Steam istemcisinin son sürümü Windows 7, 8 ve 8.1 desteğini sonlandırdı. Bu, bu eski işletim sistemlerini kullanmaya devam eden oyuncular için acı bir haber olsa da, beklenmedik bir durum değil; Valve geçen yıl eski Windows sürümlerine yönelik desteğin 2024'te sona ereceğini duyurmuştu.
Son güncellemesine eşlik eden resmi bir duyuruda Valve, 5 Kasım'da yayınlanan en yeni Steam istemcisinin "artık Windows 7 veya Windows 8'de çalışmayacağını" ve bu işletim sistemlerindeki kullanıcıların daha fazla güncelleme almayacağını belirtti . Eski sürümlerdeki Windows kullanıcıları artık PC'lerinde Steam'i kullanmaya devam etmek için Windows 10 veya 11'e yükseltme yapmak zorunda.
Valve ayrıca macOS 10.13 High Sierra ve macOS 10.14 Mojave dahil olmak üzere eski macOS sürümleri için desteği sonlandırdı. Artık yalnızca macOS 10.15 Catalina veya sonraki sürümlerini çalıştıran Mac kullanıcıları Steam'e erişebilir. En son macOS sürümü olan macOS 15 Sequoia, Eylül 2024'te yayınlandı.

En son Steam donanım ve yazılım anketi, yalnızca az sayıda oyuncunun hâlâ Windows 7 kullandığını ortaya koyuyor. Ekim 2024 anketine göre,
Windows 11, Steam'deki en popüler işletim sistemi %48,80 ile olurken,
Windows 10 %47,46'lık bir payla ikinci sırada yer alıyor.
Windows 7, Steam oyuncularının yalnızca %0,28'i tarafından kullanılıyor, bu da Valve'ın kararının çok az kişiyi etkileyeceği anlamına geliyor.
Valve, Steam'deki temel özelliklerin artık bu eski Windows sürümlerinde çalışmayan gömülü bir Google Chrome sürümüne dayanması nedeniyle Windows 7 ve 8 desteğini bırakması gerektiğini açıkladı. Ancak Google Chrome'un halka açık sürümü, Firefox, Brave ve Opera gibi diğer çoğu tarayıcı gibi Windows 7 ve 8'de çalışmaya devam ediyor.
Microsoft, Windows 7 desteğini Ocak 2020'de resmen sonlandırdı ve Windows 8, güncelleme politikasına uygun olarak Ocak 2023'te kullanım ömrünün sonuna ulaştı. Windows 10'un da Ekim 2025'te kullanım ömrünün sonuna ulaşması bekleniyor, bu da kullanıcıların önümüzdeki yıllarda Steam'i kullanmaya devam etmek için muhtemelen Windows 11 veya daha yenisine yükseltmeleri gerekeceği anlamına geliyor.
Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105559-st ... pdate.html