MSI'ın "hatasız" sarı uçlu GPU konektörüne rağmen bir Nvidia RTX 5090 kablosu daha eridi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 53916
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19729 kez
Teşekkür edildi: 11967 kez

MSI'ın "hatasız" sarı uçlu GPU konektörüne rağmen bir Nvidia RTX 5090 kablosu daha eridi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

RTX 5090'a takılıyken başka bir güç kablosu konektörünün eridiği haberi bu günlerde daha yaygın hale geliyor. Ancak bu durumda alışılmadık olan şey, bunun MSI'ın soruna yönelik sözde kusursuz çözümünü içeren ikinci vaka olması. Reddit kullanıcısı VersauteGurke, bir gönderide monitörünün aniden kapanıp "DisplayPort bağlı değil" mesajını gösterdiğini açıkladı. VersauteGurke, sürücüyü yeniden yüklemek de dahil olmak üzere bir dizi olası düzeltmeyi denedikten sonra kablo bağlantısının kısmen eridiğini keşfetti.

Resim

Kullanıcı için şükürler olsun ki, çok pahalı RTX 5090 ekran kartı iyiydi, portta veya pinlerde görünür bir hasar yoktu. Kullanılan güç kaynağı Corsair HX1500i 1500W'tı, bu yüzden güç eksikliği sorun değildi.

Bu olayın ilginç bir ekstra detayı, kullanılan kablonun MSI'ın sarı uçlu modellerinden biri olmasıdır. Şirket, parlak renklerle kalıplanmış plastik gövdeli PSU/grafik kartı 12V-2x6 güç kablolarını ilk gönderenlerden biriydi. Bunların ardındaki fikir, kullanıcıların konektörleri kartlara yeterince iterek hiçbir rengin görünmemesini sağlamasıdır. Bu, konektörlerin tam olarak oturmasını sağlayarak aşırı ısınma tehlikesini azaltır.

Bu, MSI kablolarından birinin erimesinin ilk örneği değil. Nisan ayında da bir RTX 5090 ve bir Super Flower 1300W ATX 3.1 uyumlu PSU'yu içeren neredeyse aynı olay yaşandı . O durumdaki kullanıcı, kablonun konektörünün GPU ucunun hasar gördüğünü keşfetmeden önce mavi ölüm ekranları yaşamaya devam etti.

https://x.com/msigaming/status/1907055677576454540

Gönderinin başlığında bu son olayın kullanıcı hatasından kaynaklanıp kaynaklanmadığı konusunda çok fazla tartışma var. Birkaç yorum, kablonun GPU ucundan 3 cm içeride bükülmüş gibi göründüğünü belirtiyor - yönergelerin dışında - ancak bu, çok büyük olmayan PC kasalarında devasa RTX 5090 kullanıldığında genellikle kaçınılmazdır.

Resim

Bu Reddit başlığına göre , altı tane doğrulanmış ve bir tane doğrulanmamış RTX 5000 12VHPWR erime vakası var, ancak şüphesiz bildirilmeyen çok daha fazlası var. Bu yine de RTX 4090'dan daha iyi bir oran - geçen yıl bir tamirhane her ay 200 tane erimiş Lovelace amiral gemisi aldığını söyledi .

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/108055-an ... proof.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Mesajlar: 9466
Kayıt: 30 Ağu 2024, 20:48
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 930 kez
Teşekkür edildi: 7010 kez

Re: MSI'ın "hatasız" sarı uçlu GPU konektörüne rağmen bir Nvidia RTX 5090 kablosu daha eridi

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Büyük ihtimalle yani kablonun gereğinden fazla voltaj almasından kaynaklı olarak erime olmuştur ki bunu Msi gibi firmaların denetlemesi gerekiyor denetlemiyorlarsa ileride başka bilgisayar modellerinde de bu tür sorunların yaşanacağını tahmin ediyorum.
Cevapla

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön