Windows 10 da Eski Dosya Sistemi Filtre Sürücülerini Engelle/Engellemeyi Kaldır

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Windows 10 da Eski Dosya Sistemi Filtre Sürücülerini Engelle/Engellemeyi Kaldır

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Windows 10 da eski dosya sistemi filtre sürücüleri adında bir özellik var. Biraz araştırdım. Ai ye de sordum.
Bu özelliğin devre dışı bırakılması, sistem kararlılığını ve günveliği arttırma gibi olumlu etkiler yapabiliyormuş.
Bende kapattım. Ve sistemimi bir süredir böyle kullanıyorum.

Kaynak
https://www.tenforums.com/tutorials/462 ... -10-a.html

Windows 10 da eski dosya sistemi filtre sürücülerini engelleyen reg kaydı

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\I/O System]
"IoBlockLegacyFsFilters"=dword:00000001
Windows 10 da eski dosya sistemi filtre sürücülerini engellemeyen reg kaydı (Varsayılan)

Kod: Tümünü seç

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\I/O System]
"IoBlockLegacyFsFilters"=-
Varsayılan olarak bu değer Windows 10 da ekli değildir. O yüzden ekle kaldır olacak şekilde düzenledim.
1 Engelliyor, 0 ise engellemiyor. Fakat ayarı etkin bir şekilde geri alabilmek için böyle olması daha iyi olur diye düşündüm.
Sizde kendi sistemlerinizi kontrol edin. Tavsiye ederim.
Ve sisteminizde ekli olmayan Dwordleri ve Stringleri benim gibi ekle kaldır yapacak şekilde düzenleyin.

İndirip kullanmak isteyenler olursa diye hazır reg kaydı.
https://www.mediafire.com/file/qz6ooa9x ... ows+10.rar

Yorumum ; Çok eski, uyumsuz yada sorunlu bir sürücünüz yoksa bu düzenleme size sorun çıkartmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Benim kullandığım laptop çok eski 15 senelik. Ve bende sorun yok. Ama siz yinede ona göre karar verin ve kullanın derim.
Zaten sistemi yeni olanların ve yaklaşık son 5 sene önce bilgisayar alanlarında sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Not ; Olası yan etkiler ; Bu tweak sonuçta kritik bir düzenlemedir. Ve kullanırken dikkatlide olmak lazım.
Windowsun forumlarından Tenforumsta bu tweaki ekleyen bir kullanıcının yükseltme yapamadığını gördüm.
Bu ayarı eklediğini bildirmiş. Ve sonrasında yükseltme yapamamış. Bu dwordü kaldırdıktan sonra yükseltme yapabilmiş.
Ancak sizinde benim gibi yükseltmeyle işiniz yoksa yinede kullanabilirsiniz. Bu tweakin düşük bir ihtimalde olsa böyle bir yan etkisi olabilir.
O yüzden düşünüp karar verip ona göre kullanmınızı tavsiye ederim.

Son olarak şuan bu tweakten sonra benimde herhangi bir sorunum sıkıntım yok. O yüzden kullanmaya devam edeceğim.
Umarım sizinde işinize yarar. Herkese iyi geceler dilerim. :arrow:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19706 kez

Re: Windows 10 da Eski Dosya Sistemi Filtre Sürücülerini Engelle/Engellemeyi Kaldır

Mesaj gönderen velociraptor »

Güzel bilgi :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: Windows 10 da Eski Dosya Sistemi Filtre Sürücülerini Engelle/Engellemeyi Kaldır

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler. Tweaklere devam edeceğim. İnşallah sorun sıkıntı yaşamadan devam ederim. Windowsu güzelleştirmek lazım.