Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın tazminatı %63 artarak 79 milyon dolar oldu

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19876 kez

Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın tazminatı %63 artarak 79 milyon dolar oldu

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Çoğumuzun asla deneyimlemeyeceği bir senaryoda, Microsoft patronu Satya Nadella, CEO'nun aldığı miktarın azaltılmasını istemesine rağmen geçen yıla kıyasla net maaşının %63 arttığını gördü. Nadella'nın maaşı %50 oranında azaltılırken, tazminatının diğer biçimleri önemli ölçüde artarak, 2024 mali yılında toplamını bir yıl önceki 48,51 milyon dolardan 79,11 milyon dolara çıkardı.

Nadella, Microsoft'a yönelik büyük siber saldırılar ve CrowdStrike faciası da dahil olmak üzere şirketin güvenlik hatalarıyla ilgili sorumluluğu nedeniyle maaşının düşürülmesini talep etti.

Olaylar, Nadella'nın Microsoft'ta güvenliği her şeyden önce " en önemli öncelik " haline getirmesine yol açtı ve şirket artık çalışanların ikramiyelerini ve terfilerini güvenlik performansına bağlıyor .

Microsoft'un yönetim kurulu tazminat komitesi, Nadella'nın talebini kabul ederek, kendisine ödenmesi planlanan 10,7 milyon dolarlık nakit teşvikini %50'den fazla azaltarak 5,2 milyon dolara düşürdü.

Çoğu CEO gibi Nadella'nın tazminatının büyük çoğunluğu -yaklaşık %90'ı- hisse senedi ödülleri şeklinde geliyor. Bu yıl, Microsoft'un piyasa değeri 3 trilyon doları geçtiğinden bu ödüller 2023'teki 39 milyon dolardan yaklaşık 71 milyon dolara çıktı.

Resim

Microsoft Tazminat Komitesi bir dosyada, "Yönetim Kurulu, Şirketin performansını inceledi ve Sayın Nadella'nın olağanüstü bir liderlik gösterdiğine ve hem Şirketin son derece güçlü performansının elde edilmesinde kritik bir rol oynadığına hem de yatırımlarının ve önceliklerinin devam eden yeniden konumlandırılmasından kişisel olarak sorumlu olduğuna kesinlikle inanmaktadır" diye yazdı.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/105302-mi ... -7911.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10128 kez

Re: Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın tazminatı %63 artarak 79 milyon dolar oldu

Mesaj gönderen burak35 »

Tazminat komitesindeki yöneticilerde kesin hintlidir. bunun başka izahı olamaz bence. :)
Ben olsam bu herifi önce bi güzel döverim. Sonrada yaka paça microsofttan atar kovarım.
Bu herif bu işten para kazanmamalı ya. Benim tahsilim bile bu heriften daha iyi.
En azından 20 25 senedir microsoft kullanıcısıyım. Bu herifte o kadar bile deneyim yoktur eminim.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Re: Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın tazminatı %63 artarak 79 milyon dolar oldu

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

O kadar çok para alıyor ki şüphe çektiğinden dolayı biraz düşürülmesini istemiş. Başka yerlerden de daha fazla gelirleri olduğu için bu olay microsoft'u etkilemez diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19876 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Şu herifin Microsofta zerre katkısı yok , Adam ne bilgisayar ne programlama bilir , yöneticiliği öğrensin diye 2 yıl kıytırıktan kursa yollamışlar kısacası işletmeyi ve ekonomiyi de bilmiyor. Bu herif orada ne iş yapıyor merak ediyorum doğrusu , adam gibi meslekten birini koysalardı şu an Windows dökülüyor olmazdı. Kendi Hintli vatandaşlarını microsofta doldurup maaş bağlamak dışında tek bir iş yapmadı bugüne kadar , inanılır gibi değil. Eski Microsoft çalışanlarından Powershellin kodlayıcısı bile buna kaç sene önce bırak demiş.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10128 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hintli zulmü bitmek tükenmek bilmiyor. Görünümden başka hiçbirşey vaad etmiyor sistemler. Yazık onca insan paso sorun yaşıyor.

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön