemi yeniden başlatıp DISM temizleme komutunu çalıştırın ki fazlalıklar SSD diskin C:\ kök bölümünde yer kaplamasın.
Konusu burada : https://www.sordum.net/39465/windows-10 ... ment-32516