Google Sürekli Koyu Tema ile Açılıyo ? (Çözüldü)

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Google Sürekli Koyu Tema ile Açılıyo ? (Çözüldü)

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Ufak bi sorunum var. Sadece bende mi oluyor ? Yada başka kullanıcılardada oluyor mu ? bilemiyorum.

Sorun şu, Ne zaman google ı açsam sürekli koyu tema ile açılıyor ? Yani aşağıdaki görseldeki gibi.
Resim

Bu sorunu nasıl aşabilirim ? Fikri olan varmı ? Not tarayıcıda ublock origin haricinde eklenti kullanmıyorum.
Sabit ip kullanmıyorum. En önemliside sistemimde koyu tema özelliği açık bile değil ?
En son burak35 tarafından 14 Haz 2025, 21:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Re: Google Sürekli Koyu Tema ile Açılıyo ?

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sen de sürekli gizli mod açık değil değil mi gizli modda her zaman karanlık yani koyu tema aktif olarak gelir. Hangi tarayıcıydı bu arada kullandığın? Yani diyeceğim hani Windows gibi koyu tema beyaz tema seçenek ayarı var mı ayarlarda onu bir kontrol et o koyu durumdaysa beyaza al yoksa onu mutlaka bir sebebi vardır ya da kesinlikle Google kafasına göre öyle yapıyordur ya tarayıcıdan kaynaklıdır.
En son Kayserilifatih tarafından 09 Haz 2025, 19:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

windows 11'deyim, sistem teması koyu ya da açıksa ona göre değişiyor bende. neyse, bunu düzeltmenin yolu resimde, sağ altta ayarlar var oradan açık temaya alabilirsin hocam
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben de Windows 11 pro 24H2 kullanıyorum fakat yani bende tarayıcı hep beyaz modda geliyordu ilk defa karşılaştığım bir sorun yani genelde gizli modda girersem karanlık tema aktif gelir onun dışında hiç karanlık temanın aktif geldiğini görmedim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sağ alttaki ayarı biliyorum. onu değiştirmek çözüm değil. Ayrıca yıllarca yaklaşık 10 senedir tarayıcılarımı hep gizli modda kullanıyorum.
Hangi tarayıcı olursa olsun. Tarayıcıyı gizli modda kullanmaklada alakası yok. Bu sanırım google ın bir bug u herhalde.
Benim laptopum artık hurda. Ekranımda kararma var. Koyu tema bu yüzden kullanmıyorum. Çünkü zaten hali hazırda ekranım kararma var.
Ve bu yüzden koyu tema malesef bana daha çok zarar veriyor. Tarayıcıyı kapatıp geçmişi silince düzelmişti. Ama tekrar olmaya başladı.
İşin garibi bu kendi kendi koyu tema olmaı muhabbeti daha önce yoktu. son birkaç aydır var bu olay. Halbuki yıllardır böyle birşey yaşamamıştım.
Umudum yok ama umarım aptal hintliler bu sorunu çözer. Eskiden twittera girmek isterseniz ana sayfası kendi kendine koyu tema olarak açılıyordu.
Bu sorunda aynı twitterın ana sayfa sorunu gibi aynı.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sorunu çözdüm. İronun 122 sürümünü kullanıyordum. İronun eski sürümlerinin paylaşıldığı konu linkine girdim.
Yani şu link;
https://www.srware.net/forum/viewtopic.php?t=8004

Fakat link kapatılmıştı. Eski sürümlere ulaşamıyordum. Oysaki 122 nci sürümden sonra yayınlanan herhangi bir sürüm işime yarayacaktı.
Mesela 125 falan işime yarar diye düşünüyordum. Geçen gün en son sürüm olan 135 i indirdim. Fakat berbattı. Tarayıcı yavaş açılıyordu.
Ublock origin kurulamıyordu. Sadece ublock originin yeni sürümü olan lite kurulabiliyordu. İnternet siteleri çok geç açılıyordu.
Youtubedaki müzikler videolar bile çok geç açılıyordu. Bende haklı olarak onu silip geçtim tabi. Bugün 123 130 arası yeni bi sürüm aradım.
Fakat bulmakta çok zorlandım. Hangi siteye girdiysem sürekli dalga geçer gibi yeni sürümü 135 i paylaşmışlar.
Adını hatırlamadığım bir site 123 üncü sürümü paylaştığını söylemiş. İndiriyorum 135 yani sorunlu sürüm çıkıyor.
Hal böyle olunca birçok siteye bakmaya aramaya devam ettim. Bikaç paf exe buldum ama onlarda sorun çıkarttı.
Açık olan diğer iron penceresini kapatın gibi saçma sapan uyarılar verdi.

Neyse aradığımı archive org ta tesadüfen aşağıdaki linkten buldum.
https://archive.org/details/ironbrowserbuilds

İnmesi gereken sürüm 106 mb olan exe dir. Sürüm numarası ise 127 dir. Gayet güzel çalışıyor.
En son sürüm olan 135 inci sürümdeki hataların hiçbiri bu sürümde yok. Ublock origin kurulabiliyor ve tam uyumlu. Youtubea hızlı giriyor.
İnternet sitelerini hızlı açıyor. Google girdiğimde google koyu tema göstermiyor. Bunun için tarayıcı arayüzüne bir ayar koymuşlar.
Ayarlara girin. Sol kısımda görünüm yazan yere tıklayın. Ortada mod yazan bi kısım var. onun tam karşısında bi seçenek var.
Ve cihaz diye seçim yapılmış. O seçeneği değiştirip açık yapıyorsunuz. Sonrada tarayıcıyı kapatıp açın. Hepsi bu kadar.

Ayrıca bu 127 nci sürümde başka bazı güzel geliştirmelerde var. Mesela 122 deyken ufak tefek bir kaç hata vardı.
Mesela 122 de drive a ve megaya dosya yüklerken o köşede açılan küçük yükleme penceresi varya,
o küçük pencereler kendi kendine bazen kıpkıp yapıp gidip geliyordu. 127 nci sürümde bu sorunda yok artık. Buda güzel gerçekten.

Sadece 127 inci sürümü ilk açıp ublock origin kurduğunuzda eklenti bölümünde uyarı veriyor.
Bu eklenti yakın bir zamanda desteklenmeyebilir diyor. Bu uyarıyada pek takılmayın. Sonra hatırlata çarpıya falan basar geçersiniz.

Bu yorumu şuan yeni tarayıcım 127 nci sürüm olan İron dan atıyorum. Şahsen beğendim. Gayet güzel çalışıyor. Herkese tavsiye ederim.
İşlemci Ram Disk kullanımlarıda çok yüksek değil. Gayet normal kullanıyor.

Tarayıcıyı virustotalde tarattım. Tarayıcı temiz çıktı. Sadece birkaç dandik antivirüs markası false positive verdi.
Merak eden olursa diye virustotal raporunuda paylaşıyorum.
https://www.virustotal.com/gui/file/82e ... 9f0a7b5499

Son olarak tarayıcıyı kendi archive org hesabımada yedekledim. İndirmek isteyen varsa diye linkinide paylaşıyorum.
https://archive.org/details/srware-iron-127.0.6450.0

Önerir misiniz derseniz, Kesinlikle öneririm. Geçmiş sürümlerde bulunan bazı o ufak tefek hatalarda yok. Güzel çalışıyor.
Tavsiye ederim. İyi geceler herkese. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Re: Google Sürekli Koyu Tema ile Açılıyo ? (Çözüldü)

Mesaj gönderen velociraptor »

Lazım oluna buradan indiririz :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Yazmayı unutmuşum. Ayarlar, performans kısmında "Bellek tasarrufu" diye bi ayar var. Onu mutlaka açın.
O ayar kullanılmayan sekmelerin ram kullanımını düşürüyor. Buda kaynak tüketimine olumlu katkı yapıyor tabi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Dediğin ayar yerini bulamadım biraz daha açar mısın
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Şu kısım. Aşağıda ekran görüntüsünde gösterdim. Ayarlar, performans, bellek tasarrufu.
Resim
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Sen tarayıcıyı diyorsun ben de sistemi diyorsun sandım pardon pardon :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Tarayıcıdan bahsediyorum elbette. Bellek tasarrufu özelliği güzel. İşe yarıyor. Mümkün olduğunca açık tutulmalı. Güzel bi geliştirme yapmışlar.