Müzikten yakalıyacağımı biliyordum. Can alıcı vurdum. Gol oldu. Pes 7 atıcam bununla
20 Yıllık PC Yapılandırma - PART1 ve PART2 - Windows XP, Vista, 7
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3931 kez
Re: 20 Yıllık PC Yapılandırma - PART1 ve PART2 - Windows XP, Vista, 7
Eyvallah Burak :) Harika şeyler çıkacak. Bu sefer daha detaylı gireceğim. Her yere haber saldım. Tarihi eser pc leri topluyorum. Ortalık yanıyor. Ne kadar depo , samanlık varsa patlatıyorum.
Müzikten yakalıyacağımı biliyordum. Can alıcı vurdum. Gol oldu. Pes 7 atıcam bununla
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10138 kez
Kasalar donanımlar güzel. The retro web sitesi çok güzelmiş. Adamlar anakartın çizimine kadar paylaşmış. Detayları bilmek güzeldir.
Evet müzik harika. Gerçek bi efsane. Dinlemeye doyum olmaz. Pek severiz laura branigan self control. Dmax depocuları gibi dal bakalım heryere. :)
Eksikleri tamamlarsan güzel olur bence. En azından çöpe gitmez onca kasa. E zaten elektronikte çöpte olmaz. Bi şekilde bi işe yarar yani.
Az yada çok. Bol şanslar şimdiden. Umarım bulursun parçalarını. Ama izmir büyükşehir tabi. Oralarda illaki vardır birçok şey.
Yıllar öncede amcam celeron işlemciyi değiştirmişti benim. Bi baktım pentium takmış. Eski celeron işlemci 1.80 ghz falandı.
Taktığı pentium işlemci 2 ghz miş. dedim amca nerden buldun bunu ? Komşudan aldım kullanmıyorlarmış demişti. :)
Daha sonrada ram taktık diskleri yeniledik. Baya bi toparlamıştı. Xp zamanları işte.
Evet müzik harika. Gerçek bi efsane. Dinlemeye doyum olmaz. Pek severiz laura branigan self control. Dmax depocuları gibi dal bakalım heryere. :)
Eksikleri tamamlarsan güzel olur bence. En azından çöpe gitmez onca kasa. E zaten elektronikte çöpte olmaz. Bi şekilde bi işe yarar yani.
Az yada çok. Bol şanslar şimdiden. Umarım bulursun parçalarını. Ama izmir büyükşehir tabi. Oralarda illaki vardır birçok şey.
Yıllar öncede amcam celeron işlemciyi değiştirmişti benim. Bi baktım pentium takmış. Eski celeron işlemci 1.80 ghz falandı.
Taktığı pentium işlemci 2 ghz miş. dedim amca nerden buldun bunu ? Komşudan aldım kullanmıyorlarmış demişti. :)
Daha sonrada ram taktık diskleri yeniledik. Baya bi toparlamıştı. Xp zamanları işte.
- root@localhost
- Gigabyte3

Tamamen söktüm kasayı. Temizledim. Komple videoya aldım. Asmr niteliğinde. Editten sonra paylasicam. 0 gibi oldu.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19899 kez
Tertemiz olmuş , hava tabancası ile mi yaptın ?
- burak35
- Zettabyte3

Güzel olmuş. Eline sağlık. Videoya Modern talking den bi brathır lui lui çok güzel olurdu 
- velociraptor
- Yottabyte4

- burak35
- Zettabyte3

Sordum.net Retro Lobisi iş başında 
- root@localhost
- Gigabyte3

Abi üşendim ona direk diş fırçası el gücü. Fakat kasayı tamamen boşaltıp lavaboda yıkadım
Listeme ekleyim. Sen bana ver böyle arada şarkı ismi.burak35 yazdı: 06 Oca 2025, 01:24 Güzel olmuş. Eline sağlık. Videoya Modern talking den bi brathır lui lui çok güzel olurdu![]()
Dostum bu ney
Retro candır gerisi heyecan
- root@localhost
- Gigabyte3

Evet canavar ilk seferde çalıştı. Elimde bir adet bosta 256 mb ddr ram vardı onu da taktım 2x256 512 mb oldu. Bakalım. Arada bir rest atıyor. Belki ram toparlar.
Usb ile boot edemedim pc yi. Bende ki pc lerden de eski.
Elimde bir sürü Cd var fakat çoğu çalışmadı.
Dvd rw okumuyor fakat cdrom u çalışıyor pc nin.
Orj bir xp home edition var aidata recovery disk sp2
O çalışıyor
Xp pro sp2 sp3 leri deniyorum
Bu arada orj bir 98 im vardı onu ilk sıraya koydum
İlk 98 ile başlayacağım:)

image con
Düzenleme usb den boot edebildim
Hadi bakalım hayırlısı
- burak35
- Zettabyte3

Sevindim toparladığına. Arada reset atması pek hayra alamet değil. Umarım çözersin. Belki ufak bi sorundur. Ram takman iyi olmuş.
- root@localhost
- Gigabyte3

Depoda 10 Yıl Yatan Bilgisayar | Pentium 4 Soket PPGA478 2.8 GHz İşlemci | MSI MS-7005 V1 Anakart
Yeni görüntüler
Oyun testleri, program denemeleri gelecek.
Tplink wifi i halledersem internette takılırız :)
Yeni görüntüler
Oyun testleri, program denemeleri gelecek.
Tplink wifi i halledersem internette takılırız :)
- velociraptor
- Yottabyte4

İlk videoda üşenemden eski kasayı temizlemene hayran kaldım , eline sağlık. 2. Videoda MSI nin 98 sürücülerinin bile halen var olmasına hayretlerim şaştı , MSI yı tebrik ediyorum.
Son videoda sanırım o eski sistemlerden birinde araba oyunu oynuyorsun ?
Son videoda sanırım o eski sistemlerden birinde araba oyunu oynuyorsun ?
- root@localhost
- Gigabyte3

Abi canım çıktı. 55 dk video. 5 saat filan uğraşmam gerekti. Kasayı komple anadan üryan bıraktım. Suyla yıkadım. Süngerle tmzldim. Kuruttum. Sonra başladım tek tek toplamaya. Değdi ama. Çok tatlı oldu. O gibi. Agp ekran kartı buldum ama henüz almadım. Tam nostalji işi olacak. YouTube isim tutarsa arkamda sergileyeceğiz onları.
MSI a gerçekten bravo. Başkaları gibi 3-5 sene geçince silmemis sürücüleri. Herşey duruyor. Hayran kaldım. Tüm sürücüleri yedekledim.
Bir diğer anakart da MSI. Ona işlemci ve ddr2 ram ayarliyacam. Dualcore core2duo oluyor ona. Nispeten bundan yeni. Onu da 0 liycam.
Gelelim en son gigabyte a. Bugün saatlerce işlemci yuvasi pinleri düzeltmeye çalıştım. Olmadı. Yarın yine bakicam. Başka PSU ile deniyecegim. Phase ledleri yakıyor. İşlemci pinleri düzeldi ama rest atiyor. Görüntü vermiyor.
Gigabyte h55 anakart.
Evet en son videoda NFS Underground atıyorum.
256+512 ddr ram uyum sağladı. 2*512 olmadı ram seçiyor makina. Celeronda 2*512 çalıştırmıştım. Celeron nispeten daha yeni anakart a sahipdi.
Bakalım oyun testleri vb gelecek.
Kararlıyım tutturacam bu isi.
Uzun oldu kabul fakat render duzenleme 2 saat sürdü.
MSI a gerçekten bravo. Başkaları gibi 3-5 sene geçince silmemis sürücüleri. Herşey duruyor. Hayran kaldım. Tüm sürücüleri yedekledim.
Bir diğer anakart da MSI. Ona işlemci ve ddr2 ram ayarliyacam. Dualcore core2duo oluyor ona. Nispeten bundan yeni. Onu da 0 liycam.
Gelelim en son gigabyte a. Bugün saatlerce işlemci yuvasi pinleri düzeltmeye çalıştım. Olmadı. Yarın yine bakicam. Başka PSU ile deniyecegim. Phase ledleri yakıyor. İşlemci pinleri düzeldi ama rest atiyor. Görüntü vermiyor.
Gigabyte h55 anakart.
Evet en son videoda NFS Underground atıyorum.
256+512 ddr ram uyum sağladı. 2*512 olmadı ram seçiyor makina. Celeronda 2*512 çalıştırmıştım. Celeron nispeten daha yeni anakart a sahipdi.
Bakalım oyun testleri vb gelecek.
Kararlıyım tutturacam bu isi.
Uzun oldu kabul fakat render duzenleme 2 saat sürdü.
- velociraptor
- Yottabyte4