Intel CEO'su Pat Gelsinger emekliliğini duyurdu

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21757 kez

Intel CEO'su Pat Gelsinger emekliliğini duyurdu

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Intel CEO'su Pat Gelsinger, çip deviyle geçirdiği 40 yılı aşkın sürenin ardından emekliliğini duyurdu. Görevdeki son günü 1 Aralık'tı. Görev süresini değerlendiren Gelsinger, şirketi yönetme fırsatı için minnettarlığını dile getirdi ancak mevcut piyasa koşullarına uyum sağlamak için zorlu stratejik kararlar gerektiren geçen yılın zorluklarını da kabul etti.

"Intel'e liderlik etmek hayatımın onuruydu - bu insan grubu iş dünyasının en iyileri ve en parlakları arasında ve her birini meslektaşım olarak adlandırmaktan onur duyuyorum. Bugün, elbette, bu şirket çalışma hayatımın büyük bir bölümünde benim hayatım olduğu için, buruk bir gün. Birlikte başardığımız her şeye gururla bakabiliyorum," dedi Gelsinger.

"Intel'i mevcut piyasa dinamiklerine göre konumlandırmak için zor ama gerekli kararlar aldığımız için hepimiz için zorlu bir yıl oldu. Intel ailesinin bir parçası olarak birlikte çalıştığım dünyanın dört bir yanındaki birçok meslektaşıma sonsuza dek minnettarım," diye ekledi.

Gelsinger'in sürpriz emekliliği ışığında Intel, iki deneyimli yöneticiyi geçici eş CEO olarak atadı: David Zinsner ve Michelle "MJ" Johnston Holthaus. Şu anda Intel'in CFO'su olan Zinsner, en son İstemci Hesaplama Grubu'na liderlik eden yaklaşık 30 yıllık Intel emektarı Holthaus ile liderlik sorumluluklarını paylaşacak.

Resim

Eş CEO yapısı tamamlayıcı uzmanlıkları bir araya getiriyor. Zinsner, teknoloji sektöründeki önceki CFO rolleri de dahil olmak üzere finans alanında 25 yılı aşkın deneyime sahip. Uzun süredir Intel'de görev yapan bir lider olan Holthaus, şirketin temel ürün grupları hakkında derin operasyonel bilgi getiriyor.

Intel'in yönetim kurulu başkanı Frank Yeary, bu alışılmadık eş CEO yaklaşımının, ürün ekiplerinin bu geçiş sırasında ihtiyaç duydukları kaynaklara ve desteğe sahip olmalarını sağlamak için tasarlandığını açıkladı. Ürün liderliğini sürdürmek için Intel'in üretim avantajını yeniden kazanmanın kritik önemini vurguladı.
Yeary, Gelsinger'in Intel'in üretimini yeni fabrika yatırımlarıyla artırma çabalarına övgüde bulundu. Ancak, şirketin son dönemdeki sıkıntılarından sonra yatırımcı güvenini yeniden sağlamak için daha fazla ilerlemeye ihtiyaç duyulduğunu kabul etti.

Gerçekten de Intel hissesi bu yıl neredeyse yarı yarıya düştü, ancak Pazartesi günü piyasa öncesi işlemlerde %6 arttı. Bugünkü rakamlar bu haberin ardından bir yükselişe işaret etse de, analistler Intel'in üretim süreçlerini yenileme çabalarının 2025 sonuna kadar önemli finansal iyileştirmeler sağlamasının pek olası olmadığını öngörüyor.

Şirketin zayıf mali performansı, üretim süreçlerindeki gecikmeler, vasat ürün lansmanları ve pazar payı kayıpları nedeniyle daha da kötüleşti. CPU çökmeleri , verim sorunları , işten çıkarmalar ve rakipler AMD ve Nvidia'nın yükselişi gibi zorluklar işi daha da zorladı.

Bu dönemi atlatmak için Intel'in yönetim kurulu, kalıcı bir CEO değişimi bulmak üzere bir komite oluşturdu. Yeary, geçici liderlerin Intel'in ürün serisini basitleştirmeye ve operasyonel verimliliği artırmaya öncelik vereceğini söyledi.

"Dave ve MJ'in liderliğiyle, önceliklerimiz konusunda aciliyetle hareket etmeye devam edeceğiz: Ürün portföyümüzü basitleştirmek ve güçlendirmek, üretim ve dökümhane yeteneklerimizi ilerletmek ve işletme giderlerimizi ve sermayemizi optimize etmek. Daha yalın, daha basit, daha çevik bir Intel yaratmak için çalışıyoruz," diye sonlandırdı Yeary basın bülteninde.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105788-in ... -ceos.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10650 kez

Re: Intel CEO'su Pat Gelsinger emekliliğini duyurdu

Mesaj gönderen burak35 »

Hintli olmamasına sevindim.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 983 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

İntel zaten bu sene bir hayli üretim kalitesinde zayıfladı, umarım yeni gelen yöneticiler intel'i adam edemezlerse Intel'in durumu kotarması daha da zor olur gibi görünüyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10650 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hintli yönetici olmasında kim gelirse gelsin. :)

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön