Tayland'da yeni koronavirüs varyantı paniği

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 55081
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 21490 kez
Teşekkür edildi: 12611 kez

Tayland'da yeni koronavirüs varyantı paniği

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Tayland'da 5 günde 30 binden fazla yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini açıklayan Chulalongkorn Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Thira Woratanarat, bu artışın yeni bir dalganın 'erken işareti' olduğu uyarısında bulundu. Chulalongkorn Üniversitesi'nden Dr. Thira Woratanarat, Tayland'da artan Covid-19 vakalarına dikkat çekti.

30 BİNİN ÜZERİNDE VAKA

Tayland genelinde 18-23 Mayıs tarihleri arasında 33 bin 589 kişinin hastaneye başvurduğunu ve 3 can kaybı yaşandığını belirten Dr. Thira, resmi rakamların hastane dışındaki hafif vakaları kapsamadığını ve gecikmeli bildirimlerle haftalık vaka sayılarının ikiye katlanabileceğini vurguladı.

KAYIPLAR KATLANARAK ARTAR

Hastalığın Omicron XEC varyantı olduğunu belirten Dr. Woratanarat "Covid-19'u mevsimsel grip gibi hafif bir hastalık olarak göstermek yanıltıcıdır. Ölüm oranları küçük görünse de, yüz binlerce vaka söz konusu olduğunda kayıplar katlanarak artar" ifadelerini kullandı.

ÖNLEMLERİ ELDEN BIRAKMAYIN

Sputnik'te yer alan habere göre uzman isim virüsün ekonomik etkilerine de dikkat çekerek, "Doğru kaynaklara inanın, korunma önlemlerini elden bırakmayın" çağrısı yaptığı ifade edildi.

KORONAVİRÜSÜN YENİ VARYANIT OMİCRON XEC NEDİR ?

Tayland'da son dalgaya neden olan Omicron XEC , COVID-19'un Omicron varyantının yeni bir alt türü olarak açıklandı. Tayland Sağlık Bakanlığı'na göre, mevsimsel gripten 7 kat daha hızlı bulaşan hastalığın ülkede 1 haftada 30 binden fazla kişide görüldüğü belirtildi. Çoğunlukla hafif seyreden hastalığın ( ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı ) yaşlılar, kronik hastalar ve bağışıklığı düşüklerde ağır seyredebildiği ifade edildi.

Kaynak :
https://www.gazetegercek.com.tr/5-gunde ... gi/173247/
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Mesajlar: 15721
Kayıt: 25 Eyl 2013, 13:38
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 2759 kez
Teşekkür edildi: 5712 kez

Re: Tayland'da yeni koronavirüs varyantı paniği

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Yakında Türkiye'ye gelir bu...!!!
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Mesajlar: 10491
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 976 kez
Teşekkür edildi: 7842 kez

Re: Tayland'da yeni koronavirüs varyantı paniği

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bende de kısa bir süre önce bu benzer semptomlar vardı (boğaz ağrısı, burun akıntısı) gerçi hiç geçmedi kalıntı olarak kaldı ama ileride bunlar da hastalığa dönüşecek mi bilemiyorum
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Mesajlar: 18250
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 10625 kez
Teşekkür edildi: 12435 kez

Re: Tayland'da yeni koronavirüs varyantı paniği

Mesaj gönderen burak35 »

Birilier yine düğmeye basmış sanırım...
Cevapla