Format sırasında alınan dump stornwme.sys HATASI - Çözüldü

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
yamanoglu
Bit
Bit
Teşekkür etti: 7 kez

Format sırasında alınan dump stornwme.sys HATASI - Çözüldü

Mesaj gönderen yamanoglu »

Arkadaşlar forumda yeniyim. Windows format ile ilgili yardıma ihtiyacım var. Nasıl başlık atarım bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19752 kez

Re: Poco F7 EFSANE OLMUŞ ! Tüm Özellikleri ve Fiyatı

Mesaj gönderen velociraptor »

Hoşgeldiniz aşağıdaki başlık yardımcı olacaktır , sayfa sonundaki videoyu da izleyebilirsiniz.
https://www.sordum.net/63379/bilgisayar ... 0-8-1-kur/
Ayrıca bakınız :
https://www.sordum.net/11937/freedos-yu ... ukleyelim/
yamanoglu
Bit
Bit

Abi selamlar. Teşekkür ederim cevabın için. Format atma konusunda sıkıntım yok. Hard disk ve m2 ssd takılı. Hard diske kurulum yapabiliyorum. Ama m2 ssd kurulum için seçildikten sonra dump stornwme.sys hatası veriyor mavi ekranda. Kafayı yemek üzereyim. 1tb m2 hala sıfır. Windows buna kuruluydu format atmak istiyorum ama şuan bişey yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Ssd için sürücü yüklemeniz lazım. Markası modeli nedir ? Format usb si hazırlamak için msi smart tool da kullanabilirsiniz.
Yanlış hatırlamıyorsam msi smart tool gerekli driverları içine ekliyordu usb nin. Eklemezse kendiniz eklersiniz.
Format atmaya çalışırkern disklerin olduğu bölümde sürücü yükle diyip usb nin içine eklediğiniz nvme sürücüsünü kurmanız gerekiyor.
yamanoglu
Bit
Bit

Selamlar hocam. Cricual P3 plus gen4 ssd elimde. Format usb elimde mevcut. Ama driverları nasıl usbye aktarırım onları nasıl yüklerim hiçbir fikrim yok. Bu konuda biraz fransızım kusura bakmayın tekrardan. Driver için doğru bir adres var mıdır hocam? Deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bu link msi smart tool aracı için. Lazım olabilir. Format usb si oluştururken add nvme driver yazar programda. Ona basıp ekleniyordu driver galiba.
https://msi-smart-tool.software.informer.com/1.0/

Buda crucial p3 ssd için driver linki. Linki açın biraz aşağı inin Driver ssd nvme yazan mavi yazıya tıklayıp ssd için sürücü indirin.
https://www.crucial.com/support/ssd-sup ... us-support

Format usb sinin içine ssd için yapılan driverı klasör şeklinde atın. Format atarken sürücülerin olduğu ekranda altta sürücü yükle gibi bi seçenek olur.
Ona basıp ssd sürücü klasörünün içine girip ssd sürücüsünü yükleyin. Bu işlemden sonra ssd ye biçimlendirme ve format atılabilmesi lazım.
Kolay gelsin. Youtube da videoları vardır. Oradan izleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Re: Format sırasında alınan dump stornwme.sys HATASI

Ayrıca Microsoft şöyle diyor :

1. Windows 10 sürümünüzü ve sürümünüzü seçin ve ardından aşağıdaki İndir düğmesine tıklayın.
https://batcmd.com/windows/10/services/stornvme/

2. RestoreMicrosoftStandardNVMExpressDriverWindows10.bat dosyasını sabit sürücünüzdeki herhangi bir klasöre kaydedin.

3. İndirdiğiniz toplu iş dosyasına sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin .

4. Değişiklikleri kaydetmek için bilgisayarı yeniden başlatın.

Not : stornvme.sys Dosyanın klasörde mevcut olduğundan emin olun %WinDir%\System32\drivers. Bu dosya eksikse Windows 10 yükleme medyanızdan geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Büyük ihtimalle nvme sürücüsü istiyordur onu da göremediği için sistem otomatik hata veriyordur yani bilgisayarınızın bulunduğu sitede yani üreticinin sitesinde nvme driverler olabilir onu indirip format atmadan önce disk ekranına load driver seçeneğini seçerek usb'ye atıp nvme driverleri göstererek format atabilirsiniz diye tahmin ediyorum.
yamanoglu
Bit
Bit

Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim. Windows ssdye kuruluyken tekrar format atmak istediğimde driver sorunu çıkartması çok ilginç. Biçimendirme bölme gibi bütün işlemleri hatasız eksiksiz yapıyor. ne olur ne olmaz diye şuan hdd'te kurulu olan windowsu ssdye aktarıyorum. daha sonra windows içinde temiz kurulum yapacağım. driverler usb sürücüsünde yüklü onları da yükledikten sonra sonucu buraya yazacağım.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Son nesillerde yaygınlaşmaya başladı yani nvme sürücü olayı bu sorunu yaşayan çok kişi var yani anlayacağın bu sorunda yalnız değilsin. Eger biosdan nvme driver bölümü olacak deniyor oradan bulup kapatabilirsen yükleme ihtimalin olabilir eğer o da olmazsa mecburen nvme sürücülerini disk seçme ekranında büyük ihtimalle göstermen gerekiyordur.
yamanoglu
Bit
Bit

Herkese selamlar. Klonlama işleminde önyükleme hatası aldım. Ssdden başlatmadı windowsu. Driverları usbye atmıştım ama klasör varken driverları görmüyor. Yüksek ihtimal uyumlu görmedi. Şuan hiçbirşey yapamıyorum. Sadece hdd üzerindeki windowstan bişeyler kurcalıyorum. Başka bir fikri olan ağabeylerim varsa şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hangi klonlama yazılımını kullandın ? acaba farklı bir yazılımla daha denesen mi ?
viewtopic.php?t=226997
yamanoglu
Bit
Bit

Macrium ile denedim hocam. hatasız aktardı. İnnaccesible Booting Device hatası verdi mavi ekranda. şimdilik win11 için flash hazırlıyorum bir ümit . Onda bir sorun olmayacağını umuyorum .
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2515 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Benim aklıma ilk bunlar geldi.

Güvenli Modda Format: Bilgisayarı güvenli modda başlatarak ve format işlemini bu modda gerçekleştir.
Donanım Kontrolü: Sabit disk veya SSD'nin bağlantılarını kontrol etmelisin. Gerekirse, farklı bir SATA portuna takmayı dene.

NOT :

“Bilgisayar normal başlamıyorsa, güvenli modda açmayı deneyin. Oradan yedek alabilir veya USB kurulum medyasını çalıştırabilirsiniz. Ancak temiz format ve kurulum için bilgisayarı USB medyasından başlatmanız (boot etmeniz) gerekir.”

Güvenli moddayken USB'deki setup.exe çalıştırılırsa ;

1.Kurulum başlatılabilir ama disk formatlama yapılamaz

2.Kurulum Windows üzerinden başlatıldığı için kök (C:) diski biçimlendirmez, sadece “üzerine kurulum” yapar. (yani alınan hata görmezden gelinir.)

Yani özetle;

Yukarıdaki yöntem tarafımdan denenmiştir.Lenovo Idepad Gaming 3 donanımı üzerinde (Win11 Yapı22H2 x64 Home) .....Bir nevi "Windows Sıfırlamanın" MANUEL versiyonu'dur.

Risklidir.SSD diske hasar verme potansiyeli de vardır.

Ben yöntemi buraya not düştüm .İstersen denersin istersen göz ardı edersin.

Oluşacak Windows.old dizininden verilerini almayı unutma
En son TRWE_2012 tarafından 23 Haz 2025, 14:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Windows 11 den uefi şeklinde yazdırarak format atmayı deneyin bir de bakalım o zaman da hata verecek mi

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön