Türkiyede yıllık 500.000 Euro kazanırken Almanyada 22 yıl sosyal yardım aldı

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21344 kez

Türkiyede yıllık 500.000 Euro kazanırken Almanyada 22 yıl sosyal yardım aldı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Türk televizyon sunucusu Adil P. (59), Türkiye'de yüz binlerce dolar kazanmasına rağmen yıllarca vatandaşlık yardımı aldı. Şimdi mahkemede hesap vermesi gerekiyor.

Stuttgart Bölge Mahkemesi, şu anda apaçık bir sosyal yardım dolandırıcılığı davasıyla ilgileniyor: Türk televizyon sunucusu Adil P.'nin (59), Türkiye'deki işinden aynı zamanda yüklü bir gelir elde etmesine rağmen, 22 yıl boyunca Almanya'da sosyal yardım aldığı iddia ediliyor . Alman devletinden aldığı meblağın 270.000 Euro olduğu belirtiliyor.

Türk sunucu Almanya'da hasta olduğunu söyleyerek işe gelmedi

Adil P., iş bulma kurumuna depresyon nedeniyle çalışamadığını bildirmişti. Bu süre zarfında önce Hartz IV yardımı, ardından vatandaşlık geliri alıyordu. " Bild "in haberine göre sunucu mahkemede, "Beni suçladıkları her şey doğru. Alman yetkililerden özür dilerim," diye itiraf etti.

İddiaya göre melankolik olmasına rağmen, Türkiye'deki Eurostar televizyon kanalında düzenli olarak reklam filmleri sunuyor ve yıllık 500.000 avroya varan gelir elde ettiği bildiriliyor. Savcılığa göre, Adil P. kazancını Western Union aracılığıyla Türkiye'ye aktardı ve kameramanlarına gizlice ödeme yaptı. Şirket isimleri uydurarak ve İstanbul'da bir adres vererek sahte faturalar düzenlediği iddia ediliyor.

Sosyal Güvenlik Fonu 270.000 Euro Dolandırıldı

Stuttgart-Güney İş ve İşçi Bulma Kurumu toplam 270.000 avro dolandırıldı. Ancak, kalan tutar zamanaşımına uğradığı için sadece 80.000 avro tahsil edildi. Sunucu, tutukluluk süresince bile, Türkiye'deki önemli görünen varlıklarını açıklamadan, aylık 152 avro cep harçlığı da dahil olmak üzere sosyal yardım almaya devam etmeye çalıştı. Türkiye'deki varlıklarının miktarına ilişkin soruşturmalar başarısızlıkla sonuçlandı.

Sunucunun kızı beraat etti

2019-2025 yılları arasında babası adına tasarruf hesabına yaklaşık 260.000 avro aktaran kızı, yardım ve yataklık suçlamasından beraat etti. Babasının aynı anda sosyal yardım aldığından haberi olmadığını belirtti. Mahkeme, bu ifadesine inandı. Adil P. ise mahkemeyle bizzat anlaşma yaparak itirafı karşılığında ertelenmiş hapis cezası aldı.

Bir gazete kapağı, bir insanın hayatını karartacak kadar ağır bir infaz aracı hâline gelebiliyor. Bild’in gazeteci "Adil Palta" tercihi, sosyal yardım suiistimalini manşete taşıyarak Türk gazeteci intihar girişiminde bulunmasına sebep oldu ve Adil Palta hâlâ hastanede tedavi görüyor.

Kaynaklar :
https://www.focus.de/kultur/stars/moder ... 57082.html
https://www.bild.de/regional/stuttgart/ ... 21e07de132
https://t24.com.tr/haber/almanya-da-tur ... ti,1255971
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 973 kez

Re: Türkiyede yıllık 500.000 Euro kazanırken Almanyada 22 yıl sosyal yardım aldı

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

O kadar devleti soy sonra da yakalanıp mahkemede sıkışınca intihara kalkış yani iyi bir akıl manipülasyonu gerçekten :-D
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2743 kez

Re: Türkiyede yıllık 500.000 Euro kazanırken Almanyada 22 yıl sosyal yardım aldı

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Arkadaş, Alman Federe Devletini Türkiye zannetti galiba....!! 22 yıl boyunca Almanları tokatla, şimdi Alamanlar da seni bir güzel tokmaklasın....!!!