Biliyorsunuz bu ara kodlama işlerine biraz ağırlık verdim.Bunda yapay zeka'nın rolü büyük olmasının yanında, işsizlik etkili (bütün gün ev'de bilgisayarın başında oturmak bir yerden sonra kabak tadı veriyordu ve bu döngü'yü kırmanın bir yönü de kafayı farklı bir takım işlerle ve işlemlerle dağıtmak ve böylece depresyon denen sinsi canavarın etkisini azaltabilirdim ve bende öyle yaptım, zaten MS-Visual Basıc 6.0 ve Q-Basic kodlamasına aşinayım (üniversite yıllarında imanımızı terletmişlerdi İnformasyon ve Kodlama Dersinde))
Hadi başlayalım Amerika Kıtası'nın yeniden keşfetmeye....!!!
KOD İÇERİĞİ :
Kod: Tümünü seç
@echo off
set "IP=127.0.0.1"
set /p SiteAdres=Domain girin (www yazmayın):
echo.>>"%windir%\system32\drivers\etc\hosts"
echo %IP% %SiteAdres%>>"%windir%\system32\drivers\etc\hosts"
echo %IP% www.%SiteAdres%>>"%windir%\system32\drivers\etc\hosts"
echo Hosts dosyasına iki yönlendirme eklendi.
ipconfig /flushdns
pause
Bu kod, Windows işletim sisteminde bir batch dosyası olarak çalıştırılmak üzere yazılmıştır. Amacı, belirli bir IP adresine (bu örnekte 127.0.0.1, yani yerel makine) bir alan adı yönlendirmesi eklemektir.
@echo off:
Bu komut, komut dosyasının çalıştırılması sırasında komutların ekrana yazılmasını engeller. Böylece daha temiz bir çıktı elde edilir.
set "IP=127.0.0.1":
Burada, IP adında bir değişken tanımlanıyor ve bu değişkene 127.0.0.1 değeri atanıyor. Bu, yerel makineyi temsil eden bir IP adresidir.
set /p SiteAdres=
Domain girin (www yazmayın):: Kullanıcıdan bir alan adı girmesini isteyen bir komut. Kullanıcıdan alınan değer SiteAdres değişkenine atanır.
echo.>>"%windir%\system32\drivers\etc\hosts":
Bu komut, hosts dosyasına boş bir satır ekler. Bu, dosyanın düzenlenmesi için bir başlangıç noktası sağlar.
echo %IP% %SiteAdres%>>"%windir%\system32\drivers\etc\hosts":
Kullanıcının girdiği alan adını, belirlenen IP adresi ile birlikte hosts dosyasına ekler. Bu, alan adının yerel makineye yönlendirilmesini sağlar.
echo %IP% www.%SiteAdres%>>"%windir%\system32\drivers\etc\hosts":
Aynı şekilde, www ön eki ile birlikte alan adını da ekler. Böylece, kullanıcı www ile başlayan bir URL girdiğinde de yönlendirme yapılır.
echo Hosts dosyasına iki yönlendirme eklendi.:
Kullanıcıya, iki yönlendirmenin başarıyla eklendiğini bildiren bir mesaj gösterir.
ipconfig /flushdns:
DNS önbelleğini temizler. Bu, yapılan değişikliklerin hemen etkili olmasını sağlar.
pause:
Komut dosyasının sonlanmadan önce duraklamasını sağlar, böylece kullanıcı ekranda görülen mesajları okuyabilir.
ÖRNEK KOMUT ÇIKTISI :
Domain girin (www yazmayın): www.youtube.com
Hosts dosyasına iki yönlendirme eklendi.
Basmak için bir tuşa basın...Kod: Tümünü seç
127.0.0.1 youtube.com
127.0.0.1 www.youtube.comYani aşağıdaki tüm varyasyonlar engellenir:
http://youtube.com
https://www.youtube.com
ftp://youtube.com