Herkese merhaba. Ssd almak isteyipte çok fazla bilgisi olmayanlar için bir tablo buldum. Paylaşmak isterim.
Tabloda birçok ssd marka ve modellerinin bilgileri mevcut. Ssd almadan önce mutlaka aşağıda vereceğim tabloya göz atmanızı öneririm.
Kırmızı renkli olan ssdler kötü olan modellerdir. Koyu sarı olanlar giriş seviye ssdlerdir. Açık sarı olanlar ortalama olan ssdlerdir.
Yeşil olanlar üst seviye olan ssdlerdir. Mavi olanlar ortalama seviyedeki ssdlerdir. Ssd almadan önce tabloyu mutlaka inceleyin.
Tavsiyem Açık sarı, Mavi yada yeşil olan ssd lerden almanızdır. Kırmızı olan ssd leri ise almayın.
Çünkü Kırmızı olan ssd ler garbage yani çöp olarak nitelendirilmişlerdir. Umarım işinize yarar. Herkese İyi akşamlar dilerim.
Ssd tavsiye tabloları
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
Ssd Almak İsteyenler İçin Bir Tavsiye
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Re: Ssd Almak İsteyenler İçin Bir Tavsiye
Bu degerlendirmeyi yapan arkadaşlar neye göre yapıyorlar merak ediyorum yani değerlendirmede baz aldıkları kriterler nelerdir mesela yeşil, kırmızı, sarı, turuncu renkte ssd olup olmadıklarına hepsi adına nasıl karar veriyorlar onu tam olarak anlayamadım fakat bu tablo SSD seçmeye karar verme ihtiyacı olan arkadaşların işine yarayacaktır.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10125 kez
Birçok kıstas var. Buarada tabloyu yapan ben değilim. Öncelikle kullanıcı yorumlarına illaki bakıyorlardır. Mesela jd çok sorunlu bir ssd.
Sonra Dram varmı, kontrolcü belli mi, Firmware var mı, Toolbox varmı gibi birçok kıstasa bakıyorlar. Ona görede sınıflandırma yapıyorlardır.
Mesela Mld markası ve Team force. Bunların ssd leri hep kırmızı. Yani çöp olarak nitelendirilmiş. Birde samsunga bakıyorsun. Hepside iyi.
Mesela seri seri değişen ssd lerde var. Wd gibi. Mesela Green yeşil seriye çöp denmiş. Blue mavi seriye üst seviye denmiş.
Gerçektende öyledir zaten. Greenler çok fazla sorun çıkarırken birçok sorun yaratırken, Blue olanlar daha sorunsuz daha stabil ve kalitelidir.
Sonra Dram varmı, kontrolcü belli mi, Firmware var mı, Toolbox varmı gibi birçok kıstasa bakıyorlar. Ona görede sınıflandırma yapıyorlardır.
Mesela Mld markası ve Team force. Bunların ssd leri hep kırmızı. Yani çöp olarak nitelendirilmiş. Birde samsunga bakıyorsun. Hepside iyi.
Mesela seri seri değişen ssd lerde var. Wd gibi. Mesela Green yeşil seriye çöp denmiş. Blue mavi seriye üst seviye denmiş.
Gerçektende öyledir zaten. Greenler çok fazla sorun çıkarırken birçok sorun yaratırken, Blue olanlar daha sorunsuz daha stabil ve kalitelidir.
- burak35
- Zettabyte3

Güncelleme : Konuya Ssd ler için ikinci bir tier list daha ekledim. Eklediğim ikinci ssd tier listini paylaşan @ensatech e çok teşekkür ederim.
Zira güzel bir tier list bulmuş kendisi. Ayrıntılı kapsamlı detaylı değerli bir liste.
Zira güzel bir tier list bulmuş kendisi. Ayrıntılı kapsamlı detaylı değerli bir liste.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Liste güzel fakat bunu amatör kullanıcı pek anlamaz bu liste az çok senin benim gibi bu işten anlayanlar içindir yoksa ben de ilk samsung ssd aldığım zaman bu tür listelerin olduğunu bile bilmezdim daha yeni yeni öğreniyorum.
- burak35
- Zettabyte3

İlk linkteki tier list amatör bi kullanıcının çok işine yarar.
Sarı kırmızı yeşil mavi gibi renklerle ssd nin alınıp alınamayacağı hakkında güzel bi fikir verir zaten.
Sarı kırmızı yeşil mavi gibi renklerle ssd nin alınıp alınamayacağı hakkında güzel bi fikir verir zaten.