Windows 11 de eski E-Mail uygulamasını kullanamıyorum

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Windows 11 de eski E-Mail uygulamasını kullanamıyorum

Mesaj gönderen Email Bot »

Windows 11 kullanıyorum. Windows E-posta uygulamasını açtığımda yeni outlook uygulaması açılıyor. Outlook uygulamasını kaldırıp E-posta uygulamasını açıyorum, tekrar outlook uygulamasını yüklüyor. Bir çözümünüz var mı?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 927 kez

Re: Windows 11 de eski E-Mail uygulamasını kullanamıyorum

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Windows 11'de E-posta uygulamasının açıldığında yeni Outlook uygulamasını başlatması, genellikle varsayılan uygulama ayarlarından kaynaklanmaktadır. Bu durumu düzeltmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. **Varsayılan Uygulamaları Kontrol Edin:**
- Başlat menüsüne gidin ve "Ayarlar"ı açın.
- "Uygulamalar" sekmesine tıklayın.
- "Varsayılanlar" seçeneğine gidin.
- "E-posta" bölümünde hangi uygulamanın varsayılan olarak ayarlandığını kontrol edin. E-posta uygulamasını varsayılan olarak ayarlayın.

2. **E-posta Uygulamasını Sıfırlayın:**
- Ayarlar menüsünde "Uygulamalar" sekmesine gidin.
- "Uygulama ve özellikler" bölümünde "E-posta" uygulamasını bulun.
- Uygulamanın üzerine tıklayın ve "Gelişmiş seçenekler" seçeneğine tıklayın.
- "Sıfırla" seçeneğini kullanarak uygulamayı sıfırlayın.

3. **Outlook Uygulamasını Kaldırın:**
- Eğer Outlook uygulamasını kullanmıyorsanız, "Ayarlar" > "Uygulamalar" > "Uygulama ve özellikler" bölümünden Outlook'u kaldırmayı deneyin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Klasik yöntemler işe yaramıyormuş , microsoft önlem almış , bu nedenle aşağıdaki kaldırıcıyı kullanmanız gerekir.
https://github.com/Ryarralk/OutlookRemo ... emover.zip
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

İnsanların bu Microsofttan çektikleri çileler hiç bitmeyecek gibi duruyor bırakın da insanlar istediği uygulamaları rahatça silip kaldirabilsin ya da pasife alabilsin, illa biz Microsoft'un uygulamalarını kullanmak zorunda mıyız ben geçen gün de aynı benzer mağaza uygulamalarının zorunlu hale gelmesini ve kullanma konusunda baskı yapılmasını Microsoft'la görüştüm bana dediler ki bu uygulama sistemde gelir mecburen kullanmak durumundasınız, o yüzden bir şey yapamayız ya kullan ya kullanma gibi olumsuz bir tavır takındılar ondan sonra bu ve bunun gibi hep olumsuz tavır takınmaları yüzünden Microsoft'tan ayrı bir tiksindim. Umarım arkadaşımız bu uygulamayla kaldırır da kurtulur.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Hint KAST sistemi böyle birşeydir , sapkın ve aşağılık bir sistemin ürünlerine Laf anlatamazssın.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Yine microsoft yine hile üçkağıt. Adamlar eski uygulamalar kullanılamasın diye elinden geleni yapmış yine.
Kullanıcı avatarı
zirvedeneme
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 71 kez

Mesaj gönderen zirvedeneme »

Kayserilifatih yazdı: 21 Eki 2024, 12:03 İnsanların bu Microsofttan çektikleri çileler hiç bitmeyecek gibi duruyor bırakın da insanlar istediği uygulamaları rahatça silip kaldirabilsin ya da pasife alabilsin, illa biz Microsoft'un uygulamalarını kullanmak zorunda mıyız ben geçen gün de aynı benzer mağaza uygulamalarının zorunlu hale gelmesini ve kullanma konusunda baskı yapılmasını Microsoft'la görüştüm bana dediler ki bu uygulama sistemde gelir mecburen kullanmak durumundasınız, o yüzden bir şey yapamayız ya kullan ya kullanma gibi olumsuz bir tavır takındılar ondan sonra bu ve bunun gibi hep olumsuz tavır takınmaları yüzünden Microsoft'tan ayrı bir tiksindim. Umarım arkadaşımız bu uygulamayla kaldırır da kurtulur.
bazen daha aşağısına izin vermiyorlar ve mantıklı. çünkü dünya her saniye gelişiyor ve bu gelişmeye ayak uydurmak zorundayız. eski bir uygulamayı kullanmalarına izin vermek demek güvenlik açıklarına izin vermek ve müşterini ateşe atmak demek. Zorla da olsa yeniyi dayatmalıyız bence.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Haklısın. Ama Herşeyide kaldırmamak lazım. Sadece bazı gereksiz şeyleri kaldırmaları gerekiyor. Sistem çok dolu. Bakalım ne zaman temizleyecekler.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ne zaman temizleyecekler biliyor musun daha önce Windows Vista'da sistem doldu patladı ya o zaman Windows 7'de sadeleştirmek zorunda kalmışlardı aynı şekilde bu Windows 11 belki doluluktan patladı gibi görülecek halk çok şikayet edecek bu şekilde bundan sonraki Windows 12 de sadeleştirmeye gidecekler ya da Windows 12 daha dolu olacak daha sonra patlayacak Windows 13 de sadeleştirmeye gidecekler, yalnız şunu iyi biliyorum, sistem patlamadan kesinlikle bu sistemi sadeleştirmeye gitmeyecekler her şekilde buna imzamı atarım. :-)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

O dediğin bill gates ceo iken oldu. Satya nadella isimli bilişim teröristi öyle birşey yapmaz. Klasik Hintli kast sistemi kafası var çünkü onda.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 22 Eki 2024, 15:02 O dediğin bill gates ceo iken oldu. Satya nadella isimli bilişim teröristi öyle birşey yapmaz. Klasik Hintli kast sistemi kafası var çünkü onda.
Bunu beğendim..
bilişim terörist
:arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Zorla dayatma yapıyor. İnsanların işini sürekli zorlaştırıyor. Sistemler sürekli deli gibi donanımı sömürüyor. Bence bunlara ne kadar kızsak azdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Mesaj gönderen Email Bot »

velociraptor yazdı: 21 Eki 2024, 11:54 Klasik yöntemler işe yaramıyormuş , microsoft önlem almış , bu nedenle aşağıdaki kaldırıcıyı kullanmanız gerekir.
https://github.com/Ryarralk/OutlookRemo ... emover.zip
Kaldırdım, Windows posta ve takvimi açınca tekrar New outlook otomatik yüklendi... yapacak Bir şey Yok sanırım
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Microsoft store uygulamasının otomatik olarak yüklenmesini istemiyorsanız otomatik güncelleme almasını kapatmak için store'nin uygulamasına girip ayarlardan uygulamaları otomatik olarak güncelleme diyebilirsiniz. Bu işlemin adımlarını şöyle verebilirim.

Microsoft Store'u açın.

Sağ üst köşedeki profil simgesine tıklayın ve "Ayarlar" seçeneğini seçin.

"Uygulamaları otomatik olarak güncelle" seçeneğini kapatın.

Bu, uygulamaların otomatik olarak güncellenmesini engelleyecektir.

Bir de Windows update blocker uygulaması var sordum'a ait. O uygulamayı indirerek oradan Windows updateyi aşağıdaki kalıcı olarak kapat işaretini seçerek kalıcı olarak kapatabilirsiniz daha sonra ihtiyacınız olduğunda tekrar açarsınız o şekilde de uygulamaya güncelleme almayabilirsiniz ve yeniden yüklenmeyebilir uygulamayı kaldırdığınızda çünkü updateyi kapattığınızda büyük ihtimalle store de kapanacak yani güncelleme almayacaktır. O yüzden rahatlıkla aynı kaldırdığınız uygulama olmadan eski uygulamayı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Linke tıklarsanız otomatik inecektir. Bir de böyle deneyin derim.

https://www.sordum.org/downloads/?st-wi ... te-blocker
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Mağaza uygulamalarının otomatik güncellenmesini engellemeyi deneyin birde.
viewtopic.php?t=216980