Huang'ın Nvidia'nın Tüketici Elektroniği Fuarı'ndaki (CES) finans analisti gününde yaptığı yorumların ardından IonQ ( IONQ ) ve Rigetti Computing ( RGTI ) gibi kuantum bilişim hisseleri Çarşamba sabahı %40'ın üzerinde düşüş yaşadı.
IonQ'nun hisseleri yaklaşık %45 düşerken, Rigetti'nin hisseleri sabah ortasında %48'den fazla düştü. Bu haftanın başlarında 100 milyon dolar toplamak için bir hisse senedi teklifi duyuran Quantum Computing ( QUBT ), hisselerinin yaklaşık %49 düştüğünü gördü. Bu arada D-Wave Quantum ( QBTS ), hisselerinin yaklaşık %47 düştüğünü gördü.
"Çok kullanışlı kuantum bilgisayarları için 15 yıl deseydiniz, bu muhtemelen erken tarafta olurdu," dedi Huang. "30 deseydiniz, muhtemelen geç tarafta olurdu. Ama 20'yi seçseydiniz, sanırım çoğumuz buna inanırdık."
Nvidia'nın başkanı, yapay zeka çip üreticisinin kuantum bilgisayarların geliştirilmesinde "önemli bir rol" oynayacağını ve "mümkün olduğunca hızlı bir şekilde" bu noktaya ulaşmayı hedeflediğini söyledi.
Aralık ayında Google ( GOOGL ) hissesi , en son kuantum çipi Willow'u tanıttıktan sonra %4'ten fazla yükseldi . Google Quantum AI , son teknoloji kuantum çipinin kuantum hesaplamada "iki büyük başarı" gösterdiğini duyurdu; bunlardan biri, daha fazla kübit eklerken hata oranını "üstel olarak" azaltmaktı; bu , yaklaşık 30 yıldır var olan bir zorluktu .
Google Quantum AI'nın kurucusu ve lideri Hartmut Neven, "Hatalar, kuantum hesaplamadaki en büyük zorluklardan biridir," diyor çünkü "çevreleriyle hızla bilgi alışverişinde bulunma eğilimindedirler ve bu da bir hesaplamayı tamamlamak için gereken bilgileri korumayı zorlaştırır."
Huang , pazartesi gecesi Las Vegas'ta düzenlenen yıllık CES fuarında, yapay zeka ajanları için bir dizi yapay zeka aracını ve çip üreticisinin robotik çalışmalarındaki güncellemeleri duyurdu .
Kaynak :
https://finance.yahoo.com/news/nvidias- ... 00814.html