Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim olmasın
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim olmasın
Windows 11 içinde LTSC kullanıyorum. Sistemi incelerken, masaüstünde karşıma istemediğim ikonlar çıktı. Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim ve masaüstü ikonları geliyor. Ben bunların hiçbirini istemiyorum. Bunları tamamen yoketme imkanımız var mı? Kendi oluşturduğum kısayollar da bunlara eklenince, masaüstüm çok kalabalık oluyor.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2506 kez
Re: Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim olmasın
Bu işinizi görür nitelikteEmail Bot yazdı: 20 Kas 2024, 13:33 Windows 11 içinde LTSC kullanıyorum. Sistemi incelerken, masaüstünde karşıma istemediğim ikonlar çıktı. Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim ve masaüstü ikonları geliyor. Ben bunların hiçbirini istemiyorum. Bunları tamamen yoketme imkanımız var mı? Kendi oluşturduğum kısayollar da bunlara eklenince, masaüstüm çok kalabalık oluyor.

Tabii biraz da geliştirilmesi de gerekiyor.Mesela "giriş, galeri,kitaplık" gibi masaüstü öğeleri olması gerekir.www.sordum.org web sitesinden indirebilirsiniz.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 928 kez
Re: Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim olmasın
Bu program masaüstündeki kısayolları kaldırıyor diye biliyorum, dosya gezginindekileri kaldırmamıştı, bir ara denemiştim diye hatırlıyorum.TRWE_2012 yazdı: 20 Kas 2024, 14:54Bu işinizi görür nitelikteEmail Bot yazdı: 20 Kas 2024, 13:33 Windows 11 içinde LTSC kullanıyorum. Sistemi incelerken, masaüstünde karşıma istemediğim ikonlar çıktı. Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim ve masaüstü ikonları geliyor. Ben bunların hiçbirini istemiyorum. Bunları tamamen yoketme imkanımız var mı? Kendi oluşturduğum kısayollar da bunlara eklenince, masaüstüm çok kalabalık oluyor.
Tabii biraz da geliştirilmesi de gerekiyor.Mesela "giriş, galeri,kitaplık" gibi masaüstü öğeleri olması gerekir.www.sordum.org web sitesinden indirebilirsiniz.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

"Masaüstünde; giriş, galeri, belgeler, indirilenler, video, müzik, resim ve masaüstü ikonları geliyor" ifadesine göre cevap yazdım.Windows Gezginin sol tarafındakileri kast ediyorsa o zaman 15 gün deneme sürümüne sahip Yamisoft Windows Manager isimli yazılımı kullanması yerinde olur.(yazılımın Türkçe dil desteği de var,böylece ne yaptığını anlayarak ve görerek yapar)
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 928 kez
Benim de bu konuda bir ara sorunum vardı ki hala var, dosya gezginindeki sekmelerin kaldırılması konusunda Tarkan hoca bir script önermişti bana giriş ve galeri kaldırma scripti windows11 23H2 de çalıştı sanmıştım sonra baktığımda bende çalışmadığını görmüştüm sanırım işletim sistemini karıştırdım multiboot olayım var benim iki sistem kullanıyorum ondan çalıştı demiştim mesajımda fakat şimdi çalışmıyor.
https://www.sordum.net/80858/dosya-gezg ... -kaldirin/
https://www.sordum.net/80858/dosya-gezg ... -kaldirin/
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19700 kez
Microsoft sürekli birşeyleri değiştirdiğinden normaldir.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10117 kez
O ikonların normalde masaüstünde olmaması gerekir.
İşletim sistemini değiştirmek isterseniz aşağıda paylaştığım isoları kullanabilirsiniz. Ltsc sürümlerde bazen gariplikler olabiliyor.
https://archive.org/details/@burakxyz
İşletim sistemini değiştirmek isterseniz aşağıda paylaştığım isoları kullanabilirsiniz. Ltsc sürümlerde bazen gariplikler olabiliyor.
https://archive.org/details/@burakxyz
-
Cemil Atay
- Byte3

- Teşekkür etti: 23 kez
- İletişim:
Sorunu yaşayan ve Tarkan abiden yardım rica eden kişi olarak konuya biraz açıklık getirmem gerekiyor sanırım.
Arkadaşlar, çok önceleri yani foruma ilk üye olduğum zamanlarda görme engelli olduğumu sizlerle paylaşmıştım.
Çeşitli ekran okuyucu yazılımlar yardımıyla bilgisayar kullanabiliyorum.
Bilgisayar kullanırkende, gerek windows'un kendi kısayollarını, gerekse de ekran okuyucuların sunduğu kısayolları kullanarak erişim sağlayabiliyorum.
Yukarıdaki sorunumu dile getirken masaüstü ifadesini kullandım çünkü bana - bize göre bu ikonlar masaüstünde çıkıyor.
Şöyleki; windows+m yada d kısayolu bizi masaüstüne götürüyor. Bu şekilde gelinen masaüstünde bu ikonlar yok.
Ama bu masaüstünde her hangi bir klasöre girip ve geri çıktığımızda örneğin geri dönüşüm mkutusuna girip çıktığımızda bu ikonlar ortaya çıkıyor.
Giriş, galeri, belgeler vs. hiç bir şekilde silinmiyorlar. Özelliklerine baktığımdaysa yol olarak kullanıcı klasörümün içindeki belgeler, müzikler, videolar vs. görünüyor. deneme amaçlı videolar klasörünü kullanıcı klasörümden sildim yok ettim. Ama masaüstündeki videolar aynen olduğu gibi kaldı, sadece klasörün içine giremedim.
Size göre bu ikonların ekrandaki konumları elbetteki farklıdır, ama biraz öncede anlatmaya çalıştığım gibi, bize göre masaüstünde.
Tarkan abim 7 - 8 ay kadar önce bir yazılım paylaşmış. Giriş ve galeriyi kaldırmak için. Bu yazılımı çalıştırdığımda, sadece giriş ikonunu kaldırabildim.
Google'da araştırma yaparken bu ikonların dosya gezgininde göründüğü ve bunların dosya gezgininden kaldırılabileceği yazıyordu. Bunuda yaptım dosya gezginindeki bütün ikonları listeden kaldırdım. Ama benim istediğim sonucu vermedi.
İlgilenen, bilgilerini paylaşan herkese çok teşekür ediyorum.
Arkadaşlar, çok önceleri yani foruma ilk üye olduğum zamanlarda görme engelli olduğumu sizlerle paylaşmıştım.
Bilgisayar kullanırkende, gerek windows'un kendi kısayollarını, gerekse de ekran okuyucuların sunduğu kısayolları kullanarak erişim sağlayabiliyorum.
Yukarıdaki sorunumu dile getirken masaüstü ifadesini kullandım çünkü bana - bize göre bu ikonlar masaüstünde çıkıyor.
Şöyleki; windows+m yada d kısayolu bizi masaüstüne götürüyor. Bu şekilde gelinen masaüstünde bu ikonlar yok.
Ama bu masaüstünde her hangi bir klasöre girip ve geri çıktığımızda örneğin geri dönüşüm mkutusuna girip çıktığımızda bu ikonlar ortaya çıkıyor.
Giriş, galeri, belgeler vs. hiç bir şekilde silinmiyorlar. Özelliklerine baktığımdaysa yol olarak kullanıcı klasörümün içindeki belgeler, müzikler, videolar vs. görünüyor. deneme amaçlı videolar klasörünü kullanıcı klasörümden sildim yok ettim. Ama masaüstündeki videolar aynen olduğu gibi kaldı, sadece klasörün içine giremedim.
Size göre bu ikonların ekrandaki konumları elbetteki farklıdır, ama biraz öncede anlatmaya çalıştığım gibi, bize göre masaüstünde.
Tarkan abim 7 - 8 ay kadar önce bir yazılım paylaşmış. Giriş ve galeriyi kaldırmak için. Bu yazılımı çalıştırdığımda, sadece giriş ikonunu kaldırabildim.
Google'da araştırma yaparken bu ikonların dosya gezgininde göründüğü ve bunların dosya gezgininden kaldırılabileceği yazıyordu. Bunuda yaptım dosya gezginindeki bütün ikonları listeden kaldırdım. Ama benim istediğim sonucu vermedi.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bu yazılımı resmi web sayfasından indirin.Cemil Atay yazdı: 21 Kas 2024, 20:23 Sorunu yaşayan ve Tarkan abiden yardım rica eden kişi olarak konuya biraz açıklık getirmem gerekiyor sanırım.
https://www.yamicsoft.com/
Aşağıdaki ekran görüntülerini inceleyin hemen kavrayacaksınız.Yazılımın Türkçe dil seçeneği de var.Bu durum yazılımı kullanımını daha da kolaylaştırıyor.