SSD pazar payı istatistikleri

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19764 kez

SSD pazar payı istatistikleri

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

SSD'leri üreten farklı satıcılar vardır. Özetle, 2021'in 2. çeyreğindeki pazar payına göre: " Samsung'un şu anda SSD'lerde %24,4 pazar payı var. Western Digital %18,8 ile ikinci ve Kioxia %12,6 ile üçüncü. Depolama kapasitesi açısından, Samsung %34,9 ile lider, ardından Western Digital (%16,6), Intel (%10,3) ve Kioxia (%9,1) geliyor. Seagate yalnızca genel birim satışlarında (%0,3) ve depolama kapasitesinde (%0,1) öne çıktı. (%0,7). "

Kaynak :
https://platinumdatarecovery.com/blog/what-is-ssd
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Re: SSD pazar payı istatistikleri

Mesaj gönderen burak35 »

Samsung kraldır. Her zaman ve hemen hemen her alanda.
Kioxia nın %12 kullanım oranı olmasına ve bazı siteler tarafından tavsiye etmesine itibar etmeyiniz.
Kioxia = Çöp tür. Kioxia Toshiba ocz tr200 serisinin laciverdidir. Yaklaşık olarak aynı donanımı kullandığını söylerler.
Bu yüzden toshiba ocz tr200 serisinde olan sorunlar olduğu gibi kioxiadada vardır ve devam etmektedir.
Kİoxiada sağlık çok hızlı düşer. Artı buna istinaden Hem ssd nin ısısı artacak hemde yazma hızı düşecektir.
Tüm bunlara rağmen yok ben seni dinlemiyorum Burak ben kioxia alacağım diyen varsa buyursun alsın.
Yanlış anlaşılmasın. Hiçbir markanın anticiside değilim. Ama bence Donanım olarak kioxia kalitesizdir. Ve alınmaması gerekir.
Toolbox u var diyenlerde var. Toolbox başka ssd lerdede var. Mesela BX500 lerdede toolbox var? Çok mu iyi? Tabikide hayır. O da kronik sorunlu.
Ayırca Listedeki Hynix Lite on Gibi markalarda kalitesizdir. Bunlarda birçok laptopta Oem disk boot drive olarak gelir (Genel olarak)
Bu 2 markada malesef kötüdür. Çünkü oem disktir. Ayrıca bu 2 markanın birçok kez Sata Firm hatası verip bozulduğun gördüm nette.
Bu markalar arasında bence en iyi ve alınabilir olanlar sırasıyla; Samsung, Wd (Ama green serisi olmayacak green seriside sorunludur),
Ve microndur. Kingstonun bile sorunlu serileri var. Mesela A400 gibi. Bunların haricinde İntelde alınabilir. İntelde ortalama sayılabilir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Kingston marka parmak belleklerim vardı hepsi sorunluydu , ozamandan beri asla almam.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İlginçtir ben kingston flash belleklerde hiç sorun yaşamamıştım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Elektronik işi şans işi
Kullanıcı avatarı
sinerci
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 446 kez

Mesaj gönderen sinerci »

Listeye bakarsanız çip ve bellek üreten markalar var.
1. Samsung
2. Micron
3. SK Kynix
Yukarıda bu firmalar diğer firmaları temsil ediyor hangisini seçerseniz içerisindeki parçaları üretiyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Micron Crucial ile iş ortağı ve birlikte bellek te üretiyorlar. O yüzden micronda alınabiir ve iyi bir markadır.
Samsung A dan Z ye kendi donanımını üretiyor zaten hücresinden çipine belleğine kontrolcüsüne kadar.