Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsüne Disk Temizle Ekle/Kaldır

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10651 kez

Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsüne Disk Temizle Ekle/Kaldır

Mesaj gönderen burak35 »

Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsüne Disk Temizle seçeneğini Ekle/Kaldır yapabilmek için, aşağıdaki reg kayıtlarını kullandım.
Sorunsuz çalışmaktadır.

Kaynak
https://www.tenforums.com/tutorials/737 ... -10-a.html

Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsüne Disk Temizle özelliğini ekleyen reg kaydı

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\Windows.CleanUp]
"CommandStateSync"=""
"ExplorerCommandHandler"="{9cca66bb-9c78-4e59-a76f-a5e9990b8aa0}"
"Icon"="%SystemRoot%\\System32\\cleanmgr.exe,-104"
"ImpliedSelectionModel"=dword:00000001
Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsünden Disk Temizle özelliğini kaldıran reg kaydı

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\Windows.CleanUp]
İndirip kullanmak isteyenler için hazır reg kaydı
https://www.mediafire.com/file/0gp3oobw ... ows+10.rar

Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menünüze Disk Temizle özelliğini ekleyen reg kaydını çalıştırdığınızda,
Sürücü sağtuş menünüz böyle görünecektir.
Resim

Not : Bu tweakin sevdiğim yanı ise sürücü sağ tuş menüsünde disk temizle özelliğinin Türkçe olarak görüntülenmesidir.
Ben bu tweaki etkin olarak kullanmayacağım. Ama başka kullanıcılar sevebilir ve kullanabilir diye paylaşmak istedim.
Umarım işinize yarar. İyi geceler. :arrow:
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Re: Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsüne Disk Temizle Ekle/Kaldır

Mesaj gönderen mehoaga »

Waaaw bu ne yaaa :-) Sen neymişmiş be abi. :arrow: :arrow: :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10651 kez

Re: Windows 10 da Sürücü Sağtuş Menüsüne Disk Temizle Ekle/Kaldır

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler. Estağfurullah. Ben sadece yaklaşık 20 25 yılını windows karşısında geçirmiş bir nevi windows gönüllüsüyüm. :)
Amacım bir nebzede olsa, Kapalı kaynak olan bu işletim sistemini biraz olsun özelleştirebilmek ve birazda güzelleştirebilmektir.
Tabikide microsoftun ve windowsun izin verdiği kadar. Hız performans güvenlik ve stabilitedende ödün vermeden bunu yapmaktır amacım.

Daha önce paylaştımmı bilmiyorum ama, Ben yinede linkini bırakayım. Aşağıdaki linkte windowsum için kullandığım birçok konu var.
Bu konuların içinde windowsumu özelleştirdiğim ve windowsuma belirli düzenlemeler yaptığım birçok ayarlar tweakler ve bazı scriptler var.
Belki kaynak olarak kullanmak istersiniz diye linkini bırakıyorum. Sisteme zarar verebilecek birşey yoktur. Ama yinede dikkatli kullanmak gerekir.
viewtopic.php?t=214486

Elimde 100 den fazla tweak vardı. Çok uzun bi süredir hayalim bunları birleştirip tek parça yapmaktı. Bir nevi format sonrası tweak hazırlamaktı.
Yaklaşık olarak bitti sayılır. Geçen gün birkaç tweak düzenleme daha ekledim. Müsait bir zamanda paylaşacağım zaten.
Arada işe yarayabilecek birşeyler bulup denemeler yapıyorum. Bazende elimdeki kendim için oluşturduğum tweak paketine ekliyorum.
Geçen gün sırf yapay zekadan bile yaklaşık 20 kadar kodlama aldım. Hepside telemetrilerle ilgiliydi. 2 tane dosya hazırladım.
Biri ayarları geri alıyor. Yani Default. Bir diğeride uygulanması gereken ve kendi kullandığım ayarları sisteme uyguluyor. Yani Enable.
Valla default olanı çalıştırıp sisteme ekleyip explorer resetlediğimde kullandığım sisemden soğudum. O kadar kötü görüyünüyordu ki sistem. :)
Neyseki tweaki istediğim gibi düzenleyebildim. Ve ilk windows 10 a geçtiğim zamanlardan kat kat çok daha güzel oldu sistemim.
Arada sıkışınca 2 3 kez Tarkan abidende yardım aldım tabi. Bazı ufak tefek hatalarıda düzelttik. Şuan mükemmel oldu.
Müsait bi zamanda sakin kafayla paylaşacağım bugün yarın kısmetse. İyi geceler.