Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Re: Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
Windows 10 1709 kullanmıyorum sadece sanalda denedim Windows'un ilk sürümü olan Windows 1507 de bende aynen böyle hata vermişti yalnızca classic shell çalışmıştı. Yapısı Windows 8.1 e yakın Windows 10 1509 yapısının ondan sanırım.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2532 kez
Geçmiş olsun...Dikkat et kendine...Sen lazım bize...!!!burak35 yazdı: 16 Haz 2025, 01:18 @anonim23 sağol teşekkür ederim. Zaten benim sizin gibi iyi niyetli insanlar microsoftta olsa, Böyle sorunlu sistemler kullanmazdık.
@TRWE_2012 Daha bunlar ne ki ? Daha neler neler yapılır windows a ? :) Buarada burak tweak te birşey dikkatini çekmedi mi acaba ? :)
Burak Tweak in en başına senin verdiğin reg kayıtlarını eklemiştim. Aslında orada sana bile selam çakıyorum. Ama sen farketmedin sanırım.
Zira o ayarlar çok işime yaradı. Sağol varol. Aslında hepinizin paylaştıklarını denedim kullandım. Bir çoğu işime yaradı diyebilirim.
Buarada explorerda şerit arayüzünü göster gizle yapan reg kayıtlarınıda eklemişim burak tweak diğer kaynaklara.
Malum biraz hastayım. Arada öksürüp duruyorum. O yüzden unuttum sanırım. Kusura bakmayın.
Denemelerim keşiflerim hız kesmeden devam ediyo buarada. Vakit buldukça eski tweakler deniyorum. Şuan bikaç tanesi deneme aşamasında.
Yalnız bi tweak enfes oldu. Mis gibi. Hem kötü görünen bi bölüm daha güzel görünüyor. Hemde eskisinden daha hızlı açılıyor.
Müsait olunca burak tweak i tekrar günceller yeni link ekler, Yeni eklediğim tweakten kısaca bahsederim.
Zira sordum.net te bile yok çok eski olduğu için :) İyi geceler cümleten.
Bende (sıkı durun...!!! Unmerged Google Chrome kurdum.(YZ'in yardım ve talimatlarıyla) Süper oldu...

Telemetri ve Google arkaplan servis - hizmetlerinden "ESER" yok.Yalnız bir handi-kabı var.Google Mağzasından eklenti yüklemek için biraz 40 taklaçı güvercin modunda olmanız gerekiyor.(YZ ile bu sorunu aştım)
Gerçekten çok iyi...Özellikle senin gibi Chromium türevi kullanalar için....
Portable kullanmaktayım...
Şiddetle ve ısrarla tavsiye ederim.Özellikle donanımı düşük olan 32-64 bit sistem sahiplerine...
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Herkese merhaba. Burak Tweak güncellendi. İndirme linki yenilendi. İçerisine yeni 2 tweak eklendi.
Windows 10 da varsayılan yeni nesil ses göstergesini, Win 7 stili eski ses göstergesine dönüştüren reg kaydı diğer kaynaklara eklendi.
En önemli tweak ise bu ikinci tweak. Windows 10 daki varsayılan yeni nesil pil göstergesini,
Win 7 stili yapan eski pil göstergeside burak tweak e eklendi.
Peki Windows 10 daki varsayılan yeni nesil pil göstergesini windows 7 stili eski pil göstergesiyle neden değiştirdim ?
Bunun birden fazla nedeni var.
Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın.

Windows 10 da varsayılan olarak gelen yeni nesil pil göstergesi böyle görünüyor. Gördüğünüz gibi hem güzel görünmüyor.
Hem tıklayınca geç açılıyor. Hemde kullanışlı değil. Yani çok fazla işlevselliği yok diyebiliriz.
Buda burak tweak e yeni eklediğim Windows 7 stili pil göstergesi.

Görmüş olduğunuz gibi windows 7 stili pil göstergesi, windows 10 da varsayılan olarak gelen yeni nesil pil göstergesinden daha güzel görünüyor.
Ayrıca windows 7 stili pil göstergesinin, yeni nesil windows 10 stili pil göstergesine göre birden çok avantajıda var.
Mesela Win 7 stili pil göstergesi çok daha hızlı çalışıyor. Tıklayınca çat diye açılıyor. Gecikme yapmıyor.
Ayrıca win 7 stili pil göstergesini kullanarak 2 tıkla güç planınızı değiştirebilirsiniz.
Yine win 7 stili pil göstergesini kullanarak 2 tıkla hemen hızlıca güç seçenekleri bölümüne girebilirsiniz.
Üstelik bu tweaki uyguladığınızda değişiklik hemen geçerli olur. Explorer resetlemeye yada sistem resetlemeye gerek bile yoktur.
Bu tweakte işletim sistemi sınırıda yoktur. Hemen hemen tüm windows 10 sürümlerinde sorunsuz çalışır. Home yada pro farketmez.
Pil göstergesini değiştiren bu tweaki windowsun forumunda tesadüfen buldum. Tweak çok eskiydi. Başlık 2015 yılında açılmıştı.
Ne gariptir ki bende biara bu pil göstergesini değiştirebilir miyim acaba diye düşünmüştüm ? Meğerse değiştirebilme imkanımız varmış tabi.
Ancak başlık 258 inci sayfada olduğu için görmemişim tabi. Gözümden kaçmış. Sizlere nacizane tavsiyem kullanmanız yönündedir.
Zira varsayılan yeni nesil windows 10 stili pil göstergesi kötü görünüyor. Ama windows 7 stili pil göstergesi daha güzel görünüyor.
Windows 7 stili pil göstergesi çok daha hızlı ve çok daha işlevsel, Ayrıca basit sade ve anlaşılabilir görünüyor.
Ayrıca tweaki diğer birkaç popüler forumda ve blogdada aradım. Malesef bu tweak yoktu. Benim şahsen çok işime yarıyor.
Umarım sizlerinde işinize yarar. Herkese iyi günler dilerim.
Windows 10 da varsayılan yeni nesil ses göstergesini, Win 7 stili eski ses göstergesine dönüştüren reg kaydı diğer kaynaklara eklendi.
En önemli tweak ise bu ikinci tweak. Windows 10 daki varsayılan yeni nesil pil göstergesini,
Peki Windows 10 daki varsayılan yeni nesil pil göstergesini windows 7 stili eski pil göstergesiyle neden değiştirdim ?

Windows 10 da varsayılan olarak gelen yeni nesil pil göstergesi böyle görünüyor. Gördüğünüz gibi hem güzel görünmüyor.
Hem tıklayınca geç açılıyor. Hemde kullanışlı değil. Yani çok fazla işlevselliği yok diyebiliriz.

Görmüş olduğunuz gibi windows 7 stili pil göstergesi, windows 10 da varsayılan olarak gelen yeni nesil pil göstergesinden daha güzel görünüyor.
Ayrıca windows 7 stili pil göstergesinin, yeni nesil windows 10 stili pil göstergesine göre birden çok avantajıda var.
Mesela Win 7 stili pil göstergesi çok daha hızlı çalışıyor. Tıklayınca çat diye açılıyor. Gecikme yapmıyor.
Ayrıca win 7 stili pil göstergesini kullanarak 2 tıkla güç planınızı değiştirebilirsiniz.
Yine win 7 stili pil göstergesini kullanarak 2 tıkla hemen hızlıca güç seçenekleri bölümüne girebilirsiniz.
Üstelik bu tweaki uyguladığınızda değişiklik hemen geçerli olur. Explorer resetlemeye yada sistem resetlemeye gerek bile yoktur.
Bu tweakte işletim sistemi sınırıda yoktur. Hemen hemen tüm windows 10 sürümlerinde sorunsuz çalışır. Home yada pro farketmez.
Pil göstergesini değiştiren bu tweaki windowsun forumunda tesadüfen buldum. Tweak çok eskiydi. Başlık 2015 yılında açılmıştı.
Ne gariptir ki bende biara bu pil göstergesini değiştirebilir miyim acaba diye düşünmüştüm ? Meğerse değiştirebilme imkanımız varmış tabi.
Ancak başlık 258 inci sayfada olduğu için görmemişim tabi. Gözümden kaçmış. Sizlere nacizane tavsiyem kullanmanız yönündedir.
Zira varsayılan yeni nesil windows 10 stili pil göstergesi kötü görünüyor. Ama windows 7 stili pil göstergesi daha güzel görünüyor.
Windows 7 stili pil göstergesi çok daha hızlı ve çok daha işlevsel, Ayrıca basit sade ve anlaşılabilir görünüyor.
Ayrıca tweaki diğer birkaç popüler forumda ve blogdada aradım. Malesef bu tweak yoktu. Benim şahsen çok işime yarıyor.
Umarım sizlerinde işinize yarar. Herkese iyi günler dilerim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19829 kez
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Bu reg kayıtlarını epey zaman önce tenforums sitesinde bulmuştum. 
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2532 kez
Teşekkürler aldık kabul ettik...burak35 yazdı: 17 Haz 2025, 01:51 Herkese merhaba. Burak Tweak güncellendi. İndirme linki yenilendi. İçerisine yeni 2 tweak eklendi.
Umarım sizlerinde işinize yarar. Herkese iyi günler dilerim.![]()

Ad: Burak_Tweak.rar
Boyut: 131150 bayt (128 KiB)
SHA256: 58567f0980eddcfed2cbc0e59ad6c210db905a6eb0f18b45b9cbccdfd492d4b2
- burak35
- Zettabyte3

Diğer sitelerin hepsine baktım. Bu tweak hiçbir yerde paylaşılmamış bile. Bence bir konu açılarak sordum.net te paylaşılmalıdır.
Ve artık windows 10 kullanıcılarına yine güzel bir hizmet yapılmalıdır. Bu reg tweak e bi script yazılsa ne güzel olurdu diyorum.
Ve pası Tarkan abi ye atıyorum.
Windows 7 stili pil göstergesini etkinleştiren reg kaydı.
Windows 10 stili varsayılan pil göstergesini etkinleştiren reg kaydı. Yani default diyelim.
Varsayılan olarak Windows 10 da bu dword ekli olmadığı için, Dwordü ekle kaldır şeklinde ayarlayan bi reg kaydı hazırlamıştım.
Buda hazır indirme linki, Denemek isteyenler için.
https://www.mediafire.com/file/1gavpcyy ... i_yeni.rar
Buda kaynak olarak kulandığım link.
https://www.tenforums.com/tutorials/157 ... -10-a.html
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bence win 7 stili pil göstergesi çok iş görüyor.
Ve artık windows 10 kullanıcılarına yine güzel bir hizmet yapılmalıdır. Bu reg tweak e bi script yazılsa ne güzel olurdu diyorum.
Ve pası Tarkan abi ye atıyorum.
Windows 7 stili pil göstergesini etkinleştiren reg kaydı.
Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell]
"UseWin32BatteryFlyout"=dword:00000001Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell]
"UseWin32BatteryFlyout"=-Buda hazır indirme linki, Denemek isteyenler için.
https://www.mediafire.com/file/1gavpcyy ... i_yeni.rar
Buda kaynak olarak kulandığım link.
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Bence win 7 stili pil göstergesi çok iş görüyor.
- velociraptor
- Yottabyte4

Önce bu eski pil görünümüne bir konu açılır sonrada Bu reg kayıtlarına bir Powershell yazılır 
- burak35
- Zettabyte3

Valla çok güzel olur. Böyle güzel bir tweaki değerlendirmek lazım. Sabırsızlıkla bekliyor olacağım 
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Sizlere tenforums'da bulduğum aynı kayıtların linkini vereceğim konusunun olduğu daha önce buradan bulduğumu kullandığımı söylemiştim, kaynağını da vereyim istedim.
Ses için olanı eski simgesi
https://www.tenforums.com/tutorials/794 ... -10-a.html
Batarya için olan eski simgesi
Ses için olanı eski simgesi
https://www.tenforums.com/tutorials/794 ... -10-a.html
Batarya için olan eski simgesi
- burak35
- Zettabyte3

Murat boşver ungoogled chromium falan ya. Kur ordan bi 127 nci sürüm iron. Bak keyfine. Mis gibi mis. İnan yağ gibi akıyor şuan.TRWE_2012 yazdı: 16 Haz 2025, 20:06Geçmiş olsun...Dikkat et kendine...Sen lazım bize...!!!burak35 yazdı: 16 Haz 2025, 01:18 @anonim23 sağol teşekkür ederim. Zaten benim sizin gibi iyi niyetli insanlar microsoftta olsa, Böyle sorunlu sistemler kullanmazdık.
@TRWE_2012 Daha bunlar ne ki ? Daha neler neler yapılır windows a ? :) Buarada burak tweak te birşey dikkatini çekmedi mi acaba ? :)
Burak Tweak in en başına senin verdiğin reg kayıtlarını eklemiştim. Aslında orada sana bile selam çakıyorum. Ama sen farketmedin sanırım.
Zira o ayarlar çok işime yaradı. Sağol varol. Aslında hepinizin paylaştıklarını denedim kullandım. Bir çoğu işime yaradı diyebilirim.
Buarada explorerda şerit arayüzünü göster gizle yapan reg kayıtlarınıda eklemişim burak tweak diğer kaynaklara.
Malum biraz hastayım. Arada öksürüp duruyorum. O yüzden unuttum sanırım. Kusura bakmayın.
Denemelerim keşiflerim hız kesmeden devam ediyo buarada. Vakit buldukça eski tweakler deniyorum. Şuan bikaç tanesi deneme aşamasında.
Yalnız bi tweak enfes oldu. Mis gibi. Hem kötü görünen bi bölüm daha güzel görünüyor. Hemde eskisinden daha hızlı açılıyor.
Müsait olunca burak tweak i tekrar günceller yeni link ekler, Yeni eklediğim tweakten kısaca bahsederim.
Zira sordum.net te bile yok çok eski olduğu için :) İyi geceler cümleten.
Bende (sıkı durun...!!! Unmerged Google Chrome kurdum.(YZ'in yardım ve talimatlarıyla) Süper oldu...
Sonunda istediğim gibi google chrome...
Telemetri ve Google arkaplan servis - hizmetlerinden "ESER" yok.Yalnız bir handi-kabı var.Google Mağzasından eklenti yüklemek için biraz 40 taklaçı güvercin modunda olmanız gerekiyor.(YZ ile bu sorunu aştım)
Gerçekten çok iyi...Özellikle senin gibi Chromium türevi kullanalar için....
Portable kullanmaktayım...
Şiddetle ve ısrarla tavsiye ederim.Özellikle donanımı düşük olan 32-64 bit sistem sahiplerine...
https://archive.org/details/srware-iron-127.0.6450.0

- burak35
- Zettabyte3

Burak Tweak güncellendi. Görseller yenilendi. İçerisine paint ve wordpad geçmişinide temizleyen yeni reg tweakler eklendi.
Ayrıca konudaki indirme linkleride güncellenerek pixeldrain, mediafire ve mega dan yeni indirme linkleride eklendi.
Ayrıca konudaki indirme linkleride güncellenerek pixeldrain, mediafire ve mega dan yeni indirme linkleride eklendi.
- velociraptor
- Yottabyte4

Eline sağlık , bu arada eski pil görünümü Windows 11 de işe yaramıyor malesef.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Pil ve ses simgesi Windows 11 24H2 sürüm 26100.4349'de bende de işe yaramadı.
- burak35
- Zettabyte3

Windows 10 da işe yarıyor, windows 10 için konu ve script gelmeyecek mi tarkan abi ? Bence olsa harika olurdu...