Duble driver de geri yükleyememe sorunu - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Duble driver de geri yükleyememe sorunu - Çözüldü

Mesaj gönderen mehoaga »

Değerli forumdaşlar hepinizi hayırlı geceler;
Yine ben başka bir sorunla karşınızdayım. Bu anlatacağım olayda bana gülmeyin ama ben bulamadım :?: Her neyse sordum nette Tarkan hocamın verdiği portable duble driveri indirdim. Yönetici olarak açtım ne kadar sürücü varsa hepsinin yedeğini aldım. Aldıktan sonra nolur nolmaz D sürücüne attım. Buraya kadar her şey normal normalde aldığım yedeği program üzerinde "restore" yazan yeri bulup geri alayım dedim ama restore yerini bulamadım İşte sorunum bu. Bu konuda yardm edersiniz herhalde.

Resim

Bu kadarcık basit bişeyi çözemedim diye bana sakın gülmeyin lütfen. :?: :-D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19793 kez

Re: Duble driver de geri yükleyememe sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2526 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Yok yok gülmek ne haddimize, gayet mantıklı bir şey yapmışsın aslında 🙂 Duble Driver’ın arayüzü biraz eski kafalı olduğu için ilk bakışta kafa karıştırabiliyor, ama çözümsüz değil tabii.

Duble Driver ile Sürücü Geri Yükleme (Restore) Nasıl Yapılır?

Duble Driver’ı çalıştır (Yönetici olarak)

dd.exe veya ddPortable.exe dosyasına sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" de.

Açılan programda üst menüye bak:

En üstte şöyle bir menü çubuğu var:

Backup
Restore
Select
Save
Options
About

Eğer senin elindeki Duble Driver sürümünde üst menü görünmüyorsa, bu bazen DPI ayarlarından veya penceredeki bir bug’dan olur. O zaman programı bir kez tam ekran yapmayı dene veya eski bir sürüm yerine güncel haliyle tekrar indir:

https://www.majorgeeks.com/files/detail ... river.html
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 04 Nis 2025, 23:09

Resimli anlatım :
https://www.sordum.net/2035/ucretsiz-su ... le-driver/
Tarkan hocam yine hızır gibi yetiştiniz imdadıma. Eyvaallah çok teşekkür ediyorum. :arrow: Tarkan hocam beni yönlendirdiğiniz sayfanızda resmi gördüm gördümde sizin resimde "restore" kısmı var benim indirdiğimde o yazan yeri ben bulamadım. Acaba dosyalarmı farklı. Ama türkçe versiyon hadi ingilizce olsa ingilizcem zayıf olduğundan hiç bulamazdım ama nerde neden takıldım bulamadım şaşırtıcı birşey değilmi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Restore kısmını seçip oradan hangi şekilde yedeklediysen exe, zip, klasör vs oradan gösterip tamam de sonra da aşağıda geri yükle butonuna tıkla karşına geri yüklensin mi gibisinden bir seçenek gelecek ona tamam de sonra işlem bitince bilgisayarı yeniden başlat tamamdır. Sonra ekran kartı sürücün yüklenmezse tekrardan aygıt yöneticisinden sürücüyü gösterirsen yükleyecektir. Bu anlamdaki sordum makalesindeki anlatım sana yol gösterecektir diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19793 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Tek tıklama ile geri yükleyebilmek için yedek alırken ; tüm sürücleri işaretldikten sonra "Otomatik Yüklenen uygulama olarak" kısmını, işaretleyip bir exe oluşturmak denenebilir. Ayrıca verdiğiniz resimde Onar (Restore) olarak yanlış tercüme edilmiş , oysa Onar değil geri yükle olacak.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Arkadaşlar benim indirdiğim dosyada resim üzerinde "restore" yazan yeri bulamıyorum. Veya varda benmi göremiyorum. Valla kendimi afedersiniz "aptal" gibi hissetmeye başladım. Bu kadarcık basit bir şey de bocalıyorum yaaa :?: :( benim kafa uçmuş galiba biraz sakinleşmek iyi gelir belki. Yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler ediyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:30 Arkadaşlar benim indirdiğim dosyada resim üzerinde "restore" yazan yeri bulamıyorum. Veya varda benmi göremiyorum. Valla kendimi afedersiniz "aptal" gibi hissetmeye başladım. Bu kadarcık basit bir şey de bocalıyorum yaaa :?: :( benim kafa uçmuş galiba biraz sakinleşmek iyi gelir belki. Yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler ediyorum.
Resim
ONAR (Restore) yukarıda sol'dan üçüncü seçenek...Şaşkın... :-D
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 04 Nis 2025, 23:26 Tek tıklama ile geri yükleyebilmek için yedek alırken ; tüm sürücleri işaretldikten sonra "Otomatik Yüklenen uygulama olarak" kısmını, işaretleyip bir exe oluşturmak denenebilir. Ayrıca verdiğiniz resimde Onar (Restore) olarak yanlış tercüme edilmiş , oysa Onar değil geri yükle olacak.
Tarkan hocam valla helalin var beee :arrow: Ben bunu nasıl idrak edemedim yaaa. Hay benim kalın kafam hay. Yaaa arkadaş gözümün önünde bu ne diye bir baksana be adam yani kendime diyorum. Ufacık basit bir şey size dedim ama kendim kendi kalın kafalılığıma gülüyorum.
:-D :-D :-D
Tarkan hocam hemen bu konuyu sonlandıralım yani olay ÇÖZÜLMÜŞTÜR. Elllerinize kollarınıza emeklerinize sağlık hepinize çok TEŞEKKÜR ediyorum. Benim canımdan çok sevdiğim can arkadaşlarım ve Tarkan hocam.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

TRWE_2012 yazdı: 04 Nis 2025, 23:32
mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:30 Arkadaşlar benim indirdiğim dosyada resim üzerinde "restore" yazan yeri bulamıyorum. Veya varda benmi göremiyorum. Valla kendimi afedersiniz "aptal" gibi hissetmeye başladım. Bu kadarcık basit bir şey de bocalıyorum yaaa :?: :( benim kafa uçmuş galiba biraz sakinleşmek iyi gelir belki. Yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler ediyorum.
Resim
Evet doğru dedin be kardeşim hem ne şaşkın şaşkın ördek :-D :-D . kendime yani.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 04 Nis 2025, 23:40
TRWE_2012 yazdı: 04 Nis 2025, 23:32
Resim
Evet doğru dedin be kardeşim hem ne şaşkın şaşkın ördek :-D :-D . kendime yani.
Olur öyle vakkalar "Türk Polisi" yakalar (bir zamanların ünlü modern Türk Deyimi) :-D
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Re: Duble driver de geri yükleyememe sorunu - Çözüldü

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Sorunun çözülmesine sevindim. Olsun herkes hata yapabilir. İnsanlar hata yapa yapa öğrenirler. :-D
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Kayserilifatih yazdı: 04 Nis 2025, 23:50 Sorunun çözülmesine sevindim. Olsun herkes hata yapabilir. İnsanlar hata yapa yapa öğrenirler. :-D
Ya değerli kardeşim hadi dedim hani olurya tekrar çökerse habire sürücü ara veya yüklemek yerine dediğizi yapayım dedim. Bu sefer elimi tez tutayım dedim. Şu anda bende yüklü olan sürücülerimin yedeklerini aldım ve D sürücüme attım. Ayrıyeten gmail driverin içine attım ama gmailim felaket şişti. 15 gb lik kotam varmış 2 gb hem mail kısmı hem driver toplam 2 gb harcanmış. Başıma bir felaket gelirse ölüm hariç gmail driver dan geri al yükle kullan. Bu sefer daha önceden bir sürücü sorunum vardı Tarkan hocamız bulup verdiydi onuda tekrardan bulup yükledim şu anda hiç bir eksik sürücüm yok yüklenmemiş yani. Windows 10 um 22H2 sayesinde son sistem gibi oldu desem yalan olmaz her halde. Sorunsuz sıkıntısız kullanmalar olur inş.
Hepinize burdan canı yürekten TEŞEKKÜR lerimi sunuyorum. Benim can dostlarım ve arkadaşlarım.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Değerli forumdaşlar;
Yine bir sıkıntılı olayla karşınızdayım. Dün microsoftun sayfasından yeni windows indirdim gerekli dosyalarımıda yükledim Geriye ne kaldı eksik driverlarım kaldı. Önce Tarkan hocamızın sayfasından tekrar duble driverı yğkledim. Geldik D sürücümüzdeki yedekllediğimiz sürücülerimizi geri almaya. Ortaya byle bir sonuç çıktı.
Resim
Peki ala bu sorunu nasıl aşabiliriz. Unutmadan programı yönetici olarak başlatıyorum. Ama kaç kere denediysem aynı hatayı alıyorum.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

mehoaga yazdı: 06 Nis 2025, 14:12 Değerli forumdaşlar;
Yine bir sıkıntılı olayla karşınızdayım. Dün microsoftun sayfasından yeni windows indirdim gerekli dosyalarımıda yükledim Geriye ne kaldı eksik driverlarım kaldı. Önce Tarkan hocamızın sayfasından tekrar duble driverı yğkledim. Geldik D sürücümüzdeki yedekllediğimiz sürücülerimizi geri almaya. Ortaya byle bir sonuç çıktı.
Resim
Peki ala bu sorunu nasıl aşabiliriz. Unutmadan programı yönetici olarak başlatıyorum. Ama kaç kere denediysem aynı hatayı alıyorum.
Double Driver “restore.ini” dosyasını bulamadığı için yedekten geri yükleme işlemini yapamıyor.

Aşağıdaki adımlarla sorunu çözebilirsin.

Doğru yedek klasörünü seçtiğinizden emin olmalısın

Double Driver ile aldığın yedek klasörünün içinde “Drivers” klasörü ve bir de “restore.ini” dosyası barındıran tek bir klasör halinde olur.

Programı açıp “Yedekle” menüsünden “Yedekleme Klasörünü Aç” seçeneğiyle gerçek yedek klasörünü görüntüle...

Geri yükleme sırasında “Yedeği Bul” düğmesine tıkladığın da, bu klasörü işaretle. İçinde “restore.iniyoksa doğru klasörü seçmiyorsun demektir.

Eğer restore.ini dosyan yoksa , bunu bir python betiği ile oluşturup geri yükleme mekanizmasına katabiliriz.(ama sisteminde Python'un son sürümü yüklü olsun)

BETİĞİN ADI : restore_ini_olustur.py

KODLAMA İÇERİĞİ :

Kod: Tümünü seç

#!/usr/bin/env python3
import os
import configparser

def scan_inf_files(drivers_path):
    drivers = []
    for root, _, files in os.walk(drivers_path):
        for file in files:
            if file.lower().endswith('.inf'):
                section = os.path.splitext(file)[0]
                rel_path = os.path.relpath(root, os.path.dirname(drivers_path)).replace("\\", "/")
                drivers.append((section, rel_path))
    return drivers

def create_restore_ini(backup_folder, drivers):
    ini_path = os.path.join(backup_folder, 'restore.ini')
    config = configparser.ConfigParser()
    config['Restore'] = {'DriverCount': str(len(drivers))}

for idx, (section, relpath) in enumerate(drivers, 1):
        sec_name = f'Driver{idx}'
        config[sec_name] = {
            'Name': section,
            'SourcePath': os.path.join('Drivers', relpath).replace("\\", "/"),
            'InfFile': section + '.inf'
        }

with open(ini_path, 'w', encoding='utf-8') as configfile:
        config.write(configfile)

print("restore.ini dosyası başarıyla oluşturuldu.")

def main():
    print("Double Driver restore.ini oluşturucu")

backup_folder = input("Yedek klasörünün tam yolunu girin: ").strip('" ')
    drivers_folder = os.path.join(backup_folder, 'Drivers')

if not os.path.isdir(drivers_folder):
        print("Hata: 'Drivers' klasörü bulunamadı.")
        return

ini_file = os.path.join(backup_folder, 'restore.ini')
    if os.path.exists(ini_file):
        print("Bilgi: restore.ini dosyası zaten mevcut. Yeniden oluşturulmadı.")
        return

drivers = scan_inf_files(drivers_folder)
    if not drivers:
        print("Uyarı: 'Drivers' klasöründe hiç .inf dosyası bulunamadı.")
        return

create_restore_ini(backup_folder, drivers)

if __name__ == '__main__':
    main()
NASIL KULLANACAKSIN? :

Betiği restore_ini_olustur.py dosyası olarak kaydet.

Terminal ya da Komut İstemi'nde şöyle çalıştır (kopyala-yapıştır yap)

python restore_ini_olustur.py
İstendiğinde, yedek klasörünüzün tam yolunu gir.

Örneğin:

D:\Sürücü_Yedekleri
BETİĞİN ÖZELLİKLERİ :

Kullanıcıdan klasör yolu ister (input ile).
Drivers alt klasöründe .inf dosyalarını tarar.
restore.ini zaten varsa: sadece kullanıcıyı bilgilendirir, bir şey yazmaz.
restore.ini yoksa: oluşturur ve bilgilendirir.

Kolay gelsin...

NOT:

Betiği kullanmadan önce Sürücü dizinin arşivleyerek yedekle ne olur ne olmaz.