Daha detaylı bir içerik hazırlayacağım.
Low Level Format ile HDD yi kurtaralım
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3925 kez
Low Level Format ile HDD yi kurtaralım
Low Level Format ile HDD yi kurtaralım? Yorumları alalım
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 930 kez
Re: Low Level Format ile HDD yi kurtaralım
Ben Low level format atarım lakin kısa bir süre sonra yine bad sektör oluşur. Low level format daha az sağlığı bozulmuş hard disklerde daha çok işe yarasa da benimki gibi 12 yıllık Seagate hard diski olanlarda anlık olarak bad sektörleri kurtarsa da sonradan yine kısa sürede bad sektör oluşuyor yani kısır döngü diyebiliriz buna bende hep böyle oluyor.
- root@localhost
- Gigabyte3

Mantıksal bad sector lere çözüm oluyor sanırım ama fiziksel büyük arızalar tekrarlıyor. Denemeler yapacağım. Yeni gelismeleri aktarırım.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 930 kez
Mantıksal bad sektörleri onaramazsın kalıcılardır fakat bad sektörler yazılımsal ise onarılabilir.
- bekobey
- Byte2

- Teşekkür etti: 178 kez
Aktif olarak kullandığım bir uygulamadır, ancak bazen tek başına işe yaramıyor, beraberinde Eassos Partition Guru ve Minitool Partition Wizard ile kombine kullanıyorum, bazende HDD Tune ekleyince işimizi görüyorlar.
- root@localhost
- Gigabyte3

Kesinlikle haklısın. Güzel uygulamalar özellikle minitool sürekli elimin altında. ;Disk genius portable de güzel.bekobey yazdı: 17 Tem 2025, 10:19 Aktif olarak kullandığım bir uygulamadır, ancak bazen tek başına işe yaramıyor, beraberinde Eassos Partition Guru ve Minitool Partition Wizard ile kombine kullanıyorum, bazende HDD Tune ekleyince işimizi görüyorlar.
Mantıksaldan kastım oydu yani yazılımsal. Fiziksel hatalar tabiki müdahale olmadan düzelmezKayserilifatih yazdı: 16 Tem 2025, 19:57 Mantıksal bad sektörleri onaramazsın kalıcılardır fakat bad sektörler yazılımsal ise onarılabilir.
%9 luk ve %98 lik disk de işe yaramadı. Darısı başka disklere. Baya uğraştım fakat yok.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Donanımsalsa düzeltilemez, ama yazılımsalsa düzeltilebilir diye biliyorum. Aslında olay marka modelde bitiyor. Seagate zaten çöp.
Ne yaparsan yap seagate eninde sonunda bozulur zaten. Önemli olan içindeki donanımın ne kadar sağlam olduğu.
Samsun en iyisi zaten. Sonra wd olabilir. Seagate i tercih bile etmeyin.
Ne yaparsan yap seagate eninde sonunda bozulur zaten. Önemli olan içindeki donanımın ne kadar sağlam olduğu.
Samsun en iyisi zaten. Sonra wd olabilir. Seagate i tercih bile etmeyin.