Program yedeklemesi nasıl yapılır?

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
perahi
Byte1
Byte1
Teşekkür etti: 57 kez

Program yedeklemesi nasıl yapılır?

Mesaj gönderen perahi »

Merhabalar, dönem dönem çok fazla cihaza bakmam gerekiyor, kurulumlardada temel programları kurmak + tüm güncellemeleri + driverları ve vb vs kurmak çok zaman alıyor bildiğiniz gibi NTLite ile güncellemeleri, programları, katılımsız programları vs iso'nun içine gömiyim dedim ama bir türlü beceremedim, doğru düzgün bir anlatım bulamadım, ntlite'in zaten ilaçlısınıda bulamadım o yüzden bu şıkkı eledim, sonrasında en azından windows güncellemelerini başlatıp kendi haline bırakiyim 2-3 saate kendisi otomatik yapıyor zaten bari programları otomatik kursun dedim "EASEUS Todo PCTrans Pro" diye bir programın portable versiyonunu buldum bu programla programların yedeğini alıp tek tıkla otomatik kurulabiliyor ama her farklı pc'ye geçtiğimde en baştan ilaç yapmam gerekiyor, bunun kendinden ilaçlısını bulamadım manuel her pc'de ilaçlamak gerekiyor o yüzden buda uğraştırıcı yine sıkıntı, sonrasında aoemi backupper diye bi program buldum bu programla bari tüm yedeği alıp, yedekten geri yükleme yapiyim dedim ama imaj yöntemleri ne kadar stabil çalışır uzun vadeli tam güvenemedim, sizce ne yapmalıyım, teşekkürler, iyi günler dilerim.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Re: Program yedeklemesi nasıl yapılır?

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Cihaz kurulumları ve yazılım yüklemeleri gerçekten zaman alıcı bir süreç olabilir. İşinizi kolaylaştırmak için birkaç önerim var:

1. **Windows İmajı Oluşturma**: Windows'un kendi "Sysprep" aracı ile bir sistem imajı oluşturabilirsiniz. Bu imajı, gerekli güncellemeler ve programlarla birlikte hazırlayarak diğer cihazlara uygulayabilirsiniz. Bu yöntem, her seferinde sıfırdan kurulum yapmaktan kurtarır.

2. **DISM ve PowerShell Kullanımı**: Windows'un DISM (Deployment Image Servicing and Management) aracı ile ISO dosyalarına güncellemeleri ve sürücüleri entegre edebilirsiniz. PowerShell ile de otomatik kurulum scriptleri yazabilirsiniz. Bu, kurulum sırasında gerekli olan tüm bileşenleri otomatik olarak yüklemenizi sağlar.

3. **Otomatik Kurulum Yanıt Dosyası**: Windows'un "Unattended Installation" (katılımsız kurulum) özelliğini kullanarak bir yanıt dosyası oluşturabilirsiniz. Bu dosya, kurulum sırasında hangi bileşenlerin yükleneceğini belirler ve süreci otomatikleştirir.

4. **Yazılım Yedekleme ve Taşıma**: EASEUS Todo PCTrans Pro gibi yazılımlar yerine, "Ninite" veya "Chocolatey" gibi araçlar kullanarak sık kullandığınız programları otomatik olarak yükleyebilirsiniz. Bu araçlar, belirlediğiniz programları tek bir tıklama ile yüklemenizi sağlar.

5. **Yedekleme ve Geri Yükleme**: AOMEI Backupper gibi yazılımlar, sistem yedeklemesi için iyi bir seçenek olabilir. Ancak, imaj dosyalarının stabil çalışması için düzenli olarak güncellemeler yapmanız ve yedeklerinizi kontrol etmeniz önemlidir.

6. **Sanal Makine Kullanımı**: Eğer sürekli aynı yapılandırmayı kullanıyorsanız, bir sanal makine oluşturup gerekli tüm yazılımları ve güncellemeleri burada yaparak, bu sanal makineyi diğer cihazlara dağıtabilirsiniz.

Bu yöntemlerden bir veya birkaçını deneyerek iş akışınızı hızlandırabilirsiniz. Umarım bu bilgiler işinize yarar!
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bence en son şıkı yapın. Aomei bildiğim kadarıyla iyi bir program.
En son burak35 tarafından 08 Eki 2024, 15:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
mertcan90
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 716 kez

Mesaj gönderen mertcan90 »

burak35 yazdı: 08 Eki 2024, 05:08 Bence en son şıkı yapın. Aoemi bildiğim kadarıyla iyi bir program.
Yıllardır Aomei kullanırım. Beni hiç yarı yolda bırakmadı. Bana göre bu alandaki en iyi program.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 932 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

mertcan90 yazdı: 08 Eki 2024, 07:27
burak35 yazdı: 08 Eki 2024, 05:08 Bence en son şıkı yapın. Aoemi bildiğim kadarıyla iyi bir program.
Yıllardır Aomei kullanırım. Beni hiç yarı yolda bırakmadı. Bana göre bu alandaki en iyi program.
Ben acronis programıyla sistemin yedegini alıp geri yüklemiştim bilgisayar konusunda ilk amatör olduğum zamanlarda, yedekleme programları ile kurulu sistemin yedeğini alıp daha sonra aynı şekilde tekrar geri yüklemek en sağlıklı yöntemlerden biridir en azından ayarların yerinde kalır ve ayarları yeniden geçerli hale getirmeye programları yüklemeye falan uğraşmazsın o anlamda sistem yedekleme programları çok işe yarayabilir, özellikle birden fazla makinen varsa ve aynı sistemi her bilgisayara dağıtmak istiyorsan kullanışlıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10125 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Sıfırdan kurulum yaparken çoklu program kuran ninite diye bi program vardı. O da işe yarayabilir belki. Unutmuşum şimdi aklıma geldi.
Yada en iyi acronis aomei yedek alıp cihazlara yüklemekte olabilir.