Yine ben başka bir sorunla karşınızdayım. Bu anlatacağım olayda bana gülmeyin ama ben bulamadım
Bu kadarcık basit bişeyi çözemedim diye bana sakın gülmeyin lütfen.

Tarkan hocam yine hızır gibi yetiştiniz imdadıma. Eyvaallah çok teşekkür ediyorum.velociraptor yazdı: 04 Nis 2025, 23:09
Resimli anlatım :
https://www.sordum.net/2035/ucretsiz-su ... le-driver/

ONAR (Restore) yukarıda sol'dan üçüncü seçenek...Şaşkın...mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:30 Arkadaşlar benim indirdiğim dosyada resim üzerinde "restore" yazan yeri bulamıyorum. Veya varda benmi göremiyorum. Valla kendimi afedersiniz "aptal" gibi hissetmeye başladım. Bu kadarcık basit bir şey de bocalıyorum yaaa![]()
benim kafa uçmuş galiba biraz sakinleşmek iyi gelir belki. Yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler ediyorum.
![]()

Tarkan hocam valla helalin var beeevelociraptor yazdı: 04 Nis 2025, 23:26 Tek tıklama ile geri yükleyebilmek için yedek alırken ; tüm sürücleri işaretldikten sonra "Otomatik Yüklenen uygulama olarak" kısmını, işaretleyip bir exe oluşturmak denenebilir. Ayrıca verdiğiniz resimde Onar (Restore) olarak yanlış tercüme edilmiş , oysa Onar değil geri yükle olacak.

Evet doğru dedin be kardeşim hem ne şaşkın şaşkın ördekTRWE_2012 yazdı: 04 Nis 2025, 23:32ONAR (Restore) yukarıda sol'dan üçüncü seçenek...Şaşkın...mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:30 Arkadaşlar benim indirdiğim dosyada resim üzerinde "restore" yazan yeri bulamıyorum. Veya varda benmi göremiyorum. Valla kendimi afedersiniz "aptal" gibi hissetmeye başladım. Bu kadarcık basit bir şey de bocalıyorum yaaa![]()
benim kafa uçmuş galiba biraz sakinleşmek iyi gelir belki. Yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler ediyorum.
![]()
![]()

Olur öyle vakkalar "Türk Polisi" yakalar (bir zamanların ünlü modern Türk Deyimi)mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:40Evet doğru dedin be kardeşim hem ne şaşkın şaşkın ördekTRWE_2012 yazdı: 04 Nis 2025, 23:32ONAR (Restore) yukarıda sol'dan üçüncü seçenek...Şaşkın...mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:30 Arkadaşlar benim indirdiğim dosyada resim üzerinde "restore" yazan yeri bulamıyorum. Veya varda benmi göremiyorum. Valla kendimi afedersiniz "aptal" gibi hissetmeye başladım. Bu kadarcık basit bir şey de bocalıyorum yaaa![]()
![]()
![]()
![]()
. kendime yani.

Ya değerli kardeşim hadi dedim hani olurya tekrar çökerse habire sürücü ara veya yüklemek yerine dediğizi yapayım dedim. Bu sefer elimi tez tutayım dedim. Şu anda bende yüklü olan sürücülerimin yedeklerini aldım ve D sürücüme attım. Ayrıyeten gmail driverin içine attım ama gmailim felaket şişti. 15 gb lik kotam varmış 2 gb hem mail kısmı hem driver toplam 2 gb harcanmış. Başıma bir felaket gelirse ölüm hariç gmail driver dan geri al yükle kullan. Bu sefer daha önceden bir sürücü sorunum vardı Tarkan hocamız bulup verdiydi onuda tekrardan bulup yükledim şu anda hiç bir eksik sürücüm yok yüklenmemiş yani. Windows 10 um 22H2 sayesinde son sistem gibi oldu desem yalan olmaz her halde. Sorunsuz sıkıntısız kullanmalar olur inş.Kayserilifatih yazdı: 04 Nis 2025, 23:50 Sorunun çözülmesine sevindim. Olsun herkes hata yapabilir. İnsanlar hata yapa yapa öğrenirler.![]()

Double Driver “restore.ini” dosyasını bulamadığı için yedekten geri yükleme işlemini yapamıyor.mehoaga yazdı: 06 Nis 2025, 14:12 Değerli forumdaşlar;
Yine bir sıkıntılı olayla karşınızdayım. Dün microsoftun sayfasından yeni windows indirdim gerekli dosyalarımıda yükledim Geriye ne kaldı eksik driverlarım kaldı. Önce Tarkan hocamızın sayfasından tekrar duble driverı yğkledim. Geldik D sürücümüzdeki yedekllediğimiz sürücülerimizi geri almaya. Ortaya byle bir sonuç çıktı.
Peki ala bu sorunu nasıl aşabiliriz. Unutmadan programı yönetici olarak başlatıyorum. Ama kaç kere denediysem aynı hatayı alıyorum.
Kod: Tümünü seç
#!/usr/bin/env python3
import os
import configparser
def scan_inf_files(drivers_path):
drivers = []
for root, _, files in os.walk(drivers_path):
for file in files:
if file.lower().endswith('.inf'):
section = os.path.splitext(file)[0]
rel_path = os.path.relpath(root, os.path.dirname(drivers_path)).replace("\\", "/")
drivers.append((section, rel_path))
return drivers
def create_restore_ini(backup_folder, drivers):
ini_path = os.path.join(backup_folder, 'restore.ini')
config = configparser.ConfigParser()
config['Restore'] = {'DriverCount': str(len(drivers))}
for idx, (section, relpath) in enumerate(drivers, 1):
sec_name = f'Driver{idx}'
config[sec_name] = {
'Name': section,
'SourcePath': os.path.join('Drivers', relpath).replace("\\", "/"),
'InfFile': section + '.inf'
}
with open(ini_path, 'w', encoding='utf-8') as configfile:
config.write(configfile)
print("restore.ini dosyası başarıyla oluşturuldu.")
def main():
print("Double Driver restore.ini oluşturucu")
backup_folder = input("Yedek klasörünün tam yolunu girin: ").strip('" ')
drivers_folder = os.path.join(backup_folder, 'Drivers')
if not os.path.isdir(drivers_folder):
print("Hata: 'Drivers' klasörü bulunamadı.")
return
ini_file = os.path.join(backup_folder, 'restore.ini')
if os.path.exists(ini_file):
print("Bilgi: restore.ini dosyası zaten mevcut. Yeniden oluşturulmadı.")
return
drivers = scan_inf_files(drivers_folder)
if not drivers:
print("Uyarı: 'Drivers' klasöründe hiç .inf dosyası bulunamadı.")
return
create_restore_ini(backup_folder, drivers)
if __name__ == '__main__':
main()Kod: Tümünü seç
python restore_ini_olustur.pyKod: Tümünü seç
D:\Sürücü_Yedekleri