Para transferinde 'diğer' tehlikesi

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

Para transferinde 'diğer' tehlikesi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

İnternet bankacılığında, hesaba gelen para, gönderici tarafından "diğer" açıklaması ile gönderildiği takdirde alıcı kişi gelir vergisi cezasıyla karşılaşabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni devreye aldığı yapay zeka yazılımı, "diğer" ibaresini kira geliri olarak algılayıp kişiyi riskli gruba sokuyor. Çok sayıda kişiye bu şekilde e-tebligat gönderildiği öğrenildi.

YAPAY ZEKA İLE ALAKALI

"Yapay zeka, 'diğer' işaretli para transferlerini yakalıyor. 'Diğer', riskli gruba giriyor. Bunun içinde kira geliri olabilir şeklinde yorumluyor Vergi cezasıyla karşı karşıya kalınıyor. Bu, tamamen Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni devreye aldığı yapay zeka yazılımının süzgeçlemesiyle alakalı. Yapay zeka, 'Diğer' olarak gönderilen parayı kira geliri olarak değerlendiriliyor.

BİREYSEL ÖDEME' SEÇİLMELİ

"Özellikle son üç aydır vergi dairesi sistemi, otomatik incelemelere başladı. Örneğin size birisi bir para yolladı. Farzedelim 'diğer'i işaretledi. Ama bunun gerçekten kira olup olmadığını araştırmak için öncelikle vergi dairesinin iki tarafın da ifadesini alması gerekiyor. İzlenmesi gereken süreç olarak idareye itiraz yoluna gidilmesi gerekiyor. 'Bireysel ödeme' seçeneğine basacağız. Ben, 1-2 ay içinde vergi dairesinin de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da bu konuda gerekli önlemleri alacağını düşünüyorum."

Kaynaklar :
https://www.odatv.com/guncel/internet-u ... -120089886
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/p ... ye-2308387
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 980 kez

Re: Para transferinde 'diğer' tehlikesi

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Normalde diğer seçili gelirdi para gönderirken ben de başlarda önemsemez o şekilde gönderirdim. Bu tarz kötü niyetli olaylardan sonra bireysel ödeme olarak göndermeye başladım. Bilmeyen arkadaşların öğrenmesi adına faydalı bir konu olmuş.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 980 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Bu yapay zeka ileride her şeyimizi tespit ederse ileride bizim kabusumuz olur mu diye hafiften tırsmadım desem yalan olur. :-D
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Tr de hangi ev sahibi gelir vergisi kira vergisi stopaj ödüyo ? Hiçbiri. Bence hepsi asılarak idam edilmeli birden fazla evi olanların.
Yeter artık kanımızı emdiler yıllarca. Ne verirsen ver kaç para verirsen ver beğenmiyorlar. Sürekli kat be kat daha fazlasını istiyorlar.
Yüce Allah şu hayırlı mübarek ramazan gününde hepsini yok etsin. Bi yanıgına bi depreme bi sele boyun eğsinler inşallah amin.
Bodrum kat eve 10 bin para istiyo adam 10 bin. Yuh be kardeşim yuh be. Allahtandamı korkmazsınız? O parayı istemeye yemin olsun utanırım.