Bir Gün Gelecek… ve O Gün Benim Günüm Olacak!
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2767 kez
Bir Gün Gelecek… ve O Gün Benim Günüm Olacak!
Herkese selamlar,
Belki bugün değil, belki yarın da değil… ama bir gün gelecek!
www.sordum.net forumunda “GNU/Linux” adında yepyeni bir alt bölüm açılacak.
Ve işte o gün…
O sayfaya gönderilen ilk GNU/Linux makalesi,
“TRWE_2012” imzasını taşıyacak!
Hazırlıklar benim için tamam.
Kalemim keskin, belgeler hazır, satırlar dizilmeyi bekliyor.
O gün geldiğinde, ilk adımı ben atacağım!
Sordum.net’e özgür yazılımların rüzgârı esmeye başlayacak.
Ve bu rüzgâr, benden esecek!
Saygılarımla,
TRWE_2012
Belki bugün değil, belki yarın da değil… ama bir gün gelecek!
www.sordum.net forumunda “GNU/Linux” adında yepyeni bir alt bölüm açılacak.
Ve işte o gün…
O sayfaya gönderilen ilk GNU/Linux makalesi,
“TRWE_2012” imzasını taşıyacak!
Hazırlıklar benim için tamam.
Kalemim keskin, belgeler hazır, satırlar dizilmeyi bekliyor.
O gün geldiğinde, ilk adımı ben atacağım!
Sordum.net’e özgür yazılımların rüzgârı esmeye başlayacak.
Ve bu rüzgâr, benden esecek!
Saygılarımla,
TRWE_2012
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Re: Bir Gün Gelecek… ve O Gün Benim Günüm Olacak!
Daha önce Linux kullanıcı sayısının az olduğu ve böyle bir kategorinin gereksiz olacağı görüşünü biliyorum @Tarkan_dost'un.
Ancak, özgür yazılım ekosistemi hızla büyüyor ve Linux, özellikle geliştirici ve teknoloji meraklıları arasında yaygınlaşıyor. Bu alanı görmezden gelmemek önemli bana göre... (ayrıca forum'a yeni üyelerin gelmesini de sağlayacak)
Sordum.net’in bu alana ufak da olsa bir kapı açması, site çeşitliliğine ve yeni kullanıcıların kazanılmasına katkı sağlayabilir. Bu benim kişisel temennim.
Teknolojik gelecek öngörüsü olarak:
Dünya teknoloji sahnesinde büyük değişimler yaşanacak. Microsoft ve Windows’un bugünkü konumu elbette kolay kolay sarsılmaz, ancak alternatif işletim sistemleri güçleniyor.
GNU/Linux tabanlı yeni sistemler ortaya çıkacak, kullanıcı alışkanlıklarını değiştirecek ve rekabetin doğasını kökten etkileyebilir. Bu nedenle bugün ufak da olsa bu alanı desteklemek, geleceğe yatırım anlamına gelir.
Saygılarımla,
TRWE_2012
Ancak, özgür yazılım ekosistemi hızla büyüyor ve Linux, özellikle geliştirici ve teknoloji meraklıları arasında yaygınlaşıyor. Bu alanı görmezden gelmemek önemli bana göre... (ayrıca forum'a yeni üyelerin gelmesini de sağlayacak)
Sordum.net’in bu alana ufak da olsa bir kapı açması, site çeşitliliğine ve yeni kullanıcıların kazanılmasına katkı sağlayabilir. Bu benim kişisel temennim.
Teknolojik gelecek öngörüsü olarak:
Dünya teknoloji sahnesinde büyük değişimler yaşanacak. Microsoft ve Windows’un bugünkü konumu elbette kolay kolay sarsılmaz, ancak alternatif işletim sistemleri güçleniyor.
GNU/Linux tabanlı yeni sistemler ortaya çıkacak, kullanıcı alışkanlıklarını değiştirecek ve rekabetin doğasını kökten etkileyebilir. Bu nedenle bugün ufak da olsa bu alanı desteklemek, geleceğe yatırım anlamına gelir.
Saygılarımla,
TRWE_2012
En son TRWE_2012 tarafından 02 Tem 2025, 11:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21531 kez
Yani aşağıya alt kategori mi açalım diyorsun
viewforum.php?f=30
viewforum.php?f=30
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Hayır böyle ... :)velociraptor yazdı: 02 Tem 2025, 11:10 Yani aşağıya alt kategori mi açalım diyorsun
viewforum.php?f=30
www.sordum.net ön web sayfasında

GNU/Linux İşletim Sistemi Dağıtım İncelemeleri Ve Diğerleri (yazılım,masaüstü ortamları)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21531 kez
Haa , şimdi anladım , lakin sitelerin hepsi ölüyor malesef
viewtopic.php?f=13&t=227600
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bende anladım...!!! Ama umut her zaman vardır.!!!velociraptor yazdı: 02 Tem 2025, 11:21 Haa , şimdi anladım , lakin sitelerin hepsi ölüyor malesef
TRWE_2012 Sözü (deyimi) :
Eğer Güneş olmasaydı karanlıklar içinde bocalardık, eğer "AY" olmasaydı, "Güneş'in" kıymetini bilemezdik...!!!
Yani :
İnternet ve bilişim dünyasına yansıması:
Güneş = Temel altyapı ve internet hizmeti (ağ, sunucular, veri merkezleri, iletişim kanalları)
Eğer bu temel altyapı olmasaydı, yani internet bağlantısı yoksa, dijital dünyada tam bir karanlık olurdu; bilgiye erişim, iletişim, iş ve sosyal hayat biterdi. Biz de bu “karanlıkta” yani bilgi erişimsizliğinde bocalardık.
Ay = Alternatif teknolojiler, güvenlik, yedekleme sistemleri, bulut hizmetleri, destek servisleri
Temel internet bağlantısı (Güneş) olmazsa olmaz, ancak onun kıymetini anlamamız için Ay gibi alternatifler, destek unsurları gerekiyor. Örneğin, internet kesildiğinde devreye giren yedek ağlar ya da güvenlik çözümleri, veri yedekleri, CDN’ler gibi… Bunlar olmasaydı, temel altyapının ne kadar hayati olduğunu fark edemezdik.
Ve sordum.net/org/forum sen hayatta olduğun sürece kendini, kendisi ile besleyecek, güçlendirecek....!!! (espiri : o kadar da enseyi de karartma)
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 980 kez
Bence de gerek yok. Linux zaten yüzde 3 gibi bir kullanıcı oranı varken bence de gerek yoktur çünkü yapay zeka soruları yanıtlarken linux kategorisi açılsa bile eminim ki çoğu kişi okumayacaktır o zaman da bu emeğin boşa gittiğini görmek hepimizi üzecektir. İstersen Tarkan abinin de dediği gibi bu enseyi karartmak değil, acı gerçekler maalesef ben de aynı şekilde olacağını düşünüyorum.
Yapay zeka zamanla tüm forumları ve web sitelerini de aynı şekilde bitirecek ve zamanla yapay zekadan bilgi almak da ücretli olacak, bilgiye erişim de ücretli olacaktır diye seziyorum şimdilik bu yapay zekayı bize sevdirip alıştırmak için ücretsiz yapıyor olabilirler ya da e-posta hesabı ile gitmek şartıyla yapıyor olabilirler fakat zamanla bunun için bizden aylık ücret isteyeceklerine inanıyorum. Umarım ben yanılırım yanılmayı herkesten çok eminim ki istiyorum. Yapay zekanın da bu şekilde zamanla ücretli olmamasını ben de dilerim.
Yapay zeka zamanla tüm forumları ve web sitelerini de aynı şekilde bitirecek ve zamanla yapay zekadan bilgi almak da ücretli olacak, bilgiye erişim de ücretli olacaktır diye seziyorum şimdilik bu yapay zekayı bize sevdirip alıştırmak için ücretsiz yapıyor olabilirler ya da e-posta hesabı ile gitmek şartıyla yapıyor olabilirler fakat zamanla bunun için bizden aylık ücret isteyeceklerine inanıyorum. Umarım ben yanılırım yanılmayı herkesten çok eminim ki istiyorum. Yapay zekanın da bu şekilde zamanla ücretli olmamasını ben de dilerim.
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10626 kez
Windowsa geçersen mutlaka kendine özel bir xml dosyası oluştur.
https://schneegans.de/windows/unattend-generator/
Ben oluşturdum bile. İlerde çok işime yarayacak.
https://schneegans.de/windows/unattend-generator/
Ben oluşturdum bile. İlerde çok işime yarayacak.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 980 kez
Sen de demek benim gibi online script oluşturanlar kervanına katıldın. Hayırlı olsun diyorum