Office , hızlı başlasın diye Windows önyüklemesinde önceden yüklenecek

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19768 kez

Office , hızlı başlasın diye Windows önyüklemesinde önceden yüklenecek

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, Office uygulamalarının Windows'ta daha hızlı başlatılmasına yardımcı olmak için akıllıca bir değişiklik sunuyor. "Startup Boost" olarak adlandırılan bu yeni özellik, işletim sistemine giriş yaptığınız anda arka planda sessizce çalışarak Word, Excel ve PowerPoint gibi uygulamaların ihtiyaç duyduğunuzda daha hızlı açılması için "performans iyileştirmelerini" önceden yüklüyor.

Duyuru Microsoft 365 Mesaj Merkezi'nden geliyor . Özellik, Windows başlatıldıktan sonra Office uygulamalarının parçalarını belleğe önceden yükleyerek ve siz gerçekten başlatana kadar duraklatılmış bir durumda tutarak çalışır. Sistem bu kaynaklara ihtiyaç duyarsa, bunları otomatik olarak temizler. Amaç, bir Office uygulamasını açtığınızda bekleme süresini birkaç saniye kısaltmaktır.

Ancak birkaç uyarı var. Startup Boost her bilgisayarda çalışmaz - sisteminizin yavaşlamasını önlemek için en az 8 GB RAM ve 5 GB boş disk alanı gerektirir. Ayrıca Enerji Tasarrufu modu etkinleştirildiğinde kendini kapatır, böylece pil ömrü etkilenmez.

Arka plandaki işlemlerden hoşlanmıyorsanız Microsoft, kullanıcıların Office ayarlarında Seçenekler > Genel altında bu özelliği devre dışı bırakmasına olanak tanır.

Resim

Ancak burada bir sorun var: kapatsanız bile, bir sonraki Office güncellemesi onu tekrar açacaktır. Microsoft, yükleyicinin her güncelleme uyguladığında zamanlanmış görevi yeniden oluşturacağını doğruladı, yani kapalı tutmayı tercih ederseniz onu tekrar manuel olarak devre dışı bırakmanız gerekecek. Bu özellik size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Microsoft'un 2021'de Edge tarayıcısında benzer bir hamle yapmış olmasıdır. Edge'in Startup Boost özelliği, başlatma sürelerini kısaltmak için oturum açma sırasında arka plan işlemlerini çalışır durumda tutar; bu, görünüşe göre Office'e getirilmesini haklı çıkaracak kadar iyi çalışan bir numaradır.

Şirket, "Office Installer'ın bir güncelleştirmeyi uyguladığında tüm zamanlanmış görevleri otomatik olarak yeniden oluşturacağını lütfen unutmayın; bu nedenle bu görevi devre dışı bırakan kullanıcıların bir Office güncelleştirmesinden sonra tekrar devre dışı bırakmaları gerekecektir" diyor.

Dağıtım Mayıs ortasında başlayacak ve küresel kullanılabilirliğin ay sonuna kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Özellik ilk önce Word ile başlayacak ve diğer Office uygulamaları da bunu takip edecek.

Sonuç olarak, Office'te çok fazla zaman harcıyorsanız, PC'nizin gereksinimleri karşıladığını varsayarsak, her şeyin biraz daha hızlı olduğunu fark edebilirsiniz. Ve eğer karşılamıyorsa, en azından Microsoft size vazgeçme seçeneği sunuyor (güncellemelerden sonra bile bunu yapmaya devam etmeniz gerekecek olsa bile).

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/107343-mi ... aster.html
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 930 kez

Re: Office , hızlı başlasın diye Windows önyüklemesinde önceden yüklenecek

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İlginç bir şey yani kapatsak da açılması şahsen bunun için de otomatik olarak açılınca kapatması için ben de karşıt zamanlanmış görev oluştururdum ki Microsoft office yerine bağımsız olan ücretsiz ofis programlarını kullanıyorum kafam rahat oluyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hızlı başlamasını istemeleri güzel. Ama bence yanlış hamle. Çünkü hiçbir program yazılım sistemle birlikte başlamamalı.
Çünkü sistemin açılış hızını yavaşlatabilir. Bence bunu yerine sistemi temizlemek daha iyi olurdu. Ben hangi uygulamalar kullanılmıyor buna bakardım.
İstatistiklerde hangi uygulamar daha az kullanılıyorsa onları sistemden kaldırırdım.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Ya bu microsoft hep şirketleri ofis tarzı yerleri düşünüyor geri kalan kimseyi hesaba katmıyor. ofistekiler word'ü teams'i 1 saniye erken açacak diye sistem önyüklemesine en yük mü bindirecekler? :?:

hadi ssd kullananlar neyse de, bir bug çıkar sistem açılışı durur donar mavi ekran hatası gelir vs. neyse kendileri düşünsün. biz çözüm buluruz kendimize
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hint aklı , kendi ülkesine yol veya tuvalet yapamaz ama Windowsu kodlayıp tüm dünyaya işkence çektirirler.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ofislerden fazla para kırıyorlar ondan dolayıdır yani normal adam alsa alsa home lisans alır ama iş yerleri enterprise lisans alır malûm Microsoft paracıdır yani kimde mangır (para) varsa hep onu kollar. :-D
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

velociraptor yazdı: 09 Haz 2025, 21:15 Hint aklı , kendi ülkesine yol veya tuvalet yapamaz ama Windowsu kodlayıp tüm dünyaya işkence çektirirler.
Birisi hintliler çok iyi kod yazıyor diyince kızıyorum hangi kodunu gördün diye, herkes bilmeden konuşuyor. Youtubeda üniversite ders videosu görenler, adamları süper zannediyor. japon, amerikan ingiliz, alman, hollandalı vs müthiş kod yazıyorlar. Adamların hayatı kurallar kanunlar dahilinde ilerlemiş ki elbette kodu da düzgün olacak, hintlilerin yaşam şekli ortada. Hiç düşünmeden kod yazıyorlar, ırkçılık gibi görünebilir ama yok yani herkes kod yazınca oranın da nüfusu fazla olunca böyle oluyor işte. Microsoftun da kast sistemine ayrı bir ilgisi var nedense. Bunu sizden başka fark eden görmedim hocam, gözden kaçıyor
En son esatiz tarafından 09 Haz 2025, 23:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Aynen durum bundan ibaret :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İşletim sistemi boot edilirken program yazılım çalıştırılmamalı. Bunun sisteme zararı olur. Mesela boot uzun sürebilir. Önyükleme süresi artabilir.
Bu çok saçma ve yanlış bi düşünce. Önce işletim sistemi açılmalı. Sonra kullanıcı kullanmak isterse programını tıklasın açsın.
Herşeyi sistem başlangıcında başlatacak şekilde ayarlamak çok çok yanlış. Yıllarca bağırıyoruz ama sesimizi duyan yok.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben de katılıyorum fakat bu özelliği sevenler de olabiliyor maalesef fakat sıkıntısını herkese mâl etmeleri yanlış
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Eskiden mscfonfigte başlatma kısmında sistemle başlayan programlar kısmı vardı.
Şimdi o kısmı görev yöneticisine alarak kolaylık sağlamışlar.
Bence ekran kartı haricinde o kısımda herşey kapatılmalıdır, ki Sistem açılışı gecikmesin.
Yani görev yöneticisi başlangıç kısmında intel nvidia ati amd görürseniz kapatmayın.
Bu 4 ü haricinde ne varsa kapatabilirsiniz. Hiç sorun olmaz. Ben yıllardır böyle kullanıyorum. Herkesede tavsiye ederim.

Ben mesela bunları kapattım. Ve hiçbir sorun sıkıntı yok. Sistem başlangıcında çalışmasına gerekte yok herşeyin.
Resim