Türkiye'de Küçük şehirlerde neden teknoloji ile ilgili birey az?

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 120 kez

Türkiye'de Küçük şehirlerde neden teknoloji ile ilgili birey az?

Mesaj gönderen Temhem »

Arkadaşlar, Türkiye'de küçük şehirlerde farkettiğim durum özellikle Anadolu'da neden teknoloji ilgili birey az,niye teknoloji ilgili bireyler çoğu İstanbul'da?
Merakımdan soruyorum.
Mesela bende küçük şehirde yaşıyorum,ama teknoloji ilgiliyim 16 yaşında olmama rağmen neredeyse 6 senedir bu alanda kendimi geliştiriyorum.
15 yaşında Linux dağıtımı bile yaptım,lakin konu o değil.
Küçük şehirlerde gençlerde bile teknoloji ile ilgilenen çok az oluyor genellikle herkes aynı 2'ye ayrılıyor 1.iyi insanlar 2.kötü insanlar küçük şehirlerde genellikle böyle.
Bu konu hakkında düşüncesiniz nedir?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 928 kez

Re: Türkiye'de Küçük şehirlerde neden teknoloji ile ilgili birey az?

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Çoğu insan artık hazıra alışmış durumda yani ne verilirse onu alıyorlar, üretmek yerine tüketmek daha mantıklı geliyor ve İstanbul'da Anadolu şehirlerine göre daha eğitimli ve kültürlü oluyor insanlar ve daha çok alternatifleri var o amaçla Anadoluda bilgisayarla ilgilenenler pek yaygın olmasa da İstanbul, izmir, Kocaeli gibi büyük kültür şehirlerinde teknoloji daha yaygın oluyor diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2506 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Temhem yazdı: 18 Ağu 2025, 15:29 Arkadaşlar, Türkiye'de küçük şehirlerde farkettiğim durum özellikle Anadolu'da neden teknoloji ilgili birey az,niye teknoloji ilgili bireyler çoğu İstanbul'da?
Merakımdan soruyorum.
Mesela bende küçük şehirde yaşıyorum,ama teknoloji ilgiliyim 16 yaşında olmama rağmen neredeyse 6 senedir bu alanda kendimi geliştiriyorum.
Küçük şehirlerde gençlerde bile teknoloji ile ilgilenen çok az oluyor genellikle herkes aynı 2'ye ayrılıyor 1.iyi insanlar 2.kötü insanlar küçük şehirlerde genellikle böyle.
İlgisizlik
Cahillik
Hayat Şartları
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

TRWE_2012 yazdı: 18 Ağu 2025, 16:23
Temhem yazdı: 18 Ağu 2025, 15:29 Arkadaşlar, Türkiye'de küçük şehirlerde farkettiğim durum özellikle Anadolu'da neden teknoloji ilgili birey az,niye teknoloji ilgili bireyler çoğu İstanbul'da?
Merakımdan soruyorum.
İlgisizlik
Cahillik
Hayat Şartları
Hocam ilk 2'sini katılıyorumda Hayat Şartları küçük şehirde bir nevi daha iyi benim yaşadığım yerde yürüyerek her yere gidiliyor mesela,ama bence toplumun kültürüne bağlı.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Hayat Şartlarından kast ettiğim aslında insanların önceliklerinin değişken olduğudur.Örneğin, adamın karnı açtır (ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçiyordur.) umursamaz Windows'muş , linux 'muş teknolojimiş....!!!

Yada

Adamın çok parası vardır.Düşmüştür belden aşağının zevkine, düşünmez bunları hayatı anlık yaşamanın yoluna bakar.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

TRWE_2012 yazdı: 18 Ağu 2025, 16:36 Hayat Şartlarından kast ettiğim aslında insanların önceliklerinin değişken olduğudur.Örneğin, adamın karnı açtır (ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçiyordur.) umursamaz Windows'muş , linux 'muş teknolojimiş....!!!

Yada

Adamın çok parası vardır.Düşmüştür belden aşağının zevkine, düşünmez bunları hayatı anlık yaşamanın yoluna bakar.
Ve de hocam gençleri yönlendiren birşey olmuyor küçük şehirlerde ondan da olabilir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Temhem yazdı: 18 Ağu 2025, 17:21
TRWE_2012 yazdı: 18 Ağu 2025, 16:36 Hayat Şartlarından kast ettiğim aslında insanların önceliklerinin değişken olduğudur.Örneğin, adamın karnı açtır (ekonomik olarak çok zor zamanlardan geçiyordur.) umursamaz Windows'muş , linux 'muş teknolojimiş....!!!

Yada

Ve de hocam gençleri yönlendiren birşey olmuyor küçük şehirlerde ondan da olabilir.
Olabilir.Sonuçta küçük bir şehirsin.Bir İstanbul,İzmir,Ankara değil....
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Küçük şehirlerin tek olayı sanayidir ya da tarımdır onun dışında başka bir şeyi yoktur pek
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 18 Ağu 2025, 17:29 Küçük şehirlerin tek olayı sanayidir ya da tarımdır onun dışında başka bir şeyi yoktur pek
Evet,öyle ama ben hocam teknoloji ile ilgilendim küçük yaşta,dijital dünyadan ilerledim mecbur.
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 18 Ağu 2025, 17:29 Küçük şehirlerin tek olayı sanayidir ya da tarımdır onun dışında başka bir şeyi yoktur pek
Hem hocam tüketici olmaya alışıyor insanlar ondan da olmayabilir,hem aileler garantili meslekleri öneriyor çocuklarını ve kültür seviyesi düşük ondan öyle.
Mesela yaşadığım yerde hocam Bilişim'e dair hiçbirşey yok,İstanbul'da Biilişim haliyle teknolojiyle ilgili bireyler ordan çıkıyor.
Hem hocam benimde ailem okumuş entektüel biri değil babam Lise mezunu annem ilkokul mezunu bu seviye yine iyiyim.
Pcbilgilisi Uzmanlık alanları:
Youtube içerik üreticisi 2019-2021 arası aktiftim 500 aboneye kadar ilerlemiştim 26 Temmuz 2021'de IOKBS sınavı yüzünden onu kazanmak için sildim yani orta seviye bilgim var.
Linux bilgim Orta seviye UIOSLinux projem var uioslinux.blogspot.com sitesi bu Github'da da kaynak kodları var: https://github.com/Pcbilgilisi/UIOSLinux
Mobil bilgim Orta seviye Preloader,Download mode,TWRP ve Stock ve Custom ROM kurmayı biliyorum.
Sistem optimazsasyonu yüksek seviye Linux ve Windows platformlarında sistem debloat etmeyi hafifleştirmeyi biliyorum bilgim Yüksek
Teknik Destek yüksek seviye babam bile bürosunda bilgisayarda sorun çıkarınca beni çağırıyor hem forumda çoğu kullanıcıya yardım etmişimdir o yüzden yüksek seviye
Temel düzeyde C#,C,Python
Temel düzeyde Elektronik bilgisi Lehim yapmayı bilmiyorum ama Elektronikde gömülü sistemlerin ne olduğunu ve Arduino'da giriş seviye kodlar yazıp devre kurmayı biliyorum.
Topluluk Yönetimi Orta-Yüksek Windows Çetesi(2021)'de başkan yardımcılığı Vistacı 3'lü (2021)'de liderdim Techolaycılar grubunda 2023-2024 bir üyeydim.
Tarih bilgim Orta-Yüksek seviye tarihe ilgiyim ve bazı konulardan anlıyorum bilgim çok küçüklüğümde bile Age Of Empires 3 oynuyordum 2014-2015 yılları daha anaokuluna başlamadan önce.
Felsefi Bilgim giriş seviye son zamanlarda derin biri olmam özellikle 2024 ve sonrası iyice felsefi biri olmaya başladım yani ilgi duyuyorum artık.
İlgi alanlarım bilgi seviyemn bunlar teşekkür ederim.
2025 itibariyle böyle 16 yaşındayım şuan. Bu yani babam bile bilgisayarda sorun çıktığında büroya beni çağırıyor.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Günümüzde yapay zeka olayı var hocam şimdi soruyorsun sana cevabı veriyor, yakında bilgili ve okumuş olmanın da pek bir anlamı kalmayacak, her şeyi yapay zekaya sorulacak gibi görünüyor
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 18 Ağu 2025, 18:52 Günümüzde yapay zeka olayı var hocam şimdi soruyorsun sana cevabı veriyor, yakında bilgili ve okumuş olmanın da pek bir anlamı kalmayacak, her şeyi yapay zekaya sorulacak gibi görünüyor
Onu da biliyorum da hocam,yani durum böyle yapay zeka gelişse bile toplum değişmez.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Temhem yazdı: 18 Ağu 2025, 19:02
Kayserilifatih yazdı: 18 Ağu 2025, 18:52 Günümüzde yapay zeka olayı var hocam şimdi soruyorsun sana cevabı veriyor, yakında bilgili ve okumuş olmanın da pek bir anlamı kalmayacak, her şeyi yapay zekaya sorulacak gibi görünüyor
Onu da biliyorum da hocam,yani durum böyle yapay zeka gelişse bile toplum değişmez.
Bu millet YZ'yi bile sahtekarlık ve nefisleri için kullanacak sapık kadın ve erkekler de barındırıyor.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Her iyinin yanında kötü de oluyor yapay zeka ile sadece bu daha belirgin hale geliyor yoksa her zaman vardı ve her zaman da var olacak. Özünde sapık olan insan sapıklığı bırakmadığı sürece her zaman sapık olmaya devam edecektir
Kullanıcı avatarı
Temhem
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Temhem »

Kayserilifatih yazdı: 18 Ağu 2025, 19:12 Her iyinin yanında kötü de oluyor yapay zeka ile sadece bu daha belirgin hale geliyor yoksa her zaman vardı ve her zaman da var olacak. Özünde sapık olan insan sapıklığı bırakmadığı sürece her zaman sapık olmaya devam edecektir
Hocam yapay zeka Bilişimi tamamen bitirmez.