Güç seçenekleri önceden 3 tane gelirken şimdi sadece "dengeli" olan var - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 3297 kez

Re: Bu hata nereden kaynaklı acaba

Mesaj gönderen mehoaga »

velociraptor yazdı: 06 Eki 2024, 14:11 Registry kaydı ile Uyguladığın kod aynı işi yapıyor yeni CsEnabled REGDWORD değerini registry ye ekliyor. Eline sağlık. O fazlalıkları silmek için aşağıdaki aracı indirip kullanabilirsin :
https://www.sordum.org/files/downloads. ... wer-scheme
Tarkan hocam;
Babam sen adamın dibisin :arrow: Allah milyonlarca kere senden ve forumdaşlardan razı olsun. :arrow: Hakkını nasıl öderim bilemiyorum. Hakkını helal et. Benden yana helali hoş olsun. Buda son şekli şimdilik bir sorun yok gibi. :arrow:
Resim
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

Son bir sıkıntım kaldı. Oda bu yedek hardiski nasıl yaptırabilirim. Burda Kütahya da gidip başvurabileceğim yer yok. Bu konuda bana yadımı olacak varmıdır. Yani yedek harddiski kargoyla yollayıp ücreti bedeli neyse verecem ama pahalı olmasın. Yani yeni harddisk parası kadar değil. Uygunn bişey olursa amenna.
En son mehoaga tarafından 06 Eki 2024, 14:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Eline sağlık , işi yapan sendin ;)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Mehoaga hocam hard disk hasarlı ise ya da sorunluysa yazılımsal değil de donanımsal ise yapılması zaten işçilikten dolayı da olsa her yeni harddisk almanın belki de yarısına yakın bir fiyata denk gelebilir ama yapılsa bile aynı sağlamlıkta kalacağının garantisini sana kimse veremez onun için en güzeli yaptırabiliyorsan yaptırmak ya da yaptıramıyorsan bu hard diski birine okutup yeni hard disk almak çünkü yani bu sorun geçici bir sorun da olabilir kalıcı bir sorun da olabilir bilmiyorum ama duzelse bile aynı sorunu yine yaşarsan bu sefer yine aynı parayı vereceksin hard diske bu sefer yeni hard disk almanla aynı paraya denk gelebilir umarım çözümünü bulursun.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Normalde yani eskiden Win 7 zamanlarında Güç seçeneklerinde sadece dengeli güç tasarrufu ve yüksek performans vardı.
Sıfırdan format bile atsanız sistem dengelide çalışacak şekilde kuruluyordu. Kurulum bittikten sonra kullanıcı hemen istediğini seçebiliyordu.
Ama eşşek hintliler hangi akla hizmetse gidip oradaki bütün güç planlarını kaldırmış. Sadece dengeli ve güç tasarrufunu bırakmış.
Halbuki orada dengeli güç tasarrufu ve yüksek performans olacak şekilde 3 güç seçeneği olması gerekirdi. Bu hintliler harbiden adam olmaz.
Bunlar kadar aptalını görmedim gerçekten. Yaptıkları herşey sırf kullanıcıların işini zorlaştırmak. Başkada birşey değil.
Bi firma koskoca global bir şirketsin. Bütün dünyada tekelsin. Böyle bi saçmalığı neden yapar ki bi insan. Microsoftta ceo olsam,
Böyle bir hata yapsam, Sistemleri böyle saçma şekilde bozsam yeminle kendimden utanır çıkar özür dilerdim.
Ama bu aptal hintliler yapar mı ? Tabikide hayır. Heriflerde utanma sıkılma yok ki. Yüzsüz hepsi. Utanmasa bizi suçlayacaklar.
Kendi sitelerindeki majör ve herkesin yaşadığı hatalara bakın. Hep cevaplar klasik ve aynı. Yok dism yap yok sfc yap. Birde konuları kilitlıyor.
İnsanı deli ederler bunlar. Sonra ben sövünce yok efendim Burak niye kızgın? Burak niye sinirli? Burak niye rahmetli dedem gibi sövüyo derler.
Kullanıcı avatarı
mehoaga
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mehoaga »

burak35 yazdı: 06 Eki 2024, 15:28 Normalde yani eskiden Win 7 zamanlarında Güç seçeneklerinde sadece dengeli güç tasarrufu ve yüksek performans vardı.
Sıfırdan format bile atsanız sistem dengelide çalışacak şekilde kuruluyordu. Kurulum bittikten sonra kullanıcı hemen istediğini seçebiliyordu.
Ama eşşek hintliler hangi akla hizmetse gidip oradaki bütün güç planlarını kaldırmış. Sadece dengeli ve güç tasarrufunu bırakmış.
Halbuki orada dengeli güç tasarrufu ve yüksek performans olacak şekilde 3 güç seçeneği olması gerekirdi. Bu hintliler harbiden adam olmaz.
Bunlar kadar aptalını görmedim gerçekten. Yaptıkları herşey sırf kullanıcıların işini zorlaştırmak. Başkada birşey değil.
Bi firma koskoca global bir şirketsin. Bütün dünyada tekelsin. Böyle bi saçmalığı neden yapar ki bi insan. Microsoftta ceo olsam,
Böyle bir hata yapsam, Sistemleri böyle saçma şekilde bozsam yeminle kendimden utanır çıkar özür dilerdim.
Ama bu aptal hintliler yapar mı ? Tabikide hayır. Heriflerde utanma sıkılma yok ki. Yüzsüz hepsi. Utanmasa bizi suçlayacaklar.
Kendi sitelerindeki majör ve herkesin yaşadığı hatalara bakın. Hep cevaplar klasik ve aynı. Yok dism yap yok sfc yap. Birde konuları kilitlıyor.
İnsanı deli ederler bunlar. Sonra ben sövünce yok efendim Burak niye kızgın? Burak niye sinirli? Burak niye rahmetli dedem gibi sövüyo derler.
Burak 35 kardeşim yüreğine ağzına diline sağlık. teşekkürler. :arrow:
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

GERİ BİLDİRİM:

Windows11 ve Windows 10 Ek Güç Seçenekleri Açma

Kod: Tümünü seç

REG ADD HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer /v NoClose /t REG_DWORD /d 0 /f

Kod: Tümünü seç

REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power /v CsEnabled /t REG_DWORD /d 0 /f
Benim sistemimde de işe yaradı.Yalnız alttaki tekrar baştan benim tarafından düzenlendi.

Sistem : Microsoft Windows 11 Yapı 22H2 x64 Home

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Re: Güç seçenekleri önceden 3 tane gelirken şimdi sadece "dengeli" olan var - Çözüldü

Mesaj gönderen burak35 »

Nihai performansa dikkat edin laptop kullanan arkadaşlar. Sonuçta donanımı biraz fazla kullanabilir. Ve ısı artışıda yapabilir.
Laptoplar küçük içindeki alan el kadar en nihayetinde.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Re: Güç seçenekleri önceden 3 tane gelirken şimdi sadece "dengeli" olan var - Çözüldü

burak35 yazdı: 06 Eki 2024, 18:33 Nihai performansa dikkat edin laptop kullanan arkadaşlar. Sonuçta donanımı biraz fazla kullanabilir. Ve ısı artışıda yapabilir.
Laptoplar küçük içindeki alan el kadar en nihayetinde.
Ben nihai performans kullanıyorum işlemcim 49 ile 50 derece arasında geziyor
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Çok arttırmıyorsa güzel o zaman dikkatli olmak lazım. Ben malesef herşeye dikkat etmek zorundayım. Çünkü laptopum çok eski 14 seneyi doldurdu.
Bugün itibariyle 15 senelik bi laptop kullanıyorum diyebilirim. Üretim tarihi 2010 eylük gözüküyor benim laptopun.
Dile kolay 15 sene vay be. Buarada ilk aldığım forma nba formasıydı ve 15 numara vince carter dı. :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Re: Bazı kısayollar

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

mehoaga yazdı: 05 Eki 2024, 21:16 Değerli forumdaşlar;
Sizlere 2 adet sorum var.
------------------------------
1------Tarkan hocamızın bir zamanlar sordum.net ten indirmiştim yanlış hatırlamıyorsam ama uzantıları .bat mı idi yoksa .vbs idi. Şimdi bana o kısayollar lazım oldu. aslında yedeklemiştim ama yedek hard disk kullanılmaz hale gelince içindeki kıymetli dosyalarımda sizlere ömür. Bana lazım olanlar
1-yeniden başlat
2-uyku
3-oturumu kapat
4-kilitle
5-kapat

2--------Windows 10 u çökertip tekrar silbaştan yeniden kurdum öncekileri komple kurulum ekranında sildim. Etkinleştirdim ve bir kaç güncelini aldım hatta Tarkan hocamızın power shell komut kodlarını uyguladım 3 tane seçenek geliyor ama hala ve hala "dengeli" gözüküyor. Başka bir sürüme geçsem bu batarya sorunu çözülürmü acaba. Yaptıktan sonra aç kapa yaptım değişim olmadı.

Bana bu konuda yardımlarınıızı rica ediyorum.
Değerli vakitlerinizi alıyorum affınıza sığınıyorum beni mazur görün.
Bu sordum.ORG yazılımını da kullanabilirsin.
Resim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Classic shut down sanırım daha önce kullanmadım. Ama görev çubuğuna sol tarafa sabitleyip tek tıkla çalıştırmak güzel olur bence.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Makalesini yapmışsın sitede bu konunun güzel makale olmuş Tarkan hocam eline sağlık
:arrow:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Öne çıkarttım makale 2018 yılına ait , Teşekkürler :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Sordum netteki konular tenforumstan ve microsoft forumlarından bile önce açılmış. Bu çok önemli bence. :)
Uzaylı brink gelsinde konu nasıl açılırmış görsün. :)