Sağ tuştaki paylaş çalışmıyor
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Sağ tuştaki paylaş çalışmıyor
Kolay gelsin. Geçenlerde TÜMÜNÜ SEÇ çalışmıyor demiştim. Şimdi çalışıyor onun için teşekkür ederim. Şimdiki sorun ise SAĞ TUŞ PAYLAŞ çalışmıyor.
teşekkür ederim.
https://www.sordum.net/41662/dosya-sagt ... -kaldirin/
teşekkür ederim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19793 kez
Re: Sağ tuştaki paylaş çalışmıyor
1. Windows 11 Ayarlarında Dosya ve Yazıcı Paylaşımını Etkinleştirin.
Ayarlar - Ağ ve İnternet - Gelişmiş Ağ ayarları - Gelişmiş paylaşım ayarları - Özel Ağ bölümünün altında, Ağ bulma ve Dosya ve yazıcı paylaşım seçeneklerinin etkinleştirildiğinden emin olun.
2. Windows 11'de Parola Korumalı Paylaşımı Devre Dışı Bırakın.
Ayarlar - Ağ ve İnternet - Gelişmiş Ağ ayarları - Gelişmiş paylaşım ayarları - Tüm Ağlar - Parola korumalı paylaşım seçeneğini kapalı konuma getirin
3. Windows 11'de Dosya Paylaşım Bağlantı Türünü Değiştirin.
Ayarlar - Ağ ve İnternet - Gelişmiş Ağ ayarları - Gelişmiş paylaşım ayarları - Tüm Ağlar - Dosya paylaşımı bağlantıları aşağı açılır menüsünden 40 veya 56 bit şifreleme ayarına getirin.
4. Windows 11'de FDRP Hizmetini Otomatikleştirin.
Çalıştıra services.msc yazın ve açılan servis listesinden "işlev bulma kaynak yayımı" , Başlangıç türünü Otomatik yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
5. Registryde aşağıdaki makalede bahsedilen değşikliği yapın.
https://www.sordum.net/88454/windows-ag ... risemiyor/
6. Windows 11'de IPV6'yı devre dışı bırakın.
https://www.sordum.net/6638/windows-10d ... birakalim/
7. Windows Güvenlik Duvarı Ayarlarında Dosya Paylaşımına İzin Verin. (Aşağıdaki linkte anlatılanın tersini yapacaksınız)
https://www.sordum.net/40289/windows-ta ... i-kapatin/
Ayarlar - Ağ ve İnternet - Gelişmiş Ağ ayarları - Gelişmiş paylaşım ayarları - Özel Ağ bölümünün altında, Ağ bulma ve Dosya ve yazıcı paylaşım seçeneklerinin etkinleştirildiğinden emin olun.
Ayarlar - Ağ ve İnternet - Gelişmiş Ağ ayarları - Gelişmiş paylaşım ayarları - Tüm Ağlar - Parola korumalı paylaşım seçeneğini kapalı konuma getirin
Ayarlar - Ağ ve İnternet - Gelişmiş Ağ ayarları - Gelişmiş paylaşım ayarları - Tüm Ağlar - Dosya paylaşımı bağlantıları aşağı açılır menüsünden 40 veya 56 bit şifreleme ayarına getirin.
Çalıştıra services.msc yazın ve açılan servis listesinden "işlev bulma kaynak yayımı" , Başlangıç türünü Otomatik yapın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
7. Windows Güvenlik Duvarı Ayarlarında Dosya Paylaşımına İzin Verin. (Aşağıdaki linkte anlatılanın tersini yapacaksınız)
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Çözümlerin genel olarak sorunların çözümünde insanların işine yarayacağına inanıyorum.
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Tarkan hocam bu ne hem ayrıntı hemde detaylı anlatım.velociraptor yazdı: 10 Nis 2025, 23:39 1. Windows 11 Ayarlarında Dosya ve Yazıcı Paylaşımını Etkinleştirin.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19793 kez
Teşekkürler, Bir kısmını anasayfada vermişiz bir kısmını da Yabancı kaynaklardan buldum.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2526 kez
*************************************************************************************************************************************************Email Bot yazdı: 10 Nis 2025, 23:27 Kolay gelsin. Geçenlerde TÜMÜNÜ SEÇ çalışmıyor demiştim. Şimdi çalışıyor onun için teşekkür ederim. Şimdiki sorun ise SAĞ TUŞ PAYLAŞ çalışmıyor.
teşekkür ederim.
"AMA ÖNCE YUKARIDA USTA'NIN ÖNERDİKLERİNİ YAP" Eğer olmazsa bu betiği kullan....
*************************************************************************************************************************************************
Usta (@Tarkan_dost) gerekli açıklama ve yöntemleri , hem açıklamış ve göstermiş ama bizim de kendimize göre karınca misali bir yardımımız olsun.
PowerShell Betiği (sağ tık paylaşım menüsü kontrolü ve düzeltme):
Kod: Tümünü seç
# PowerShell betiği: Sağ Tık Paylaşım Menüsünü Kontrol Etme ve Düzeltme
# Kayıt defteri anahtarlarının yolunu tanımlayalım
$regPathShell = "HKCR:\*\shell\Share"
$regPathCommand = "HKCR:\*\shell\Share\command"
# Paylaşım menüsünün mevcut olup olmadığını kontrol et
function CheckAndFixRegistry {
if (-not (Test-Path $regPathShell)) {
Write-Host "Paylaşım menüsü anahtarı bulunamadı. Yeni anahtar ekleniyor..." -ForegroundColor Yellow
New-Item -Path "HKCR:\*\shell" -Name "Share" -Force
}
if (-not (Test-Path $regPathCommand)) {
Write-Host "Paylaşım komut anahtarı bulunamadı. Yeni komut anahtarı ekleniyor..." -ForegroundColor Yellow
New-Item -Path $regPathShell -Name "command" -Force
Set-ItemProperty -Path $regPathCommand -Name "(Default)" -Value "explorer.exe shell:::{F4F5D2A2-8E7D-49E4-B6C4-0FB3F2F23133}"
}
$shareValue = Get-ItemProperty -Path $regPathShell -Name "(Default)" -ErrorAction SilentlyContinue
if ($shareValue -ne "Paylaş") {
Write-Host "Paylaşım menüsünün adı 'Paylaş' olarak ayarlanıyor..." -ForegroundColor Yellow
Set-ItemProperty -Path $regPathShell -Name "(Default)" -Value "Paylaş"
}
Write-Host "Paylaşım menüsü başarılı bir şekilde yapılandırıldı." -ForegroundColor Green
}
# Dosya paylaşım özelliğini kontrol et
function CheckAndEnableSharing {
$sharingEnabled = Get-NetFirewallRule | Where-Object {$_.DisplayName -like "*File and Printer Sharing*"} | Select-Object -First 1
if ($null -eq $sharingEnabled) {
Write-Host "Dosya paylaşımı devre dışı. Paylaşım etkinleştiriliyor..." -ForegroundColor Yellow
Enable-NetFirewallRule -DisplayGroup "File and Printer Sharing"
} else {
Write-Host "Dosya paylaşımı zaten etkin." -ForegroundColor Green
}
}
# Kayıt defteri düzenlemeleri için düzeltmeleri uygulayalım
CheckAndFixRegistry
# Dosya paylaşımı servisini kontrol edelim
CheckAndEnableSharing
# Sonuç mesajı
Write-Host "Sağ tık paylaşım menüsü kontrolü tamamlandı." -ForegroundColor Cyan
Kayıt Defteri Kontrolü:
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Share ve HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Share\command kayıt defteri anahtarlarının var olup olmadığını kontrol eder. Eğer yoksa, bunları oluşturur ve uygun komutları ayarlar.
Dosya Paylaşımı:
Windows'un "Dosya ve Yazıcı Paylaşımı" firewall kuralını kontrol eder ve gerekirse etkinleştirir.
Sonuç Mesajları:
Her adımda, işlemle ilgili bilgilendirici mesajlar verir.
Betiği Çalıştırma Adımları :
Betiği bir metin dosyasına yapıştırın ve .ps1 uzantısıyla kaydedin (örneğin: ShareMenuFix.ps1).
PowerShell penceresinde betiği çalıştırmak için dosyanın bulunduğu dizine gidin ve şu komutu girin:
Yönetici modunda bir terminal penceresi açın:
.\ShareMenuFix.ps11.Betiği uygulamadan önce "SİSTEM GERİ YÜKLEME NOKTASI" oluştur ne olur olmaz...
2.PowerShell'lin Politika Kısıtlaması olup olmadığını belirle , işlemden önce;
PowerShell Betik Çalıştırma Politikasını Değiştirme:
A.Başlat menüsüne sağ tıklayın, "Windows PowerShell (Yönetici)" çalıştırın.
B.Mevcut Betik Çalıştırma Politikasını Kontrol Edin:
Get-ExecutionPolicyC.Kısıtlamayı kalıdırmak için:
Set-ExecutionPolicy RemoteSigned -Scope CurrentUser && Set-ExecutionPolicy Unrestricted -Scope CurrentUserArtık PowerShell betiklerini çalıştırabilirsiniz. Betiği tekrar çalıştırmayı deneyin:
.\ShareMenuFix.ps1Kolay gelsin.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10125 kez
İçinde uzak paylaş gönder veri ve telemetri olan herşeyi kapatırım. Sisteme ne tırpan atmışım ama be ? Valla fandan ses gelmiyo bazen 
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2526 kez
tavuğu yolmuşsun da yolmuşsun...Windows'luğundan eser kalmamış...!!!burak35 yazdı: 11 Nis 2025, 02:08 İçinde uzak paylaş gönder veri ve telemetri olan herşeyi kapatırım. Sisteme ne tırpan atmışım ama be ? Valla fandan ses gelmiyo bazen![]()
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ben daha derin ayarlar yaparak kullanıyorum da ne oluyor sistemler 10 ve 11 de hala yavaşlık var 8 ler çok hızlıydı mesela o hızlar 10 ve 11 sistemlerde yok. 
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Senin yapı 1709 Windows 8.1 e çok yakın bir yapı güncelleme almamış fazla 2018 in yapısı o yüzden hızlı olması normal. 
- burak35
- Zettabyte3

Yooo alakası yok. İlk geçtiğimde kahnı gibiydi. Onu hızlandıran benim zaten. :)
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Windows 10 22H2'yi aynı şekilde Windows 10 1709 gibi aynı hızda hızlandırabileceğini zannetmiyorum çünkü 22H2 de bileşenler ve güncellemeler sistemi hız açısından olumsuz etkiler ki 1709 sürüm güncellemesi almıyor ki o da sistemin hızlı olmasında ayrı bir etkendir fakat ben olsam eski bilgisayarım olmadığı ve hard disk kullanmadığım sürece kesinlikle Windows 10 1709 sürüm kullanmaz, onun yerine Windows 10 22H2 kullanırdım. 
- burak35
- Zettabyte3

15 senelik laptopa 22h2 çöpünü neden kurayım ? içi bloatware dolu zaten ? yalan mı ? 22h2 yi temizleselerdi belki olabilirdi. Ama o da zor.
Öyle birşeyler yapmayacaklar sanırım.
Öyle birşeyler yapmayacaklar sanırım.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Ona bakarsan Windows 10 1709'da çöp fakat Windows 10 22H2'ye göre biraz daha çöp seviyesi az hepsi bu