Eski Meta yöneticisi, telif hakkı uygulanırsa yapay zeka "bir gecede" ölür dedi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21545 kez

Eski Meta yöneticisi, telif hakkı uygulanırsa yapay zeka "bir gecede" ölür dedi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Bir araba çalamazsınız ama teknoloji şirketleri sizin içeriklerinizle istediklerini yapma özgürlüğüne sahip olmalılar, öyle mi?

İngiltere Parlamentosu, kullanıcı ve müşteri verilerine erişimi düzenlemeyi amaçlayan bir yasa olan Veri (Kullanım ve Erişim) Tasarısı'nı görüşüyor. Tasarı, özellikle çevrimiçi olarak büyük miktarda insan tarafından oluşturulmuş veri toplayarak genellikle öngörülemeyen sohbet robotlarını eğiten AI şirketleri olmak üzere BT sektörü üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Eski İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, yapay zeka şirketlerinin telif hakkıyla korunan verileri her kullandıklarında izin almak zorunda olmaması gerektiğini söylüyor. "İnternet Nasıl Kurtarılır" adlı kitabını tanıtmak için yakın zamanda düzenlenen bir etkinlikte konuşan Clegg (daha önce Meta yöneticisi olarak görev yapmış) bu konuda yapay zeka endüstrisinin yanında yer aldı.

Teknoloji şirketlerini telif hakkı yasalarına uymaya zorlamak ve yapay zeka modellerini eğitmek için korunan içerik kullandıklarında hak sahiplerine bildirimde bulunmak, Birleşik Krallık'ın AI endüstrisini "bir gecede" öldürecektir, diye uyardı Clegg . İçeriğin zaten kamuya açık olduğunu ve AI sistemlerinin muhakemelerini geliştirmek için çok miktarda veriye ihtiyaç duyduğunu savundu.

Clegg, şirketlerin bir modeli eğittikleri her seferinde izin almalarını gerektirmesinin tüm teknolojiyi çalışmaz hale getireceği için mevcut telif hakkı yasalarının yapay zeka ile uyumsuz olduğunu savunuyor. Sanatçıların ve hak sahiplerinin yapay zeka eğitimi için veri kazıma işleminden vazgeçebilmeleri gerektiğine inanıyor, ancak bireysel onaylar almak uygulanabilir bir çözüm değil.

Resim

"İnsanların hayır, istemiyorum demenin açık ve kullanımı kolay yollarına sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Ben bundan çıkmak istiyorum," dedi eski Meta Başkan Yardımcısı. "Ancak bence endüstrinin, teknolojik veya başka türlü, eğitime başlamadan önce önceden sormalarını beklemek - anlamıyorum. Korkarım ki bu, teknolojinin fiziğiyle çakışıyor."

Clegg, politikacılar müşteri ve şirket verilerine erişimi düzenlemeyi amaçlayan yeni Veri (Kullanım ve Erişim) Yasa Tasarısı'nı tartışırken İngiltere AI endüstrisine odaklanıyor . Film yönetmeni Beeban Kidron liderliğindeki bir sanatçı ve yazar koalisyonu, AI şirketlerinin modellerini eğitmek için kullandıkları verileri ifşa etmelerini gerektiren yasayı değiştirmek için baskı yaptı. Ancak parlamento teklifi reddetti.

Kidron, The Guardian'daki yakın tarihli bir köşe yazısında hükümeti esasen kitlesel kültürel hırsızlığı kolaylaştırma planını onaylamakla suçladı . İngiltere yetkililerinin AI şirketlerinin telif hakkıyla korunan eserleri özgürce kullanmasına izin verdiğini, ancak bu tür uygulamalardan vazgeçmenin uygun şeffaflık olmadan imkansız olacağını söyledi.

Hükümet kesinlikle "zorbalık yaparak zafere ulaşabilir" ve yasa tasarısını çoğunluk oyu ile geçirebilir, ancak bunu yapmak Britanya'nın yaratıcı endüstrisine felaket bir darbe indirecektir. Ancak mücadele bitmedi. Taslak, 2 Haziran'da yeni bir oylama için Lordlar Kamarası'na geri dönecek.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/108071-fo ... anies.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 980 kez

Re: Eski Meta yöneticisi, telif hakkı uygulanırsa yapay zeka "bir gecede" ölür dedi

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yapay zeka geliştiricileri umarım site sahiplerinden sitelerindeki verileri alırken izin alır ve belli bir ücret ödemeyi kabul ederler yoksa bu durum web'in tamama yakın bir şekilde ya da tamamen sonu olabilir gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2768 kez

Re: Eski Meta yöneticisi, telif hakkı uygulanırsa yapay zeka "bir gecede" ölür dedi

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bizim Dijital Asistan , çok adaletli bir YZ Modeli...
Resim
Hay mallaşallah sana, aynı bana benziyorsun...Adalet , illa adalet, önce adalet....!!!
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Pek inandırıcı gelmedi bu teorileri sonuçta belli bir havuzdan sanatçılar nasıl para alacak o bile muamma hadi aldılar yapay zeka geliştiricilerinin bu durumu da kendi lehlerine manipüle etmeyeceklerinin bir garantisi yok. En ideali kişilere veya sanatçılara sorulması fakat ben içerik üreticisi olsam Google arama motorlarında ve diğer arama motorlarında görünmek için mecburen içeriğimi endeksle demek zorundayım bu durumda ben mecburen Google'ın ve diğer botları olan yapay zeka kullanan büyük firmaların zorlaması ile karar vermiş oluyorum bunda benim rızam var mı tabiki de hayır belki olabilir ama istemeden oluyor burada hani nerede adalet?

Yapay zekanın cevapları da kendisi gibi duygusuz ve öngörüden yoksun cevaplar şahsen ben verdiği cevaplarını ciddiye bile almadım...
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 295 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Diğerlerini bilmem ama Google için sözleşme yenilemeye bakar. Belki çoktan sözleşmelere eklediler..

Web siteleri için yazıyorum webmasterlar çoktan izin verdi analistik eklemek siteyi kayıt etmek vb. Uzunca sözleşme onaylanıyor. Veya sözleşme güncellendi onaylayın-okuyun onayla gitsin 😁
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Eskiden tek tek her bir özelliği onaylıyor musunuz diye sözleşmelerde ek sözleşme metni olarak sorarlardı şimdi hepsini birleştirdiler ve "ya tamamen kabul et ya da tamamen reddederek kullanmaktan vazgeç" seviyesine kadar getirdiler olayı bu da kişisel verilerin ve içerik üretenlerin içeriklerinin büyük arama motoru şirketleri tarafından ne kadar önemsenmediğinin ve suistimal edildiğinin en büyük kanıtıdır.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 295 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Pek kafa yormuyorum yeni nesil bu sorunu çözecek (umarım) ama bu aşamaya gelinmesi bizlerin çook eskiden verdiği onaylar ile oldu bence...

Eee kardeşim tümör gibi yayılıyor insanı bağlıyorlar sonra gözümüz detaymı görür veya incelermiyiz amaç hızlıca işmizi görmek veya devam etmek
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10626 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Youtube yz ile üretilmiş şarkılarla dolu. Bazıları gerçek gibi harbiden. :-)

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön