Bilgisayar Programcılığı okunur mu?
- Temhem
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 120 kez
Bilgisayar Programcılığı okunur mu?
Hocam MYO'ların ortamı MTAL kadar kötü mü?
Meslek lisesi ile aynımı çevre ve ortam olarak yoksa daha mı iyi?
İyi üniversiteye gitsem Marmara gibi.
Yani arkadaşlar Bilgisayar Programcılığı 2 senelik okumak mantıklı mı Marmara Üniversitesinde M.T.O.K. olarak?
Yani Bilgisayar Programcılığı MTAL gibi mi eğitim veriyor yoksa daha mı iyi?
Sizden önerilirinizi bekliyorum saygılarımla.
Gitmemi önerir misiniz?
Zaten şuan MTAL 11.sınıf Bilişim Teknolojileri alanı Yazılım Geliştirme dalındayım.
Meslek lisesi ile aynımı çevre ve ortam olarak yoksa daha mı iyi?
İyi üniversiteye gitsem Marmara gibi.
Yani arkadaşlar Bilgisayar Programcılığı 2 senelik okumak mantıklı mı Marmara Üniversitesinde M.T.O.K. olarak?
Yani Bilgisayar Programcılığı MTAL gibi mi eğitim veriyor yoksa daha mı iyi?
Sizden önerilirinizi bekliyorum saygılarımla.
Gitmemi önerir misiniz?
Zaten şuan MTAL 11.sınıf Bilişim Teknolojileri alanı Yazılım Geliştirme dalındayım.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 972 kez
Re: Bilgisayar Programcılığı okunur mu?
2 yıllık üniversiteler bana göre çok yüzeysel kalır ben olsam 4 senelik olanı okur sonra doktora yaparak alanımda uzmanlaşırdım. Marmara üniversitesi güzeldir yani 2 sene de okusan yine iş bulursun ama 4 sene okudun mu daha da profesyonel hale gelirsin.
- Temhem
- Kilobyte1

Hocam derslerim pek iyi değil sayısal özellikle hem Meslek Lisesinden 4 senelik kazanmak zor.Kayserilifatih yazdı: 29 Tem 2025, 18:18 2 yıllık üniversiteler bana göre çok yüzeysel kalır ben olsam 4 senelik olanı okur sonra doktora yaparak alanımda uzmanlaşırdım. Marmara üniversitesi güzeldir yani 2 sene de okusan yine iş bulursun ama 4 sene okudun mu daha da profesyonel hale gelirsin.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

O halde 2 senelik üniversite okusan da işine yarar onu da değerlendirmen senin yararına olur.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21293 kez
Bu konuda esatiz arkadaşımız yardımcı olacaktır diye düşünüyorum çünkü şu anda 4 yıllık bilgisayar mühendisliğinde okuyor diye biliyorum.
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Ben açıktan bilgisayar programcılığı okuyorum Atatürk üniversitesi sırf diplomam olsun diye okuyacaksanız okuyun onun haricinde hiçbir şey öğrenemezsin sadece tanımları kodları isimleri arayüzleri öğrenirsiniz.
Ben sırf çocukluk hevesim bilgisayardı o nedenle şuan yaz okulundayım.Görsel proramlama ,internet programcılığı, nesne tabanlı programlama sql ağırlıklı
wordpress
java
phyton
c++
visual basic
Bunlar hakkında ön bilgi sağlar...
Eğer programcılık okuyacaksanız hakkı ile ya üniversitede pişin biraz ya da BilgeAdam dan sağlam bir bütçe ayarlayın öğrenin. Tek başına ilerlemek çok zordur ve sıkıcıdır. Çok sabırlı olmalısınız. Hemen yazayım ertesi günü hazır olsun şeklinde değildir. Yıllar alır iyi bir program hazırlamak.
Ahmetyesevi bir ara mühendislik eğitimi veriyordu. Geçerli ise okuyun.
Açıktan bilgisayar programcılığı okumayın. Yapamaz HİÇ kimse uygulamalı bir derstir programcılık.
Ben sırf çocukluk hevesim bilgisayardı o nedenle şuan yaz okulundayım.Görsel proramlama ,internet programcılığı, nesne tabanlı programlama sql ağırlıklı
wordpress
java
phyton
c++
visual basic
Eğer programcılık okuyacaksanız hakkı ile ya üniversitede pişin biraz ya da BilgeAdam dan sağlam bir bütçe ayarlayın öğrenin. Tek başına ilerlemek çok zordur ve sıkıcıdır. Çok sabırlı olmalısınız. Hemen yazayım ertesi günü hazır olsun şeklinde değildir. Yıllar alır iyi bir program hazırlamak.
Açıktan bilgisayar programcılığı okumayın. Yapamaz HİÇ kimse uygulamalı bir derstir programcılık.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 295 kez
Yapay zeka faktörünüde hesaba katın şerefsiz fena program yazıyor
+ Biraz donanım bilirseniz (Arduino, raspi vb.) yazılım ile birleştirince iş imkanları çok olur bence
+ Biraz donanım bilirseniz (Arduino, raspi vb.) yazılım ile birleştirince iş imkanları çok olur bence
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Katılıyorum artık scriptleri yapay zekaya yazdırıyorum ufak tefek hataları için de üstünden geçip ben düzeltiyorum o zaman sorun kalmıyor hatta yapay zeka zamanından beridir forumlara hiç soru sorma gereği bile duymadım 
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Az kaldı insan görünce yüzümüzü çevireceğiz
Robotlar yapay zeka bizleri insan sevgisinden uzaklaştıracaktır.
Robotlar yapay zeka bizleri insan sevgisinden uzaklaştıracaktır.
- Temhem
- Kilobyte1

Hocam örgün eğitimde okursak peki nasıl?loveme yazdı: 30 Tem 2025, 20:36 Ben açıktan bilgisayar programcılığı okuyorum Atatürk üniversitesi sırf diplomam olsun diye okuyacaksanız okuyun onun haricinde hiçbir şey öğrenemezsin sadece tanımları kodları isimleri arayüzleri öğrenirsiniz.
wordpress
java
phyton
c++
visual basic